Petri Knuuttila

Näyttelijä Petri Knuttila

 

Syntynyt: 1990 Oulussa

Koulutus: Lahden ammattikorkeakoulun musiikki- ja draamainstituutti, Musiikkiteatterilinja, muusikko (AMK) 2016

3. Musiikkiteatteri NYT v. 2016 lähtien, vierailuja mm. Kansallisteatterissa

Mukana seuraavissa näytelmissä: West Side Story

Instagram @petegnu

Teatterimaailma otti ja vei minut mennessään, kun pääsin lukion abivuotena Oulun kaupunginteatterin West Side Story -musikaaliin. Nuorena uteliaana poikana en tiennyt, mihin olin itseni laittamassa, kun silloinen musiikinopettajani kannusti minua hakemaan kyseiseen produktioon ja suureksi yllätyksekseni sain Jetsien jengipomon, Riffin, roolin. Heti ensimmäisissä harjoituksissa huomasin löytäneeni taianomaisen paikan, jossa ihmisten erilaiset energiat yhdistyvät ja siitä syntyy jotain poikkeuksellisen hienoa. Teatterissa jokainen produktio ja esitys on ainutlaatuinen – koko ajan oppii uutta, eikä näyttelijänä ole koskaan valmis. Tästä jatkuvasta itsensä likoon laittamisesta ja itsensä haastamisesta inspiroituneena olen tällä polulla edelleen. On aivan mahtavaa päästä elämään uudestaan se musikaali, josta kaikki alkoi!

Jyväskylän kaupunginteatteriin oli helppo tulla töihin uutena vierailijana, kun vastaanotto koko työyhteisön puolesta oli erityisen lämmin. Henkilökunta pursuaa rautaista ammattilaisuutta ja innolla odotan tutustuvani heihin paremmin.

Mielestäni hyvä teatteri herättää tunteita ja ajatuksia. Se saa katsojan miettimään omaa ja ympärillään pyörivää meininkiä ja parhaimmillaan se saa ihmiset tekemään enemmän hyvää. Hyvä teatteri voi myös olla sellaista, joka saa katsojan unohtamaan arjen murheet ja tuo iloa elämään. Itse rakastan esityksiä, joissa katsoja laitetaan kunnon tunnekidutusvuoristorata-ajelulle.

Vapaa-ajalla rentoudun parhaiten ystävieni seurassa lauta- ja videopelejä pelaten tai Ivory Woods -bändin porukalla treenikämpällä soitellen. Jos ystävät ovat saavuttamattomissa, niin laitan hyvän elokuvan tai sarjan pyörimään. Nautin myös entisenä partiolaisena suuresti luonnossa samoilusta ja uusin harrastukseni onkin kalastus. Urheilusta on myös viime vuosina tullut minulle iso henkireikä. Käyn uimassa ja juoksemassa pitkiä lenkkejä.

Motto: Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan.

Instagram @petegnu