Nathalia Hyvärinen Kanerva

Näyttelijä Nathalia Hyvärinen Kanerva

 


Syntynyt: vuonna 1990 Medellínissä, Kolumbiassa (adoptoitu Suomeen alle vuoden ikäisenä)
Koulutus: Valmistunut musiikkipedagogiksi Turun AMK:n Taideakatemiasta v. 2019. Klassisen laulun opintoja Turun ja Helsingin konservatoriossa vuosina 2011–15. Musiikkiteatteri- ja oopperakurssi v. 2010. 
Aiemmat kiinnitykset: Savonlinnan Oopperajuhlakuoro 2016–20.
Mukana seuraavissa kauden 2020–21 näytelmissä: West Side Story.

Tieni teatterilavalle ei ole ollut se kaikista perinteisin. Lukion jälkeen ajatuksena oli lähteä opiskelemaan ammattia, jossa voisin yhdistää näyttelemisen, musiikin ja tanssin. Pop-laulu vaihtui klassiseen laulamiseen ja nyt olen saanut siitä itselleni ammatin. Opintojeni aikana musiikista on tullut tärkeä ilmaisukeino ja minulle sen kautta tarinoiden kertominen on erittäin luontevaa. Mielestäni tarinoiden kerronta yleisölle on tärkeää, niin musiikissa kuin myös teatterissa. Esimerkiksi kirjallisuudessa on paljon tarinoita ja runoja, joita kerromme laulamisen tai näyttelemisen kautta. Laulajana olen työskennellyt lavalla paljon eri oopperoiden ja operettien kautta, mutta kuten teatterissa laulajanakin pitää osata heittäytyä ja näytellä. Teatterissa minua kiehtovat traagiset tarinat, henkilöhahmojen väliset kemiat ja musiikki. 

Jyväskylän kaupunginteatterilla on todella lämminhenkinen ilmapiiri. Hyvän esityksen tunnistaa mielestäni siitä, että yleisö viihtyy ja esitys herättää heissä tunteita. Mielestäni myös hyvän esityksen intensiteetti kantaa jopa varsinaisen lopun yli. Toisin sanoen saadaan aikaiseksi niin jännittynyt lopputunnelma, että kukaan ei uskalla vielä rikkoa sitä aplodeilla. 

Töiden ohessa rentoutuminen on minulle todella tärkeää. Rentoudun parhaiten ystävieni seurassa. Pidän leipomisesta ja uusien reseptien kokeilusta. Neulominen on aivan parasta ajanvietettä sekä lankakaupoissa shoppaileminen. Pidän myös ulkoilemisesta luonnossa koirieni kanssa. Mottoni on, että positiivisella asenteella pääsee pitkälle.

Mieleenpainuvin teatterimuistoni oli, kun opiskelin kansanopistossa musiikkiteatteria ja oopperaa. Kävimme luokkaretkellä Helsingin kaupunginteatterilla, jossa kävimme katsomassa Wicked-musikaalin. Esitys oli lumoava, värikäs ja erittäin vaikuttava. Siinä yhdistyi upealla tavalla musiikki, tanssiminen sekä laulaminen. Minä viihdyin niin paljon, että kävin katsomassa sen uudelleen.

Minulle lähes kaikki opiskeluaikoina tehdyt projektit ovat olleet todella rakkaita. Niissä olen päässyt työskentelemään monien hyvien muusikoiden kanssa ja olen samalla oppinut lavatyöskentelystä todella paljon, mutta urani ehdottomasti merkittävin työ tulee varmasti olemaan West Side Storyn Maria. Se tulee jäämään mieleeni ensimmäisenä ammattiprojektina, jonka olen päässyt tekemään heti valmistumisen jälkeen. Olen ollut usein kiinnostunut musikaaleista, koska ne vaikuttavat niin monipuolisilta projekteilta ja niiden aiheet ovat yleensä positiivisia. Toisaalta haluaisin joskus päästä esittämään jonkun vakavan roolin, koska pitäisin sitä haasteellisena sekä opettavaisena. Haaveenani olisi vielä nähdä maailmaa. Haluaisin opiskella lisää musiikkia ja tehdä töitä taiteen parissa.