Näyttelykalenteri

Pysyvä näyttely

KeMun uudessa pysyvässä näyttelyssä voit esimerkiksi kuunnella muistoja ja kertomuksia, ihmetellä ja ihailla muuttuvaa keskisuomalaista maisemaa ja ympäristöä, piipahtaa elokuvissa, lueskella sarjakuvaa kaupungin perustamisvaiheista, fiilistellä savusaunan, urheilun tai räpin tunnelmia. Lapset voivat pelata entisajan pelejä, käydä markkinoilla, hyppiä ruutua tai kokeilla, miten onnistuisi oman kalliomaalauksen teko nykytekniikalla. Ja miltä näyttääkään matka Alvar-pojan opastamana yli sadan vuoden takaiseen Jyväskylään?
 
Vaihtuvat näyttelyt 2020
 
Näyttelyssä sukelletaan ensimmäisten keskisuomalaisten kuvataiteilijoiden ateljeekotien elämään.esillä Alvar Cawénin, Jonas Heiskan, Urho Lehtisen ja Carl Bengtsin kotielämää sekä heidän perheenjäseniään ja tietenkin työhuoneitaan kuvaavia maalauksia sekä ateljeekoteihin liittyvää esineistöä Keski-Suomen museon kokoelmista.  Nämä taiteilijat viitoittivat keskisuomalaisen kuvataiteen ensiaskeleet 1900-luvun alussa.
 
Lutakko 2020
11.9.2020-10.1.2021
Lutakko 2020 -valokuvanäyttely on kunnianosoitus Jyväskylän elävän musiikin yhdistys Jelmulle, muusikoille, roudareille, narikkavahdeille, tiskin takana päivystäville, vapaaehtoisille, kaikille heille, jotka mahdollistavat klubin toiminnan vuodesta toiseen ja kaikille, jotka haltioituvat elävän musiikin äärellä. Esillä on yhdentoista valokuvaajan teoksia tästä yhdestä maamme tunnetuimmista musiikkiklubista, joka on yhdistänyt vanhassa leipomorakennuksessa ihmisiä jo vuodesta 1990. 

Vaihtuvat näyttelyt 2021

Jyväskylän Taiteilijaseuran 73. vuosinäyttely
15.1.-5.4.
 
Arktisia unelmia
29.1.-21.3.
Näyttely avaa kiinnostavia näkymiä Lappiin ja sinne aikoinaan tehtyyn korkealuokkaiseen matkailurakentamiseen. Lapin matkailusta tuli 1900-luvun alkupuolella osa kansallista ja isänmaallista projektia. Matkailua luotiin maisemilla ja korkealuokkaisella arkkitehtuurilla ja sisustuksilla 1960-luvulle asti. Lapin hotellien ja majatalojen kautta valottuvat paitsi kotimaan matkailun kehitys myös kansainväliset ja kansalliset vaikutteet kasvavan maan ilmeessä. Varsinaisen kiertonäyttelyosuuden lisäksi näyttelyssä on esillä Aino Aallon Rovaniemellä sijaitsevan Pohjanhovin hotellihuoneen kalustus Alvar Aalto museon kokoelmista ja pieni osio Hotelli Laajavuoresta.

Arkkitehtuurimuseon tuottama kiertonäyttely pohjautuu Harri Hautajärven tutkimustyöhön ja Arkkitehtuurimuseon kokoelmiin.