Hyppää pääsisältöön
Pääsisältö

Majajärven osayleiskaava tutkii uuden työpaikka- ja teollisuusalueen sijoittamista kunnan rajalle Jyväskylän pohjoisosiin, lähelle Leppäveden taajamaa.  Alue laajentaa Laukaan kunnan puolelle toteutuneita työpaikkatoimintoja.

Osayleiskaavan tarkoitus

Osayleiskaava tutkii suunnittelukohdetta monipuolisena työpaikka- ja teollisuusalueena, joka mahdollistaa TGR-WRT-teknologiakeskuksen ja sitä tukevien toimintojen sijoittamisen alueelle. Suunnittelun keskeisenä lähtökohtana on turvata luonnon monimuotoisuus sekä yleiset virkistysmahdollisuudet.

Alueelle laaditaan oikeusvaikutteinen osayleiskaava, joka toimii pohjana asemakaavoitukselle.

Suunnittelualue Jyväskylän ja Laukaan rajalla

Suunnittelualue sijaitsee Jyväskylän kaupungin pohjoisosassa ja rajautuu Laukaan kunnan rajaan sekä Leppäveden taajamaan.  Jyväskylän keskustaan on noin 15 kilometriä. Alue rajautuu itäpuolella seututiehen 638 Vaajakoski–Tikkakoski (Kuukanpäätie). Itä-osassa se rajautuu Majajärven rantaan sekä laajempiin metsäalueisiin. 

Aluerajaus tarkentuu hankkeen edetessä.

Taustalla aiesopimus ralliin liittyvän teknologiakeskuksen sijoittamisesta Jyväskylään

Jyväskylän kaupunki, TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team ja Toyota Mobility Foundation ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen uuden TGR-WRT-teknologiakeskuksen sijoittamisesta Jyväskylän kaupungin alueelle. Yhteistyön tavoitteena on luoda alueelle toimintoja, joilla edistetään hiilineutraalin yhteiskunnan toteutumista muun muassa kehittämällä liikenteen kestäviä energiamuotoja. 

Haitari

Ajankohtaista

20.2.2024
Kaupunkirakennelautakunta käsittelee Majajärven osayleiskaavaluonnosta ja asemakaavaluonnosta kokouksessaan. Katso esityslista

10.11.2023
Aluetta koskeva asemakaava on tullut vireille. Suunnittelun etenemistä voi seurata asemakaavan verkkosivuilta

6.10.2023
Kaava on tullut vireille. Tutustu kaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelmaan


Liity kaavan postituslistalle tästä: 

Majajärven osayleiskaavan postituslistalle liittyminen

Yhteystiedot

Outi Toikkanen
kaavoitusinsinööri
p. 040 553 4991

Asiasanat:  
osayleiskaava