Kansalaisopiston maksut ja alennukset

Maksutiedot:

FI62 5290 0220 0095 16
Keski-Suomen Osuuspankki
Maksun saaja: Jyväskylän kaupunki

Kurssimaksun maksaminen

Kurssimaksu mainitaan jokaisen kurssin kohdalla ja se kattaa opetuksen. Joillakin kursseilla peritään tentti-, tutkinto-, todistus- tai vastaava maksu, joka ilmoitetaan kunkin kurssin kohdalla erikseen. Lisäksi monilla kursseilla opiskelijalle tulee kuluja materiaaleista, työvälineistä, oppikirjasta ja monisteista. Opiskelijat vastaavat hankinnoista itse, ellei toisin sovita. 

Opintomaksut maksetaan ennen kurssin alkua pankkisiirtona tilille:

FI62 5290 0220 0095 16
Keski-Suomen Osuuspankki
Maksun saaja: Jyväskylän kaupunki

Viitenumeron ja eräpäivän pankkisiirrolle saat ilmoittautumisen yhteydessä. Erillistä laskua ei lähetetä. Kun ilmoittaudut internetin kautta, voit tulostaa laskun itsellesi. Jos ilmoittaudut puhelimella, kirjaa em. tiedot muistiin. Kurssimaksu on perintäkelpoinen ilman oikeuden päätöstä.

Taiteen perusopetuksen lukukausimaksut (arkkitehtuuri, kuvataide, musiikkikoulu, sanataide ja teatteritaide) laskutetaan syksyllä ja keväällä.

Kunto-, kulttuuri- ja liikuntasetelit sekä maksu- ja saldokortit

Seuraavilla maksuvälineillä voi maksaa henkilökohtaisia kurssimaksuja (ei ruokakursseja): 

  • Smartum liikunta-, liikunta kulttuuri-seteli, Smartum-kortti sekä SmartumPay
  • Virikeseteli, Ticket Virike M&B-kortti, Ticket Duo-kortti, Edenred-kortti, Mobiilimaksu (Edenred)
  • Tyky, Tyky+ -seteli, Tyky –Online (RJ-Kuntoiluseteli Oy)
  • ePassi
  • eazybreak

Maksaessasi kohdennetuilla maksuvälineillä (esim. Smartum) varmista neuvonnasta ennen maksua, että kurssi toteutuu.
Ko. maksuvälineiden maksuja emme pysty palauttamaan asiakkaalle.

Käyttäjän henkilöllisyys tarkistetaan maksutapahtuman yhteydessä.

Alennuksia kurssimaksuihin 

Seniorikurssien ja joidenkin erityisryhmien kurssien hinnat on alennettu 20 %:lla muihin kursseihin verrattuna. Alennus on huomioitu valmiiksi kurssimaksuissa. Sotaveteraaneille kurssit ovat maksuttomia. Lisäksi taiteen perusopetuksessa huomioidaan 20 euron sisaralennus.

Kipinä-etu

Kipinä on Jyväskylän kaupungin kulttuuri- ja liikuntapalveluetuus työllisyys-, sosiaali- ja terveyspalvelujen asiakkaille. Etuutta myönnetään sosiaalisin ja taloudellisin perustein ja sitä myöntävät työllisyys-, sosiaali- ja terveyspalvelujen sosiaaliohjaajat. Etuuden saajat voivat osallistua kulttuuri- ja liikuntapalveluihin ilmaiseksi tai alennetulla osallistumismaksulla. Kansalaisopistossa Kipinällä voi osallistua yleissivistäville kursseille sekä lasten ja nuorten taiteen perusopetukseen. Vapaita kurssipaikkoja voi tiedustella aikaisintaan kurssin alkamispäivänä. Lue lisää Kipinä-edusta tai kysy lisätietoja kansalaisopiston neuvonnasta.  

Opintosetelit maahanmuuttajille ja työttömille

Työttömille työnhakijoille ja maahanmuuttajille myönnetään opistoseteliavustusta asioimisjärjestyksessä opiston neuvonnassa niin kauan kuin seteleitä riittää. Avustus kohdennetaan maksuttomiin, tietyille ryhmille räätälöityihin kursseihin sekä kurssimaksujen alennuksiin. Sama henkilö voi saada yhden 30 euron alennuksen yhdestä kurssista lukuvuodessa.

Jos asiakas on maksanut koko kurssimaksun, opisto ei palauta opintosetelialennusta takautuvasti. Opintoseteliin oikeutetun henkilön on käytävä neuvonnassa, jossa alennus lasketaan ja jäljelle jäävästä osuudesta annetaan lasku. Samalla todetaan henkilön työttömyys.