Suoraan sisältöön
Jyväskylän kaupunki > Opetus > Muuta > Jyväskylän kansalaisopisto > Uutinen > Jyväskylän kansalaisopiston yleisöluennolla keskustellaan osteoporoosin hoidosta, diagnosoinnista ja luustoliikunnasta ti 13.2.
Avaa navigaatio

Jyväskylän kansalaisopisto

Pääkirjasto-kansalaisopisto
Vapaudenkatu 39 - 41
40100 Jyväskylä

Neuvonta
p. 014 266 0107

Henkilökohtaiset puhelinnumerot, neuvonta:
Herttala Tiina p. 014 266 4073
Eronen Tapio p. 014 266 4070

Neuvonta ja toimisto avoinna:
lukukausien aikana (4.9. lähtien)
ma - to 10 - 18, pe 10 - 14
lukukausien ulkopuolella
ma - to 10 - 15, pe 10 - 14
Yleisinä loma-aikoina suljettu

Kansalaisopisto Facebookissa
Käsityöneuvonta Facebookissa
Sanataidekoulu Facebookissa

8.2.2018

Jyväskylän kansalaisopiston yleisöluennolla keskustellaan osteoporoosin hoidosta, diagnosoinnista ja luustoliikunnasta ti 13.2.

Onko sinulla hauraat luut? Osteoporoosi eli luukato saa aikaan luurakenteen haurastumista joka altistaa luut murtumalle. Kansalaisopiston yleisöluennolla tiistaina 13.2. klo 18.00 nefrologi Arvo Koistinen kertoo osteoporoosin hoidosta ja diagnosoinnista. Fysioterapeutti Reetta Kauppinen keskittyy osuudessaan luustoliikunnan kulmakiviin: Mitä tulee huomioida liikunnassa, jos luuston rakenteessa on havaittu muutoksia ja minkälaista liikunnan tulisi olla, jotta se tukee luuston kuntoa.

Suomessa osteoporoosin aiheuttamia murtumia tapahtuu vuosittain 30 000–40 000 kappaletta. Perinnöllisillä seikoilla on vaikutusta osteoporoosin syntyyn, mutta tunnetaan myös suuri joukko riskitekijöitä, jotka lisäävät osteoporoosin vaaraa. Näitä riskitekijöitä ovat muun muassa vähäinen liikunta, tupakointi, vähäinen kalsiumin saanti ravinnossa, D-vitamiinin vähäinen saanti, pitkäaikainen (yli puoli vuotta) suun kautta nautittu kortisonilääke ja jotkin kalsiumaineenvaihduntaan vaikuttavat sairaudet, kuten keliakia, lisäkilpirauhashormonin liikatuotanto ja maksasairaudet.

Osteoporoosia ei voi tuntea, joten sen olemassaoloa ei voi tietää etukäteen ilman luuntiheyden mittauksia. Kun henkilölle aiheutuu osteoporoosiin liittyvä luunmurtuma, hänellä on taustalla jo useita vuosia kestänyt luukato.

Luennon lopussa yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä. Luento järjestetään yhteistyössä Bodium Jyväskylä Oy:n kanssa. Vapaa pääsy.

Osteoporoosi, sen hoito ja luustoliikunnan kulmakivet
13.2. ti klo 18.00–19.30
Jyväskylän kaupungin pääkirjasto, Minnansali (Vapaudenkatu 39–41, 1. krs)
Luennoitsijat Arvo Koistinen, nefrologi, sisätautien erikoislääkäri, ja Reetta Kauppinen, fysioterapeutti

Lisätietoja:
Reetta Kauppinen, fysioterapeutti, Bodium Oy, reetta.kauppinen[at]bodium.fi

www.jyvaskyla.fi/kansalaisopisto
www.facebook.com/JKLkansalaisopisto

Miia Kantola

Opinto-ohjelma
Ilmoittautuminen
Peruutukset
Aikuiset
Lapset ja nuoret
Käsityöneuvonta

HUOM. Verkossa olevia NetPaper-esitteitä ei päivitetä. Tarkista viimeisimmät kurssitiedot kansalaisopiston neuvonnasta tai kurssijärjestelmästä.

Lue kevätlukukauden 2018 kurssiesite tästä.

Lue lukuvuoden 2017 - 2018 kurssiesite tästä.

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta