Hyppää pääsisältöön
Kuva
Keski-Suomen museo ja käsityöläiskodit vuonna 1961. Kuva Kauko Kippo

Ohjeita koronatilanteeseen liittyen

Kiinnitämme koronaviruksen vuoksi erityistä huomiota tilojen puhtauteen sekä varotoimiin. Museon aulassa ja eri kerroksissa on käsidesi-pisteitä. Tulethan KeMuun vain terveenä.

Työpajatila

Museon toisessa kerroksessa sijaitsee Puuhatila Nappula, jossa on tarjolla omatoimista tekemistä koko perheelle näyttelyssä käynnin ohella. 

Museokauppa

KeMun uudistettuun museokauppaan pääset ostoksille Alvar Aalto -museon ja Keski-Suomen museon välisen nivelosan valmistumisen jälkeen vuonna 2023.

Esteettömyys

Keski-Suomen museossa pääset liikkumaan esteettömästi hissillä kaikkiin kerroksiin. Liikkumisesteisten WC-tilat sijaitsevat ensimmäisessä kerroksessa. Museolta on lainattavissa myös pyörätuoli käynnin ajaksi. Lastenhoitohuone on alakerroksen naistenhuoneessa.

Lastenvaunujen kanssa liikuttaessa bussipysäkeistä esteettömin kulku on Hannikaisenkadulla sijaitsevalta pysäkiltä Museo 2 (etäisyys museon sisäänkäyntiin Alvar Aallon kadulla 170 m). Keskussairaalantien pysäkiltä Yliopisto 1 ulkoportaat voi kiertää joko Seminaarinkadun tai Kramsunkadun kautta, jolloin matkaa kertyy noin 400 m.

Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita museoon. Uudistettu museomme on saanut kehuja myös siitä, että näyttelyistä löytyy hyvin myös kosketeltavia esineitä ja asioita. Kysy vaan rohkeasti neuvoja. Me täällä KeMussa olemme sinua varten.