Hyppää pääsisältöön
Kuva
Jyväskylän kaupunginteatteri. Kuva Maris Grunskis

JYVÄSKYLÄN KAUPUNGINTEATTERI 1961–
Jyväskylän Teatteri Oy 1.8.1961–31.12.2000 ja Jyväskylän kaupunginteatteri 1.1.2001–

Jyväskylän kaupunginteatterin vuosiin mahtuu omaperäisiä esityksiä ja omapäisiä johtajia. Taiteilijoiden ja talouden tyyntä ja myrskyä. Vuodesta 2001 lähtien teatteri on ollut osa kaupungin organisaatiota. Siihen saakka se toimi osakeyhtiönä, ja nimi oli virallisesti Jyväskylän Teatteri Oy.

”Kaikki talossa tietävät, että työtä tehdään teatterin puolesta.” Ylevän väitteen allekirjoittaa jokainen teatterilainen. Näyttämöltä verstaaseen ja hallinnosta puvustamoon ponnistellaan katsojaa koskettavan teatteriesityksen valmistamiseksi.

Teatterin luonne on inhimillinen: aina ei voi onnistua. Katsojan kokemusta ei voi mitata rahassa tai kävijämäärissä, sillä se on aina yhtä ainutkertainen. Teatterin lumossa aika ja paikka katoavat.

Historiikin verkkosivuille sovitettua versiota pääset selaamaan kätevimmin vasemman reunan sisällysluettelon kautta. Jyväskylän kaupunginteatterin historia 60-luvulta vuoteen 2016 saakka on ladattavissa myös PDF-versiona. Historiikin on koonnut Maija-Liisa Westman.

Vuonna 2011 julkaistiin Jyväskylän kaupunginteatterin 50-vuotisjuhlajulkaisu, joka on luettavissa ja kuvineen katseltavissa verkkojulkaisuna.