Nenna Tyni

Näyttelijä Nenna Tyni

 

Syntynyt: vuonna 1995 Oulussa
Koulutus: Opiskelee parhaillaan Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa (v. 2015–2021)
Aiemmat kiinnitykset: Vierailuja mm. Helsingin kaupunginteatterissa ja Q-teatterissa. 
Mukana seuraavissa kauden 2020–21 näytelmissä: West Side Story

Instagram @nennameeri

Opiskelen Teatterikorkeakoulussa näyttelijäksi ja valmistun maisteriksi keväällä 2021. Olen koulutöideni lisäksi työskennellyt näyttelijänä mm. Helsingin Kaupunginteatterissa ja Q-teatterissa sekä tv-sarjassa AIKUISET.

Sain kimmokkeen teatterin tekemiseen kotipitäjäni Karstulan harrastajateatterissa, Nurkkateatterissa. Lapsuudessani teatterilta tehtiin usein matkoja Jyväskylän kaupunginteatteriin esityksiä katsomaan. Paloin jatkuvasti halusta päästä suurelle näyttämölle ja tämän kaupunginteatterin vierailuni myötä koen ikään kuin ”paluun juurilleni.” Se on mahtavaa!

Eniten teatterissa minua viehättää jokin yhteinen kokemus, joka katsojien ja tekijöiden välille syntyy esityksestä toiseen. On järisyttävä ajatus, että vielä nykyäänkin kaiken ”somerallin” keskellä ihmisillä on tarve päästä kokemaan taidetta ja vaikuttumaan, elämään yhteisiä hetkiä. Se tuntuu itselleni tekijänä valtavalta moottorilta.

Rakastan esityksiä jotka uskaltavat olla röyhkeitä, jollain tavalla epäsovinnaisia, uusia uria avaavia. Vaikka hyvää komediaa ja iloa näyttämöllä haluankin usein nähdä, taiteen tärkeä yhteiskunnallinen tehtävä on myös herättää ajatuksia ja tunteita. Siksi toivon itse saavani työskennellä laajasti erilaisten tuotantojen parissa.

Vapaa-ajallani rentoudun mökillä puuhastellen tai reissaten ympäri maailman. Kaipaan elämääni kaiken härdellin keskellä hiljaisuutta sekä hitautta ja siksi matkaankin usein Karstulaan hengittelemään. Keski-Suomen maisemat maadoittavat ja tasaavat sykkeitä kaiken työnteon ohessa.

Instagram @nennameeri