Hyppää pääsisältöön
Kuva
Tietokoneen käyttöä. Kuva Outi Kaakkuri
Pääsisältö

DigiOne-hankkeessa tavoitteena on kehittää kansallinen koulutuksen digitaalinen palvelualusta, jossa on koottuna opettajan, oppijan, rehtorin, huoltajien ja hallinnon käyttämät tiedot, järjestelmät ja palvelut. Hankkeen myötä tavoitellaan merkittäviä säästöjä ja hyötyjä järjestelmissä ja työprosesseissa sekä kehittämisessä.

Hankkeen aikana tuotetaan palvelut perusopetukseen ja lukioon. Alustan suunnittelussa huomioidaan kuitenkin myös varhaiskasvatus ja ammatillinen koulutus. 

DigiOne-hankkeessa Jyväskylän lisäksi ovat Lahden, Vantaan, Espoon, Oulun, Tampereen ja Turun kaupungit sekä Kuntien Tiera ja Kuntaliitto, jotka kehittävät ja rakentavat uuden palvelualustan ja ekosysteemin yhteisvastuullisesti tasavertaisina allianssimallin kaltaisesti. Myöhemmin kaikki halukkaat koulutuksen järjestäjät voivat liittyä DigiOne-palvelualustaan ja ekosysteemiin vaiheistetusti.

Hankkeen rahoitukseen osallistuu Business Finland 5,4 miljoonalla eurolla. Edelläkävijäkaupungit osallistuvat hankkeen rahoitukseen yhteensä vastaavalla 5,4 miljoonalla eurolla, joka jakautuu kaupunkien välillä oppijamäärien suhteessa. Kuntien Tiera panostaa hankkeeseen noin miljoonan euron kehityspanoksen. 

 

 

Lisätietoja:
palveluesimies Jarkko Lampinen, Kasvun ja oppimisen kehittämisyksikkö, puh. 050 4010402
kehittämispäällikkö Tuija Rasinen, Jyväskylän kaupungin edustaja DigOne-hankkeen ohjausryhmässä, puh. 050 517 1832

Asiasanat:  
perusopetus
varhaiskasvatus
digitalisaatio
hanke
kehittäminen
yhteistyö