Hyppää pääsisältöön
Kuva
Puisia palikoita. Kuva Ilona Leikas
Pääsisältö

Valtakunnallisen lähiöohjelma tavoitteena on kaupunkilähtöisten hankkeiden lisäksi tuottaa myös tietoa lähiöiden kehittämisen tueksi. Lähiöohjelman aikana tehdään tiivistä yhteistyötä Huhtasuon alueella toteutettavien eri yliopistojen tutkimushankkeiden kanssa. 

Yhdenvertainen liikunnallinen lähiö (YLLI) 

Helsingin yliopiston maantieteilijöiden ja Jyväskylän yliopiston liikunnan yhteiskuntatieteilijöiden yhteinen hanke, jossa kartoitetaan esimerkkilähiöiden Jyväskylän Huhtasuon ja Helsingin Kontulan avulla suomalaisten lähiöiden asukkaiden liikkumista ja erityisesti yhdenvertaista mahdollisuutta erilaisiin liikuntaharrastuksiin, aktiivisiin kulkumuotoihin ja liikunnalliseen elämäntapaan sekä kehitetään työkaluja liikuntapaikkojen suunnittelun tueksi.

Tutkimushanke: Yhdenvertainen liikunnallinen lähiö (YLLI) 

Kulttuuritoiminnan muodot ja merkitykset 2020-luvun lähiössä: kaksi tapaustutkimusta Jyväskylässä 

Jyväskylän yliopiston hankkeessa tutkitaan kulttuuri- ja yhteisöllistä toimintaa kahdessa jyväskyläläisessä lähiössä, Huhtasuolla ja Keltinmäessä. Tutkimuksen tavoitteena on ymmärtää sekä asukkaiden ja yhteisöjen omaehtoisen että kulttuuri-instituutioiden järjestämän toiminnan merkitystä lähiöiden arjessa. 

Re:Urbia–lähiöiden kehityksen tila ja uudelleenkonseptointi 2020-luvun segregoituvien kaupunkien haasteisiin 

Helsingin Yliopiston ja Aalto Yliopiston tutkimushankkeessa kartoitetaan yli hallintorajojen vaikuttavia mekanismeja, jotka ohjaavat lähiöiden kehitystä sekä tunnistetaan käytänteitä, joilla myönteistä kehitystä voi tukea uusilla tavoilla. Hankkeessa Jyväskylän lisäksi muut mukana olevat kohdekunnat ovat Helsinki, Espoo, Vantaa ja Tampere

Asiasanat:  
lähiöohjelma
Huhtasuo
hyvinvointi
kehittäminen
lähiö
ohjelma
vaikuttaminen
palvelu
asuminen
asuinalue
Kaupunginosa: