Hyppää pääsisältöön
Kuva
Suosittua musiikkia 1970-luvulta. Keski-Suomen museon kokoelmat. Kuva: Pekka Helin.

KeMun laajat esinekokoelmat kertovat alueen ihmisten elämästä, arjesta ja juhlasta. Vanhimmat esineet ovat esihistorialliselta ajalta.

Vanhemman keskisuomalaisen taiteen kokoelmasta löytyy muun muassa Jonas Heiskan, Yrjö Saarisen, Matti Särkän, Urho Lehtisen, Alvar Cavénin, Felix Ojasen, Carl Bengtsin ja Juuso Putron maalauksia, Vappu Heiskan laaja grafiikan kokoelma, Urho Lehtisen ja Feliks Ojasen luonnoksia ja piirustuksia sekä muun muassa Ben Renvallin veistoksia.

KeMun kokoelmaväki ohjaa ja neuvoo sinua esineisiin ja taiteeseen ja niiden säilymiseen liittyvissä kysymyksissä. Heiltä saat myös tietoja KeMun esine- ja taidekokoelmissa olevista aineistoista.

KeMun esine- ja taidekokoelmiin pääset tutustumaan esimerkiksi tutkimustarkoituksessa. Varaathan kuitenkin ajan etukäteen.

Sirpa Suhonen
050 370 9693
sirpa.suhonen[at]jyvaskyla.fi

Huom: Keski-Suomen museon kokoelmapalvelut on kesätauolla 21.6.-16.8.2021 välisen ajan. 
Sulku koskee esinekokoelmiin, kuva-arkistoon ja tutkimusarkistoon kohdistuvia tutkimuspyyntöjä ja aineistotilauksia sekä lahjoitusten vastaanottoa.  

 

 

Keski-Suomen museo toimii alueellisena vastuumuseona yhdessä Jyväskylän taidemuseon kanssa. Keski-Suomen museo vastaa museotoiminnan edistämisestä alueella sekä kulttuuriympäristötehtävästä