Nelli Ojapalo

Tanssija Nelli Ojapalo

 

Syntynyt: vuonna 1990 Riihimäellä
Koulutus: Tanssijan perustutkinto v. 2017 Outokummun ammattiopistosta
Mukana seuraavissa kauden 2020–21 näytelmissä: West Side Story

Instagram: @neppeniilonpoika

Teatteri ja tanssi ovat minulle ruumiin ja tunteiden taidetta. Inspiroidun ja innostun toisista ihmisistä ja siitä, kuinka he ovat kehossaan ja kehollaan läsnä. Uskon siihen, että kaikki on näytettävissä ja nähtävissä liikkeen kautta. Liike mahdollistaa toisinaan sen, mille ei löydä sanoja. Joskus taas on helpompi ilmaista pitkä liikkeellinen fraasi yhdellä sanalla.

Innostuin teatterista lapsena ja liityin yhdeksänvuotiaana Riihimäen nuorisoteatteriin, jossa sain harrastaa teatteria, kasvaa ja kasvukipuilla turvallisessa ympäristössä. Jo aiemmin olin harrastanut huilun soittoa ja tanssia. Huilun soitto jäi yläasteelle siirtyessä, mutta tanssi ja liike kulkivat aluksi luontaisesti teatterin rinnalla. Täysi-ikäisyyden kynnyksen ylitettyäni valitsin lähteä penkomaan näyttelijäntyötä Lahden kansanopistoon ja olin varma halustani ryhtyä näyttelijäksi. Lopulta päädyin kuitenkin muutamien mutkien kautta opiskelemaan tanssijaksi reilusti vanhemmalla iällä, 25-vuotiaana, Outokumpuun. Pieni pohjoiskarjalainen kaupunki vei sydämeni ja löysin takaisin kehollisen tekemisen, nautinnon, huumorin ja oman itseni äärelle. Tykkään sanoa ihmisille, että ”kaikkien pitäisi viettää kaksi vuotta elämästään Outokummussa tanssia opiskellen” sillä en tiedä mitään parempaa.

Jyväskylän kaupunginteatterissa olen päässyt tutustumaan talon hurmaaviin ihmisiin ja keskisuomalaiseen puhetyyliin. Joka päivä töihin tullessa on lämpimiä katseita vastassa ja tervehdyksiä vaihdetaan portaissa huikkaamalla. Hyvän teatterin tekeminen alkaa jo paljon ennen näyttämölle astumista. Jotenkin sen vain näkee ja aistii, onko ihmisillä hyvä olla. Itse pyrin kaikissa työyhteisöissäni olemaan ensinnä hyvä työkaveri ja toisena hyvä työssäni. Jyväskylässä puitteet tähän onnistumiseen on ainakin kohdallaan.

Vapaa-ajallani harrastan Elma-koirani kanssa etsijäkoiratoimintaa, suunnistan sekä katson paljon sarjoja ja elokuvia. Rentoudun laulamalla suihkussa kovaa ja vireestä piittaamatta! Elämä on pitkä matka, jonka aikana ehtii tapahtua monenlaista. Toivon pystyväni tekemään juuri niitä asioita, joista saan nautintoa ja intoa. Työ saa olla mielekästä ja mielekkyyteen voi paljolti itse vaikuttaa. Työ ei kuitenkaan saa viedä koko elämää. Läheisimmille on muistettava antaa huomiota ja aikaa, itseään unohtamatta. Uskallus on piirre, jota yritän alati vahvistaa itsessäni. Elämänohjeeni voisikin olla jotakuinkin näin: Pitää uskaltaa sanoa mitä haluaa ja uskaltaa tehdä päätöksiä.

Instagram: @neppeniilonpoika