Hyppää pääsisältöön
Kuva
Musta laatikko -bannerikuva
Kuva
Musta laatikko-logo

Helsingin Sanomat: Musta laatikko 17

to 28.4. klo 19 suurella näyttämöllä
Liput
34/34/24 € 

Kuva
Osta liput

Kesto noin 2,5 h, sis. väliajan 

 

Musta laatikko tarjoaa laatujournalismia aivan uudenlaisena elävänä esityksenä. Kertojina ovat Helsingin Sanomien toimittajat ja kuvaajat, jotka nousevat lavalle kertomaan pitkään valmisteltuja ja ennenjulkaisemattomia tositarinoita.
Musta laatikko etenee kuin sanomalehti: aiheiden kirjo sekä yllättää, oivalluttaa, viihdyttää ja liikuttaa. Ulkomaanreportaasista siirrytään kulttuuriaiheisiin ja humoristista kolumnia voi seurata pitkän linjan politiikantoimittajan syväluotaava analyysi tai kuvajournalistin koskettava minidokumentti. Esitykset päästävät yleisön myös toimittajien ja kuvaajien työn kulisseihin.

”Ja kuten muutoinkin työssämme myös kaikki lavalla kuultava ja nähtävä on aina totta”, kertoo Jaakko Lyytinen, joka on HS:n toimittaja ja yksi Mustan laatikon tuottajista.

Musta laatikko -esityksiä on järjestetty vuodesta 2016 lähtien Helsingissä, Turussa ja Tampereella. Supersuosituissa esityksissä on käynyt jo yli 30 000 katsojaa. Musta laatikko on myös palkittu Bonnierin journalistipalkinnolla.

Keväällä 2022 eri puolilla Suomea nähdään Musta laatikko 17. Esityksen aiheita ja puhujia ei paljasteta etukäteen – eihän sitäkään koskaan etukäteen tiedä, millä aiheilla sanomalehti aamulla taas yllättää.