Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Jyväskylän kansalaisopisto

Pääkirjasto-kansalaisopisto
Vapaudenkatu 39 - 41
40100 Jyväskylä

Neuvonta
p. 014 266 0107

Henkilökohtaiset puhelinnumerot, neuvonta:
Herttala Tiina p. 014 266 4073
Eronen Tapio p. 014 266 4070

Neuvonta ja toimisto avoinna:
lukukausien aikana (4.9. lähtien)
ma - to 10 - 18, pe 10 - 14
lukukausien ulkopuolella
ma - to 10 - 15, pe 10 - 14
Yleisinä loma-aikoina suljettu

Kansalaisopisto Facebookissa
Käsityöneuvonta Facebookissa
Sanataidekoulu Facebookissa

Toiminta-ajatus

Jyväskylän kansalaisopisto järjestää yleissivistävää opetusta, musiikin, kuva-, sana- ja teatteritaiteen perusopetusta sekä tilauskoulutusta. Tilauskoulutuksessa pääpaino on maahanmuuttajille suunnatussa työvoimakoulutuksessa. Koulutuksen rahoittaa Keski-Suomen ELY-keskus ja siihen hakeudutaan työ- ja elinkeinotoimiston kautta. Kansalaisopiston käsityöneuvonta tarjoaa työskentelymahdollisuuden sekä ohjausta kankaankudonnassa ja ompelussa. Opisto vuokraa tilojaan myös ulkopuolisille käyttäjille.

Vapaan sivistystyön tarkoitus ja tavoitteet

Vapaan sivistystyön tarkoituksena on järjestää elinikäisen oppimisen periaatteen pohjalta yhteiskunnan eheyttä, tasa-arvoa ja aktiivista kansalaisuutta tukevaa koulutusta. Vapaana sivistystyönä järjestettävän koulutuksen tavoitteena on edistää ihmisten monipuolista kehittymistä, hyvinvointia sekä kansanvaltaisuuden, moniarvoisuuden, kestävän kehityksen, monikulttuurisuuden ja kansainvälisyyden toteutumista. Vapaassa sivistystyössä korostuu omaehtoinen oppiminen, yhteisöllisyys ja osallisuus.

Vapaan sivistystyön oppilaitokset

Vapaan sivistystyön oppilaitoksia ovat kansalaisopistot, kansanopistot, kesäyliopistot, liikunnan koulutuskeskukset ja opintokeskukset. Kansalaisopistot ovat paikallisiin ja alueellisiin sivistystarpeisiin pohjautuvia oppilaitoksia, jotka tarjoavat mahdollisuuksia omaehtoiselle oppimiselle ja kansalaisvalmiuksien kehittämiselle.

Kansalaisopisto Jyväskylän sivistyspalveluissa

Jyväskylän kansalaisopisto kuuluu Jyväskylän kaupungin kulttuuri- ja liikuntapalveluihin. Kansalaisopiston vastuualueeseen kuuluvat aikuiskasvatus ja taiteen perusopetus. Luhangan, Muuramen ja Uuraisten kunnat ostavat palvelusopimuksilla kansalaisopiston palvelut Jyväskylän kaupungilta.

Tervetuloa opiskelemaan peruskoulutuksesta ja kotipaikkakunnasta riippumatta opiston kaikkiin jäsenkuntiin!

Lisätietoja

Laki vapaasta sivistystyöstä 21.8.1998/632

Laki taiteen perusopetuksesta 21.8.1998/633

Opinto-ohjelma
Ilmoittautuminen
Peruutukset
Aikuiset
Lapset ja nuoret
Käsityöneuvonta

HUOM. Verkossa olevia NetPaper-esitteitä ei päivitetä. Tarkista viimeisimmät kurssitiedot kansalaisopiston neuvonnasta tai kurssijärjestelmästä.

Lue kevätlukukauden 2018 kurssiesite tästä.

Lue lukuvuoden 2017 - 2018 kurssiesite tästä.

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta