#kukaaneioleluuseri

Lisätietoja kampanjasta:
Näyttelijä-yleisötyöntekijä Hannu Rantala
p.050 413 5519

hannu.rantala(at)jyvaskyla.fi

Lisätietoja yrityksille:

Tarja-Liisa Qvintus
p.040 822 0979

tarja-liisa.qvintus(at)jyvaskyla.fi

 

Klikkaa mukaan kampanjaan

 

Esitystä ovat tukeneet:

Jyväskylän kaupunginteatteri haastaa Keski-Suomen koulut koulukiusaamisen vastaiseen kampanjaan #kukaaneioleluuseri
 
Haaste
Jyväskylän kaupunginteatteri käynnisti helmikuun alussa koulukiusaamisen vastaisen kampanjan #kukaaneioleluuseri. Kampanjassa Keski-Suomen koulujen oppilaat ja opettajat haastetaan järjestämään omassa koulussaan koulukiusaamista ehkäisevä tempaus. Tempauksen sisällön oppilaat saavat päättää itse. Se voi olla esimerkiksi pieni tapahtuma, teemapäivä tai taideprojekti. Tempaukset jaetaan sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #kukaaneioleluuseri.


Haasteen tavoitteena on saada nuoret pohtimaan, miten he voisivat omalla toiminnallaan ennaltaehkäistä koulukiusaamista ja luoda koulussa asenneilmapiiriä, jossa ketään ei haluta jättää ryhmän ulkopuolelle. Jyväskylän kaupunginteatteri toivoo tempausten olevan sellaisia, joihin kuka tahansa oppilas voi osallistua haluamallaan tavalla ja jotka edistävät suvaitsevaisuutta ja toisen kunnioittamista.
Kampanjan aikana sanomalehti Keskisuomalainen sekä sen alla toimivat paikallislehdet Viitasaaren Seutu, Viispiikkinen, Sampo, Sisä-Suomen Lehti, Laukaa-Konnevesi ja Hankasalmen Sanomat julkaisevat nuorten lähettämiä koulukiusaamisen vastaisia kirjoituksia. 

Luuseri-monologi
Kampanjaan liittyvä monologiesitys Luuseri kiertää helmi-toukokuussa Keski-Suomen kouluissa. Jyväskylän kaupunginteatterin Luuseri-monologi on levittänyt keväästä 2018 lähtien koulukiusaamisen vastaista sanomaa tavoittaen jo yli 2200 katsojaa kouluissa ja teatterin omissa näytöksissä. 

Yritykset mukaan kampanjaan
Jyväskylän kaupunginteatteri haastaa myös Keski-Suomen yritykset mukaan koulukiusaamisen vastaiseen kampanjaan. Yrityksillä on mahdollisuus tarjota helmi-toukokuussa Luuseri-esitys haluamalleen koululle Keski-Suomen maakunnassa. 

Virallinen kampanjapäivä
Virallista #kukaaneioleluuseri-kampanjapäivää vietetään Keski-Suomessa torstaina 16.5. Kampanjaan osallistuvissa kouluissa päivää juhlistetaan julkaisemalla kirjallinen sitoumus koulukiusaamisen ehkäisemisestä sekä muulla koulujen itse toteuttamalla ohjelmalla. Päivä huipentuu nuorten suunnittelemaan iltajuhlaan Jyväskylän kaupunginteatterilla.
Kampanjan yhteistyökumppaneina ovat maakunnan koulujen lisäksi sanomalehti Keskisuomalainen, Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelut sekä Mannerheimin Lastensuojeluliiton Järvi-Suomen piiri. Kampanjaa on tukenut Opetus- ja kulttuuriministeriö.

 

 

 

   

  Lisätietoja kampanjasta:
  Näyttelijä-yleisötyöntekijä Hannu Rantala
  p.050 413 5519

  hannu.rantala(at)jyvaskyla.fi

  Lisätietoja yrityksille:

  Tarja-Liisa Qvintus
  p.040 822 0979

  tarja-liisa.qvintus(at)jyvaskyla.fi

   

  Klikkaa mukaan kampanjaan

   

  Esitystä ovat tukeneet: