Hyppää pääsisältöön
Kuva
Johanna Iivanainen
Kuva
Johanna Iivanainen

 

Johanna Iivanainen: Broken River -konsertti 

su 6.3.2022 klo 18 suuri näyttämö
Liput 32 € 

Kuva
Osta liput

 

 

Kesto n. 2 h, sis. väliajan 

Valovoimainen ja luonnonläheinen laulaja-lauluntekijä Johanna Iivanainen julkaisi syksyllä 2021 uuden, englanninkielisen "Broken river" -nimisen albumin. Tuoreen musiikin myötä Iivanainen kiertää huippumuusikoista kootun yhtyeensä kanssa ympäri Suomen syksyn 2021 ja kevään 2022 aikana.

"Tämä levy on syntynyt kuin itselleen tien murtava joki, ensin vähitellen ja yhtäkkiä lähes tulvien. Olen viettänyt suuren osan elämästäni mökillämme joen varrella äitini synnyinseudulla ja Broken River -levyn useat laulut ovatkin syntyneet juuri tuon joen äärellä. Siellä luonnon rauhassa mieli käsittelee kaikkea mitä on tapahtunut tai on tapahtumassa. Muutama laulu on tehty yhdessä mieheni Mikko Iivanaisen kanssa. Musiikissa on aistittavissa vaikutteet amerikan juurimusiikista, elokuvista ja sarjoista joista mainittakoon lempisarjani Pieni talo preerialla. Levysoittimella soi usein singer-songwriter suosikkini Shawn Colvin, Jackson Browne ja Joni Mitchell. Tätä taustaa vasten peilaten englanninkielistä tekstiä tuntuu syntyvän joskus helpommin kuin suomenkielistä ja niin kävi tämän levyn kanssa.

Kiertueelle lähdetään uuden levyn kappaleiden kera ja mukaan liitetään hienoja lainasävelmiä sekä omaa varhaisempaa tuotantoa mm. Kadotaan uneen ja Mustarastas laulaa -levyiltä. Itse soitan myös pianoa levyllä ja kiertueella. Onnekseni sain upeat muusikot seurakseni: Mikko Iivanainen, kitarat ja pedal steel, Juho Kivivuori, kontrabasso, Mikko Hassinen, rummut" kertoo Johanna itse levystään.