Hyppää pääsisältöön
Kuva
Lastentarhan pihassa Jyväskylässä noin 1950-1955. Kuva Kippo Kauko, Keski-Suomen museo.
Jos olet yli 12-vuotias, käytäthän maskia museokäyntisi aikana. Muita myös yli 2 m turvavälit. Näin suojaat itseäsi ja muita museokävijöitä koronavirukselta.  
 
Turvallista museokäyntiä!

 

Opastukset ja työpajat

Koronatilanteen vuoksi opastukset järjestetään toistaiseksi korkeintaan 10 henkilön ryhmissä. Koululais- ja päiväkotiryhmät ovat kuitenkin lämpimästi tervetulleita omatoimikäynneille. 

 

Viikeille

Jyväskylän kaupungin viidensien luokkien OPS!-museoretket syksyllä 2021

Viikot 34-41, ti-pe klo 9 alkaen. Kesto 1,5 h.

Jyväskylän kaupungin viidensien luokkien OPS!-museoretkellä oppilas tutustuu valmiiden suunnitustehtävien avulla monipuolisesti Keski-Suomen alueen esihistoriaan ja historiaan.

Mukaan vaan muistiinpanovälineet ja iloinen mieli. Opettaja saa tehtäväpaperit museokäynnin alussa ja tarkemman ohjeistuksen ajanvarauksen yhteydessä.  

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: 
(014) 266 4346 
ksmuseo.info[at]jyvaskyla.fi

 

Lasten Lysti

Lystit värit KeMussa

Viikot 42-43 ti-pe klo 9-10.30 

Keski-Suomen museossa sukelletaan syksyllä eri aikakausien värien maailmaan. ”Unisexiä ja väriteeveetä” -näyttely vie aikamatkalle 1960-1970-luvuille. Millaisia värejä silloin käytettiin? Ovatko samat värit tuttuja kotoa tai koulusta? Keskisuomalaisuutta etsimässä -näyttelyyn suunnistetaan puolestaan eri aikakausien leluja etsien. Montako eri väristä lelua näyttelystä löytyykään? Entä löydätkö joukosta lempivärisi? 

Omatoimiset tehtäväpaketit on suunnattu alakoulun 1.-2. luokille ja eskareille.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot:
(014) 266 4346 
ksmuseo.info[at]jyvaskylä.fi 


Vanhan arkun värikkäitä tarinoita Käsityöläismuseossa 

Viikot 38-40 ke-pe klo 9-10.30 

Miten eleli kuparisepän monilapsinen perhe vaaleanpunaisessa talossaan? Mitä tekivät suutari ja puuseppä, kisälli ja oppipoika? Entä millaisia salaisuuksia kätkee sisäänsä kuparisepän salin vanha ruskea arkku? Työpajassa kuullaan vanhan arkun tarinoita entisajan käsityöläisyydestä ja elämästä Jyväskylässä. 

KeMun Käsityöläismuseossa Toivolan Vanhalla Pihalla (Cygnaeuksenkatu 2, Jyväskylä) järjestettävät työpajat on suunnattu päiväkoti- ja perhepäivähoitoryhmille, eskareille sekä alakoulun 1.-2. luokille.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot:
050 563 8823
ksmuseo.kasityolaismuseot[at]jyvaskyla.fi

 

Oppia verkossa

Juuret ja siivet
http://www.juuretjasiivet.fi/