Tuomas Korkia-Aho

Näyttelijä Tuomas Korkia-Aho

 

Syntynyt: vuonna 1994 Helsingissä
Koulutus: Opiskelee Teatterikorkeakoulussa (näyttelijäntaide) v. 2016–. 
Mukana seuraavissa kauden 2020–21 näytelmissä: West Side Story

Instagram: @kogmeister

Teatterissa minua sytyttää kirkas ajattelu. Minusta on kiinnostavampaa katsoa esitystä hullusta ideasta, mikä sisältää oivaltavan huomion elävästä elämästä, kuin katsoa ”vain” hyvää esitystä. Idea korvaa (joskus) laadun! Päädyin alalle, kun lukion ilmaisutunnilla opettaja haastoi minut ajattelemaan näyttelijäntyötä vakavissani. En ajatellut koskaan sen olevan mahdollisuus, koska olin urheilija-leirinuotio-kitaristi, enkä ollut juurikaan näytellyt ennen lukiota. Siitä sitten lähti päälle vyyhti, joka on edelleenkin käynnissä. Kimmokkeena juuri näyttelijäntyöhön on vienyt todennäköisesti persoonani. Olen aika dramaattinen ja kovaääninen, joten täytän stereotyyppisen näyttelijän vaatimukset.

Jyväskylän kaupunginteatteri vaikuttaa ihanalta! Kaupunki itsessäänkin on kiva. Järven ympäri tulen varmasti hölköttelemään useita kertoja. Ihmiset ovat ottaneet minut vastaan teatterilla lämpimästi, ja minua on kohdeltu mukavasti. Olen yrittänyt vastata kohteliaisuuteen samalla mitalla takaisin. 

Pidän esityksistä, jotka ovat oivaltavia ja raikkaita. Minusta on mieluisinta tehdä teatteria omalla työryhmällä, ja toteuttaa hulluimmatkin ideat. Tykkään siis luonnollisesti myös katsoa sen kaltaisia esityksiä.

Rentoudun fyysisessä työssä. Metsä, rakennus ja muut vastaavanlaiset hommat ovat kuin terapiaa minulle. Harrastan kalastusta, urheilua kaikissa muodoissa ja pelejä kaikissa muodoissa. 

Mieleenpainuvin hetki teatterintekijänä on varmaankin, kun teimme kouluporukalla Ridasjärven ladon ylisille kahdessa viikossa esityksen nimeltään Tohtori Frankenstein voittaa kuoleman. Se työtapa ja esitys itsessään, oli sellaisia, joita haluaisin jatkossakin tehdä. Haaveeni ammatillisesti on tehdä hyviä juttuja, ja samalla ylläpitää jonkinlaista elintasoa. Minulla ei ole varsinaista lajityyppiä, joka minua kiinnostaisi eniten, mutta ajattelen musikaalien olevan haastavin muoto. Siinä yksinkertaisesti yhdistyy niin monia taitoja, että ei voi muuta kuin arvostaa Broadwayn ja West Endin näyttelijöitä. 
 

Instagram: @kogmeister