Lukudraama: Merkkipäivä

ke 11.11.2020 klo 18 pieni näyttämö 

Näytelmä ja lukudraaman ohjaus Taija Helminen 

Näyttämöllä Aleksi Lavaste, Petriikka Pohjanheimo, Taisto Reimaluoto ja Taija Helminen 

Lukudraamaesitys & keskustelu, kesto yhteensä n. 2 h 

Tuotanto Teatteri 2.0  

Lempeä tarina perheestä ja hitaasti hajoavasta hyvinvointi-Suomesta 

Huhtikuisena yönä tapahtuu ihme: Äiti, jonka hautajaisia on juuri vietetty, vastaakin puhelimeen Topin lapsuuden kodissa. Ja äkkiä edesmennyt isäkin on jo luurin päässä! Kun perhe on kerran jälleen koolla, kaivetaan esiin haalenneet valokuvat ja niiden mukana kaikenkarvaiset muistot. Kuvissa seistään ryhdikkäästi ruusumaljakoiden edessä, kun on täytetty pyöreitä. Reippaina ja seikkailun nälkäisinä tepastellaan aurinkoisella mökkitontilla. Isä on kaikkien kuvien päähenkilö – vaikka hänestä näkyisi pelkkä peukalo. Albumit täynnä merkkipäiviä, ihan kuin kaikki olisi ollut yhtä juhlaa. 

Taija Helmisen kirjoittama Merkkipäivä perustuu näyttelijä Taisto Reimaluodon haastatteluihin ja niistä innoituksensa saaneisiin tarinoihin. Se on lämpimän huumorin sävyttämä kertomus lähimmäisen rakkaudesta, uskosta ja luopumisesta. Nykypäivään asti ulottuva tavallisen perheen matka käynnistyy resiinalla 1960-luvun Suomesta, jossa sodat on sodittu ja uskotaan siihen, että yhdessä rakennetaan kaikille hyvä elämä. Myös isälle. 

Merkkipäivä kuullaan lukudraamana eli esityksenä, jossa näytelmäteksti ja sen lukeminen ovat keskiössä. Esityksen jälkeen keskustellaan kirjailijan ja työryhmän kanssa teoksesta. 

Nouda lippusi kaupunginteatterin lippumyymälästä sen aukioloaikoina. Paikkoja rajoitetusti.