Perustietoa opiskelijalle

Lisätietoja:

Neuvonta 
p. 014 266 0107 
info.kansalaisopisto[at]jyvaskyla.fi

Perustietoa opiskelijalle 

Jyväskylän kansalaisopiston opetus on tarkoitettu ensisijaisesti 16 vuotta täyttäneille, mutta muodollista ala- tai yläikärajaa ei ole. Ohjelmaamme kuuluu kursseja niin lapsille kuin ikäihmisille. Erityisesti lapsille ja nuorille järjestämme kuvataiteen, musiikin, sanataiteen ja teatteritaiteen perusopetusta. Lisäksi kansalaisopisto järjestää tilauskoulutusta.

Jyväskylän kansalaisopisto kuuluu Jyväskylän kulttuuri- ja liikuntapalveluihin. Luhangan, Muuramen ja Uuraisten kunnat ostavat kansalaisopistopalvelut Jyväskylän kaupungilta palvelusopimuksilla.

Työ- ja loma-ajat

Kevätlukukausi 2020

7.1. ti kevätlukukauden opetus alkaa
24.2.–1.3. talviloma, viikko 9
10.–13.4. pääsiäisloma
17.4. kevätjuhla

Juhlapyhien aattoina opetusta klo 16.00 saakka.

Oppitunnin pituus on 45 minuuttia. Opisto ei vakuuta opiskelijoita. Jos opiskelija haluaa kurssitodistuksen, se pyydetään opiston neuvonnasta. Todistusmaksu kuluvan lukuvuoden kursseilta on 15 € ja aiempien vuosien kursseilta 25 €. Todistus ja lasku postitetaan kotiin.

Korvaavia kursseja 

Jyväskylän yliopiston, ammattikorkeakoulun, aikuisopiston ja muiden ammatillisten oppilaitosten opiskelijat sekä lukiolaiset voivat suorittaa kansalaisopistossa kursseja, jotka voivat sopimuksesta korvata opintoviikkoja tai opintopisteitä heidän omissa oppilaitoksissaan. Opiskelijan on aina sovittava korvaavuudesta oman oppilaitoksensa kanssa.  

Kurssiarviointi ja palaute 

Jyväskylän kansalaisopisto kerää jatkuvasti palautetta toiminnastaan, opetuksesta ja opetusjärjestelyistä. Mikäli sinulla on kurssi-idea, jota ei löydy opiston kurssitarjonnasta, kerro ideasi meille. Otamme mielellämme vastaan myös palautetta toiminnastamme.