Suoraan sisältöön
Jyväskylän kaupunki > Opetus > Muuta > Jyväskylän kansalaisopisto > Uutinen > Italia à la Carte -luentosarjan viimeinen kerta vielä lombardialaiseen keittiöön Jyväskylän kansalaisopistossa 14.11.
Avaa navigaatio

Jyväskylän kansalaisopisto

Pääkirjasto-kansalaisopisto
Vapaudenkatu 39 - 41
40100 Jyväskylä

Neuvonta
p. 014 266 0107
neuvonta.kansalaisopisto[at]jkl.fi

Henkilökohtaiset puhelinnumerot neuvonta
Herttala Tiina p. 014 266 4073
Eronen Tapio p. 014 266 4070

Neuvonta ja toimisto avoinna:
lukukausien aikana (4.9. lähtien)
ma - to 10 - 18, pe 10 - 14
lukukausien ulkopuolella
ma - to 10 - 15, pe 10 - 14
Yleisinä loma-aikoina suljettu

Kansalaisopisto Facebookissa
Käsityöneuvonta Facebookissa
Sanataidekoulu Facebookissa

10.11.2017

Italia à la Carte -luentosarjan viimeinen kerta vielä lombardialaiseen keittiöön Jyväskylän kansalaisopistossa 14.11.

Kansalaisopiston Italia à la Carte -luentosarjan viimeinen luentokerta vie kuulijan Pohjois-Italiaan, Lombardian alueelle. Luento pidetään kansalaisopiston luentosali 1:ssä (Vapaudenkatu 39–41, 1. krs) tiistaina 14.11. klo 18.15–19.45.

Lombardian alueen ja sen pääkaupungin Milanon on ajateltu jo kauan olleen gastronomisessa mielessä köyhää samaan aikaan, kun alue on taloudellisesti rikas ja teollistunut.

– Lombardian alueesta on ajateltu, että siellä asuu käytännöllinen kansa, joka on omistautunut työnteolle eikä välitä taiteesta ja gastronomisista hienouksista. Heille ruoka on vain energian lähde. Tämä ei välttämättä pidä paikkansa, mutta lombardialainen keittiö on kylläkin erilainen verrattuna esimerkiksi napolilaiseen tai varsinkin sisilialaiseen keittiöön, kertoo luennoitsija Tamara Paavilainen.

Lombardia on kuitenkin aina ollut edistyksellinen, myös keittiön suhteen. Tällä viitataan renessanssiajan mestariin, Leonardo da Vinciin, joka vietti suuren osan työelämästään Milanossa. Vielä 1400-luvulla, kun Napolissa ja Sisiliassa mässäiltiin ja syömisestä kehitettiin taidetta, da Vinci puhui ”kaloriamääristä”. Tällä hän viittasi tärkeyteen syödä vain jokapäiväisen kaloritarpeen mukaan. Myös vihannestensyönnin välttämättömyyttä mestari korosti. Pienenä kuriositeettina kerrottakoon, että da Vinci oli se henkilö, joka keksi ’il paninon’ eli voileivän, joka on tänä päivänä milanolaisen katukeittiön kuningas.

Italia à la Carte: tarinoita italialaisesta ruoasta – Lombardialainen keittiö kulttuurien ja maisemien risteyksessä
ti 18.15–19.45
Jyväskylän kansalaisopisto / luentosali 1/ Vapaudenkatu 39–41
Luennoitsija Tamara Paavilainen, FM
Huom. Maksu 5 € / luento (käteismaksu, kerätään ovella)

Lisätietoja: Tamara Paavilainen, tamara.paavilainen[at]rainbowtours.fi

www.jyvaskyla.fi/kansalaisopisto
www.facebook.com/JKLkansalaisopisto/

Miia Kantola

Opinto-ohjelma
Ilmoittautuminen
Peruutukset
Aikuiset
Lapset ja nuoret
Käsityöneuvonta

Lue uusin kurssiesite tästä. HUOM. esitettä ei päivitetä. Tarkista tiedot neuvonnasta tai netistä.

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2017 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta