Vinkkejä vierailuun

Työpajatila

Museon toisessa kerroksessa sijaitsee Puuhatila Nappula, jossa on tarjolla omatoimista tekemistä koko perheelle näyttelyssä käynnin ohella. Nappula on toistaiseksi suljettu koronatilanteen vuoksi.

Museokauppa

KeMun uudistettuun museokauppaan pääset ostoksille Alvar Aalto -museon ja Keski-Suomen museon välisen nivelosan valmistumisen jälkeen vuonna 2021.

Esteettömyys

Keski-Suomen museossa pääset liikkumaan esteettömästi. Kaikkiin kerroksiin voit kulkea esteettömästi hissillä.  Liikkumisesteisten WC-tilat sijaitsevat ensimmäisessä kerroksessa. Lastenhoitohuone on alakerroksen naistenhuoneessa.

Lastenvaunujen kanssa liikuttaessa bussipysäkeistä esteettömin kulku on Hannikaisenkadulla sijaitsevalta pysäkiltä Museo 2 (etäisyys museon sisäänkäyntiin Alvar Aallon kadulla 170 m). Keskussairaalantien pysäkiltä Yliopisto 1 ulkoportaat voi kiertää joko Seminaarinkadun tai Kramsunkadun kautta, jolloin matkaa kertyy noin 400 m.

Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita museoon. Uudistettu museomme on saanut kehuja myös siitä, että näyttelyistä löytyy hyvin myös kosketeltavia esineitä ja asioita. Kysy vaan rohkeasti neuvoja. Me täällä KeMussa olemme sinua varten.

Nyt kuitenkin koronaatilanteen vuoksi olemme joutuneet vähentämään kosketeltavuutta, mutta museossa on saatavilla hanskoja, joiden avulla sekin onnistuu. 

Ravintolapalvelut Ruusupuistossa

Ravintolapalveluita sinulle, perheellesi ja ystävillesi tarjoaa tuossa ihan vieressä Alvar Aalto -museossa Café Alvar

Café Alvar
Alvar Aallon katu 7 40600 Jyväskylä
puh. 044-3213956
cafealvar[at]gmail.com