Hyppää pääsisältöön
Kuva
Jyväskylän kaupunginteatterin pääportaikko

Päivitetty 4.5.2021

Seuraavat teatteriesitykset teatteritalossa nähdään taas syyskaudella 2021. Esityksiä lukuun ottamatta toiminta teatterilla jatkuu normaalisti. Valmistelemme tulevia ensi-iltoja niin näyttämöillä kuin muillakin osastoilla. Lippumyymälämme avaa ovensa asiakkaille taas 5.5.2021, jolloin liput syyskauden esityksiin tulevat myyntiin. Tämänhetkisten turvallisuussuositusten mukaisesti syksyn esityksiin myydään lippuja puolikkaalle katsomokapasiteetille, jolloin voimme varmistaa turvavälien toteutumisen. Liput myydään numeroimattomina ja aulahenkilökuntamme opastaa katsojat katsomopaikoille turvavälit huomioiden.

Peruuntuneiden esitysten lippujen vaihto tuleviin esityksiin onnistuu lippumyymälämme kautta. Voit myös täyttää tämän palautuslomakkeen, mikäli haluat vaihtaa ostamasi liput kaksi vuotta voimassa olevaan teatterilahjakorttiin tai vaihtoehtoisesti saada lipun hinnan takaisin. Kauden 2020–21 peruttuihin esityksiin ostettujen lippujen vaihtoja ja palautuksia tulee hakea 31.8.2021 mennessä. Hakemuksia ei käsitellä kesän aikana. Kevään 2021 aikana umpeutuvien lahjakorttien voimassaoloaikaa on pidennetty 31.12.2021 saakka ja ne käyvät lippumyymälässämme sellaisenaan. Kiitämme asiakkaitamme tämän poikkeuksellisen ajan tuomien rajoitusten ymmärtämisestä ja kärsivällisyydestä.

Yleistä | Teatterikäynnin suunnitteluEsitykseen saapuminenTarjoilutKatsomossaVäliajalla |  Esityksen päätyttyä  |  Kaupunginjohtajan videotervehdys

Katsojiemme ja henkilökuntamme terveys ja hyvinvointi ovat meille tärkeitä. Siksi olemme tehneet toimenpiteitä ja ohjeistuksia, jotta voit tulla teatteriin turvallisin mielin ja nauttia teatterielämyksistä myös korona-aikana. Toimimme ohjeistusten ja suositusten mukaisesti taataksemme turvallisuuden niin näyttämöllä, katsomossa kuin yleisötiloissa. Toivomme myös sinun katsojana noudattavan ohjeistuksiamme, joita päivitämme tarvittaessa tilanteen mukaan. Tehdään yhdessä turvallinen teatterielämys!

Yleistä 

Suuren ja pienen näyttämön katsomoiden paikkamäärä on rajoitettu turvavälisuositusten mukaan. Ovet katsomoihin avataan normaalia aiemmin, jotta vältymme ruuhkilta salien ovilla. Huomiothan, että liikkuminen teatterissa voi viedä nyt normaalia enemmän aikaa. Mikäli numeroitu istumapaikkasi suuren näyttämön katsomossa on salin keskiosassa, toivomme sinun siirtyvän saliin ensimmäisten joukossa.

Katsomoissa turvavälit on toteutettu siten, että pääsääntöisesti joka toinen paikka on käytössä, toivomme että noudatatte paikkalipussa olevaa paikkamerkintää myös seurueina ja ryhminä. 

Muistathan noudattaa turvavälejä myös aulatiloissa ja erityisesti jonotustilanteissa.

Suuren näyttämön katsomopaikka osoittaa myös vaatesäilytyspaikkasi narikassa. Säilytäthän siis lippusi koko esityksen ajan. Halutessasi voit ottaa myös päällysvaatteet katsomoon isoja kasseja ja reppuja lukuun ottamatta. Vaatesäilytysmaksu on sisällytetty pääsylipun hintaan turvallisuuden ja sujuvuuden lisäämiseksi. Pienen näyttämön katsojille on varattu oma vaatesäilytyspiste, joka löytyy ulko-ovelta katsoen oikealta.

Tule teatteriin terveenä ja oireettomana, huolehdi käsihygieniasta ja yski ohjeiden mukaan hihaasi tai kertakäyttönenäliinaan. Mikäli tunnet sairauden oireita, pyydämme sinua jäämään kotiin ja olemaan yhteydessä lippumyymäläämme (p. 014 266 0110) vaihtaaksesi lippusi tulevaan esitykseen.

Kasvomaskit 

Noudatamme viranomaissuositusta kasvomaskien käytössä. Suosittelemme oman kasvomaskin käyttöä teatterissa. Voit myös ostaa kasvomaskeja teatterin lippumyymälästä ennen esityksen alkua.

Hygienia ja tilojen siisteys

Käsidesiä löydät yleisötiloista useasta paikasta. Käsien peseminen saippualla ja vedellä on mahdollista kaikissa wc-tiloissamme. Tilojemme siivousta on tehostettu.

Teatterikäynnin suunnittelu

Turvallinen lippujen ostaminen

Ostamalla lippusi Lippupisteen verkkokaupasta sinun ei tarvitse asioida henkilökohtaisesti lippumyymälässämme.

Kun varaat ja ostat lippujamme, tarkistathan, että asiakastietosi ovat ajan tasalla. Tämä on tärkeää, jotta mahdollinen asiakasviestintämme poikkeustilanteessa tavoittaa sinut. Erityisesti mahdollisten tartuntaketjujen jäljittämiseksi meidän on tärkeää tietää esityksiemme katsojat. Käytämme asiakastietoja vain tietosuojalain mukaisesti.

Lippumyymälässä asiointi

Lippumyymälämme osoitteessa Vapaudenkatu 36 on toistaiseksi suljettu. Asiakaspalvelumme palvelee puhelimitse numerossa 014 266 0110 ja sähköpostitse teatteri.lippumyymala@jyvaskyla.fi.

Mahdollisten altistusketjujen selvittämiseksi meidät on velvoitettu keräämään kaikilta asiakkailtamme tarvittavat yhteystiedot – emme käytä näitä tietoja muihin tarkoituksiin tietosuojan mukaisesti.

Toivomme sinun suosivan mahdollisuuksien mukaan kortti- ja lähimaksua. Teatterin ala-aulassa ja kassalla on saatavilla käsidesiä. Muista turvavälit myös lippumyymälässä asioidessasi. Desinfioimme kosketuspintoja säännöllisesti ja tilojemme siivousta on tehostettu. Lippumyymälän diginäytöiltä löydät myös toimintaohjeita turvalliseen asiointiin ja teatterikäyntiin liittyen.

Esitykseen saapuminen

Tullessasi teatteriin aulahenkilökuntamme on sinua vastassa ala-aulassa. Henkilökuntamme on ohjeistettu ja koulutettu toimimaan sinun turvallisuutesi takaamiseksi.

Ulko-ovilla voit valita halutessasi oikean puolimmaisen, painikkeesta avautuvan ns. invaoven, jolloin sinun ei tarvitse koskea kahvoihin.

Lippumyymälän löydät teatterin sisääntuloaulasta heti ovien jälkeen vasemmalta. Huomioithan asioidessasi turvavälit. Toivomme sinun käyttävän mahdollisuuksien mukaan lähi- ja korttimaksua.

Muistathan turvavälit myös vaatesäilytyksessä. Olemme sisällyttäneet vaatesäilytysmaksun pääsylipun hintaan turvallisuuden ja sujuvuuden lisäämiseksi. Huomioithan, että suuren näyttämön esityksissä pääsylippuusi merkitty paikkanumero ilmaisee myös narikkapaikkasi - säilytä siis pääsylippusi esityksestä poistumiseen saakka. Narikkapaikkasi löydät numeroituna naulakkojen päädyistä. Henkilökuntamme auttaa sinua löytämään oikean narikkapaikan tarvittaessa. Pienen näyttämön (numeroimaton) katsojille on varattu oma vaatesäilytyspiste, joka löytyy ulko-ovelta katsoen oikealta. 

Vältäthän ylimääräisten kantamusten tuomista teatteriin. Poikkeuksellisesti päällysvaatteet voi ottaa halutessaan mukaan katsomoon. Reput ja kookkaat kassit tulee jättää narikkaan.

WC-tilat löytyvät ala-aulasta ulko-ovilta katsottuna oikealta. Muistathan turvavälit myös WC-tiloihin jonottaessasi.

Liikuntarajoitteisia pyydämme ottamaan yhteyttä aulahenkilökuntaamme katsomoon saattamiseksi, koska yleisötiloissamme ei valitettavasti ole hissiä.

Suuren näyttämön pääsyliput tarkastetaan pääsääntöisesti jo ala-aulassa yleisölämpiöön vievien portaiden luona.

Huolehdithan turvaväleistä liikkuessasi teatterissa – myös jonottaessa. Varaa normaalia enemmän aikaa käyntiisi, ja varauduthan siihen, että liikkuminen tiloissamme on normaalia hitaampaa. Lapset liikkuvat tiloissa huoltajien vastuulla.

Tarjoilut 

Tarjoilut ennen esitystä ja/tai väliajalle saa ennakkoon tilattuna. Ennakkoon tilatut tarjoilut katetaan asiakkaalle valmiiksi omaan pöytään. Pöytänumero lähetetään asiakkaalle sähköpostitse.

Ennakkotilauksen voi tehdä Sodexon verkkokaupassa. Mikäli tilaa on, voit varata tarjoilut väliajalle ennen esitystä myös teatterilta ennakkotilauspisteeltä. Esitysten väliajoilla sekä ennen esityksiä on myös rajoitetusti tuotemyyntiä.
Omien eväiden nauttiminen ei ole sallittua.

Vesipisteet löytyvät lämpiöistä ja ovat asiakkaidemme vapaassa käytössä.

Katsomossa

Ovet katsomoihin avataan tarvittaessa normaalia aiemmin. Siirrythän saliin turvavälit huomioiden. Mikäli paikkasi on suuren näyttämön keskiosassa pyydämme sinua siirtymään paikallesi ensimmäisten joukossa. Katsomopaikkasi voit tarkistaa katsomokartasta. Katsomokarttoja löytyy myös aulatiloista. Henkilökuntamme auttaa sinua löytämään paikkasi katsomosta.

Suuren näyttämön katsomon paikkamäärä on puolitettu ja käytössä on pääsääntöisesti joka toinen istumapaikka. Tämä koskee myös seurueita ja ryhmiä. Istuthan vain paikkalippuusi merkityllä paikalla. Pienen näyttämön katsomossa on 35 istumapaikkaa turvavälein sijoitettuna. Aulahenkilökuntamme ohjeistaa katsojia tarvittaessa turvallisuusseikat huomioiden.

Mikäli käytätte istuinkoroketta, jätättehän sen paikallenne, ettekä kuljeta sitä takaisin pinoon. 

Väliajalla

Väliajalla katsomon ovet pidetään auki. Katsomoon saa halutessaan jäädä istumaan myös väliajalla. Väliajalle poistuminen tapahtuu turvallisimmin rivi kerrallaan, yläriviltä alkaen, turvavälejä ja vahtimestareiden ohjeita noudattaen. Väliajan kestoa pidennetään tarvittaessa.

Väliaikatarjoilu on saatavissa Sodexon verkkokaupasta ennakkoon tilattuna, jolloin se on valmiina katettuna omassa pöydässä. Mikäli tilaa on, voit varata tarjoilut väliajalle ennen esitystä myös teatterilta ennakkotilauspisteeltä. Esitysten väliajoilla sekä ennen esityksiä on myös rajoitetusti tuotemyyntiä. Vesipisteet ovat asiakkaidemme vapaassa käytössä.

Kaikkien yleisötilojemme ja saniteettitilojen siivousta on tehostettu. 

WC-tilat löytyvät teatterin ala-aulasta.

Mikäli poistut väliajalla salista, palaathan takaisin samalle paikalle hyvissä ajoin ennen esityksen jatkumista.

Esityksen päätyttyä

Kun esitys päättyy, poistuthan rauhallisesti ja turvavälit säilyttäen vahtimestareidemme ohjeiden mukaan. Sujuvimmin poistuminen onnistuu rivi kerrallaan yläsalista alkaen.
Muistathan säilyttää pääsylippusi esityksestä poistumiseen saakka, sillä pääsylippuun merkitty paikkanumero osoittaa narikkapaikkasi.

Kiitos siitä, että kannat vastuusi turvallisen teatterielämyksen aikaansaamiseksi!

Ohjeistus on voimassa toistaiseksi. Päivitämme sitä tilanteiden ja viranomaisohjeistuksen muuttuessa. 

Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koiviston videotervehdys kaupunginteatterin ja Sinfonian yleisölle