Hyppää pääsisältöön
Kuva
Kolme ihmistä kantaa frisbeegolfkoreja talkoissa. Kuva Jouni Kallio
Pääsisältö

Monilla asuinalueilla toimii asukas- tai kyläyhdistys, kylätoimikunta tai jokin muu vastaava seura. Osallisuuspalvelut kutsuu asuinalueyhdistykset koolle kolme-neljä kertaa vuodessa.

Tapaamiset tarjoavat yhdistystoimijoille mahdollisuuden vaihtaa kuulumisia yhdistysten kesken ja tuoda yhdessä pohdittavaksi alueilla askarruttavia asioita.

Tapaamisiin sovitaan yhdessä teema, johon kuullaan alustus aiheen asiantuntijalta.

Kevään 2024 tapaamiset

Tiistaina 5.3. kello 18-20 Kankaalla, Piippurannan Klubilla osoitteessa Paperitehtaankatu 1, 40100 Jyväskylä.
Aiheina meillä on:

 • Marraskuun -23 verkostotapaamisessa käytiin keskustelua kyläparlamenteista ja niiden toiminnasta, Reena Laukkanen-Abbey Keski-Suomen Kylät ry:stä kertoo ajantasaiset kuulumiset asian valmistelusta Jyväskylässä.
 • Pitkin poikin Jyväskylää -tapahtumasarja on käynnissä kaupungin lähitaloilla. Tilaisuuksissa päästään tutustumaan Jyväskylän eri kyliin ja niiden mielenkiintoiseen historiaan. Piippurannan Klubin koordinaattori Malanja Mieskonen kertoo aiheesta lisää, mukaan voi ehdottaa omaa asuinaluettaan.
 • Ajankohtaiset kuulumiset kaupungin suunnalta ja asuinalueilta, varataan tälle aikaa tunti vähintäänkin.

Tarjolla on kahvit ja kahvileivät, tämän vuoksi ilmoittauduthan viimeistään 4.3. täyttämällä forms -lomakkeen tai soittamalla p. 050 311 8980.

Lämpimästi tervetuloa!
 
29.5. kello 18-20, paikka ja aihe tarkentuvat

Menneet tapaamiset 2023

 • 7.11. Kylätalo Keidas, Keltinmäki
  • aiheena oli kyläparlamentit ja niiden toiminta
 • 9.8. Vaajakoski
  • aiheena oli tapahtuman järjestäminen
 • 10.5. Putkilahti
  • vierailu Pohjolan savupirttimuseolla
 • 7.2. Kortteli Klubi
  • aiheena oli kaupunkisuunnitteluun osallistuminen

Pitkin poikin Jyväskylää -tilaisuudet

Pitkin poikin Jyväskylää -tilaisuuksissa päästään tutustumaan Jyväskylän eri kyliin ja asuinalueisiin sekä niiden mielenkiintoiseen historiaan. Kylien ja asuinalueiden asukasyhdistykset sekä aktiivit tutustuttavat toimintaansa ja Jyväskylämme eri alueisiin kuvin ja tarinoin. Tilaisuudet ovat kaikille avoimia ja maksuttomia ja ne järjestetään vuorokuukausin lähitalo Piippurannan Klubilla Kankaalla ja Kortteli Klubilla keskustassa.

Löytyykö yhdistyksestänne halukkuutta esitellä omia kotikulmianne näissä tilaisuuksissa? Mukaan mahtuu uusien alueiden esittelyjä, lisätietoja:

koordinaattori Malanja Mieskonen, Piippurannan Klubi
[email protected]
p. 050 576 8086

Asukas- ja kyläyhdistysten tietojen rekisteröinti Lähellä.fi -sivustolle

Jyväskylän kaupunki, Keski-Suomen yhteisöjen Tuki ry KYT ja JAPA ry käynnistivät syyskuussa 2021 yhteistyön, joka parantaa Jyväskylän asukas- ja kyläyhdistysten tietojen löydettävyyttä ja tekee yhdistyksille tietojen ilmoittamisesta helpompaa.

Yhdistysten tiedot suositellaan ilmoittamaan uuteen Lähellä.fi -verkkopalveluun. Valtakunnallisen palvelun sivuilta yhdistysten tapahtumat, toiminta ja mahdolliset vapaaehtoistehtävät ovat kaikkien saatavilla.

Palvelun käyttöönotto on helppoa. Tässä tueksi linkit ohjevideoihin:

Lähellä.fi -verkkosivusto

Lisätietoja

Osallisuuskoordinaattori Hanna Tenhunen
p. 050 311 8980, [email protected]