Esteettömyys

Jyväskylän teatteritalo on valmistunut vuonna 1982, jolloin ei vielä kiinnitetty huomiota esteettömyyteen. Pyrimme kuitenkin koko ajan parantamaan myös erityisryhmien pääsyä teatteriimme.

Pyörätuolilla liikkuminen

Suurella näyttämöllä on neljä pyörätuolipaikkaa. Pyydämme teitä varaamaan pyörätuolipaikat etukäteen teatterin lippumyymälästä. Pyörätuolilla liikkuvat käyttävät teatterin pääovea, Vapaudenkatu 36.
Vahtimestarit ohjaavat pyörätuolia käyttävät noin kolmekymmentä metriä pitkiä käytäviä hissille ja sieltä suuren näyttämön katsomoon. Pyörätuolilla ei pääse kulkemaan katsomoon itsenäisesti.

Pienen näyttämön katsomoon pääsee sisääntuloaulan oikealta puolelta luiskaa pitkin. Pyörätuolilla liikkuvat voivat ottaa mukaansa avustajan, jonka lippu on maksuton.

Induktiosilmukka

Suurella näyttämöllä on käytössä induktiosilmukka. Kertokaa lippumyymälässä asioidessanne induktiosauvan tarpeesta. Lipunmyyjät varaavat teille liput niiltä paikoilta, jossa kuuluvuus on parhain induktiosauvaa käytettäessä.
Induktiosilmukan parhaat kuuluvuusalueet.

Kuvailutulkkaus

Suurella näyttämöllä on mahdollista erikseen sopien käyttää kuvailutulkkaajaa. Teatterilla ei ole omaa kuvailutulkkaajaa, eikä tulkkauslaitteita, joten ryhmän tulee varata sekä laitteet että tulkkaaja itse. Tulkkauksen järjestelyistä teatterilla voitte olla yhteydessä viestintä- ja tuotantokoordinaattori Outi Kasaseen outi.kasanen(at)jyvaskyla.fi tai p. 050 340 7293.
Kuvailutulkkausta tarvitsevan ryhmän saapumisaika teatterille sovitaan erikseen.

Viittomakielinen tulkkaus

Molemmilla näyttämöillä on mahdollista erikseen sopien käyttää viittomakielen tulkkeja. Viittomakielen tulkit ovat katsomossa joko oikealla tai vasemmalla puolella, riippuen esityksen ylöspanosta. Viittomakielen tulkin/tulkkien käyttämisestä tulee ilmoittaa lippumyymälään lippua varatessa. Käytännön järjestelyissä tulee olla yhteydessä viestintä- ja tuotantokoordinaattori Outi Kasaseen outi.kasanen(at)jyvaskyla.fi tai p. 050 340 7293.