Hyppää pääsisältöön
Pääsisältö

Digipolku - digitaitojen yhteiset oppimispolut -hanke (OPH 23/646/2021) on Opetushallituksen rahoittama ja Jyväskylän kaupungin hallinnoima hanke, jossa ovat mukana kaikki DigiOne-kunnat: Espoo, Jyväskylä, Lahti, Oulu, Tampere, Turku ja Vantaa.

Avustuksen tarkoituksena on esi- ja perusopetuksen digitalisaation kokonaisvaltainen edistäminen ja innovatiivisten opetuskäytäntöjen kehittäminen.

Kunnissa on perustettu Digipolku-hankkeen TVT-OPS-tiimit, joiden tehtävänä on ideoida ja kehittää perusopetukseen oppimispolkuja ottaen huomioon Uudet lukutaidot -kehittämisohjelma. Sen tarkoituksena on lasten ja nuorten medialukutaidon, tieto- ja viestintäteknologisen osaamisen sekä ohjelmointiosaamisen vahvistaminen varhaiskasvatuksessa sekä esi- ja perusopetuksessa.

Digipolku-hankkeessa jaetaan materiaalia, tietoa ja hyviä käytänteitä, jotta kuntien ei tarvitse tehdä päällekkäistä työtä.

Hankkeessa mukana olevien kuntien nykyiset TVT-osaamisen kuvaukset, oppimispolut ja TVT-strategiat ovat hankkeen yhteistä pääomaa tukien kehittämistyötä. Lisäksi hankkeessa yhtenä isona tavoitteena on DigiOnen OSAD-järjestelmän pilotoinnin suunnittelu ja koordinointi kaikissa DigiOne-kunnissa.

Hankkeen osa-aikaisina koordinaattoreina toimivat Riina Sutinen Jyväskylästä ja Sari Sälevä Oulusta.

Jyväskylästä kolme pilottikoulua

DigiOne- ja Digipolku-hankkeissa kehitystyössä ja pilotoinnissa on mukana Jyväskylästä kolme pilottikoulua: Huhtasuon yhtenäiskoulu, Keltinmäen koulu ja Puistokadun päiväkotikoulu. Digipolku-hankkeessa koulutetaan näille kouluille pedagogiset tukihenkilöt, joiden tehtävänä on tukea muuta koulun henkilöstöä uusien lukutaitojen kytkemisessä opetukseen sekä toimintakulttuurin muutoksessa liittyen DigiOnen käyttöönottoon. Digipolkuhanketta koordinoi kuntatasolla Heidi Vaattovaara Vaajakosken yhtenäiskoululta.

Kuva
Opetushallitus rahoittaa hanketta

Lisätietoja:
Riina Sutinen, Kasvun ja oppimisen kehittämisyksikkö, puh. 050 3219927 

Asiasanat:  
opetus
digitalisaatio
DigiOne