Kansalaisopiston maksut ja alennukset

Kurssimaksun maksaminen

Kurssimaksu mainitaan jokaisen kurssin kohdalla ja se kattaa opetuksen. Joillakin kursseilla peritään esimerkiksi tentti-, tutkinto-, todistusmaksu, joka ilmoitetaan kunkin kurssin kohdalla erikseen. Lisäksi monilla kursseilla opiskelijalle saattaa tulla kuluja materiaaleista, työvälineistä, oppikirjasta ja monisteista. Opiskelijat vastaavat hankinnoista itse, ellei toisin sovita. 

Opiston neuvonta ei vastaanota käteismaksuja.

Kurssimaksu maksetaan ilmoittautumisvahvistuksen yhteydessä tulevan Maksa ilmoittautuminen -maksulinkin kautta. Ilmoittautumisvahvistus tulee sähköpostitse. Mikäli opiskelijalla ei ole sähköpostiosoitetta, tulee hänen olla yhteydessä opiston neuvontaan.

Kurssimaksu on perintäkelpoinen ilman oikeuden päätöstä.

Kun kurssi on alkanut, opisto ei enää palauta kurssimaksuja, vaikka opiskelija ei osallistuisi ilmoittautumalleen kurssille. Kurssimaksua ei myöskään palauteta, jos opiskelija keskeyttää opiskelunsa henkilökohtaisista syistä, kuten sairastumisen, työesteen tai paikkakunnan muutoksen vuoksi. Kurssilta poissaolo ei alenna kurssimaksua. Ks. Ilmoittautumis- ja perumisohjeet

Taiteen perusopetuksen lukukausimaksut (arkkitehtuuri, kuvataide, musiikkikoulu, sanataide ja teatteritaide) laskutetaan syksyllä ja keväällä.

Työsuhde-eduilla maksaminen

Seuraavilla maksuvälineillä voi maksaa ainoastaan henkilökohtaisia kurssimaksuja: 

  • Smartum liikunta, liikunta- ja kulttuuriseteli, Smartum-kortti, SmartumPay ja Smartum QR-koodi
  • ePassi, Tyky kulttuuri ja liikunta
  • Eazybreak
  • Edenred, Ticket M&B -kortti, Ticket Duo-kortti ja virikesetelit

Työsuhde-eduilla ei voi maksaa ruoka- ja juomakursseja, eikä perheenjäsenten maksuja.

Maksaessasi työnantajan työsuhde-eduilla, varmista neuvonnasta ennen maksamista, että kurssi toteutuu.
Kansalaisopisto ei voi palauttaa työsuhde-eduilla maksettuja kurssimaksuja.

Käyttäjän henkilöllisyys tarkistetaan maksutapahtuman yhteydessä.

Alennuksia kurssimaksuihin 

Seniorikurssien ja joidenkin erityisryhmien kurssien hinnat on alennettu 20 %:lla muihin kursseihin verrattuna. Alennus on huomioitu valmiiksi kurssimaksuissa. Sotaveteraaneille kurssit ovat maksuttomia. Lisäksi taiteen perusopetuksessa huomioidaan 20 euron sisaralennus.

Kipinä-etu

Kipinä on Jyväskylän kaupungin kulttuuri- ja liikuntapalveluetuus työllisyys-, sosiaali- ja terveyspalvelujen asiakkaille. Etuutta myönnetään sosiaalisin ja taloudellisin perustein ja sitä myöntävät työllisyys-, sosiaali- ja terveyspalvelujen sosiaaliohjaajat. Etuuden saajat voivat osallistua kulttuuri- ja liikuntapalveluihin ilmaiseksi tai alennetulla osallistumismaksulla. Kansalaisopistossa Kipinällä voi osallistua yleissivistäville kursseille sekä lasten ja nuorten taiteen perusopetukseen. Vapaita kurssipaikkoja voi tiedustella aikaisintaan kurssin alkamispäivänä. Lue lisää Kipinä-edusta tai kysy lisätietoja kansalaisopiston neuvonnasta.  

Opintosetelit maahanmuuttajille ja työttömille

Opintoseteliavustuksella tuetaan maahanmuuttajien ja työttömien opiskelua. Työttömille työnhakijoille ja maahanmuuttajille myönnetään opistoseteliavustusta yhdelle koko lukuvuoden kestävälle kurssille. Avustukset ovat henkilökohtaisia ja edellyttävät aina asioimista opiston neuvonnassa (esim. henkilöllisyyden ja työttömyyden todistaminen). 

Opintosetelialennus on 30 euroa kurssimaksusta. Opiskelija voi hyödyntää yhden 30 euron suuruisen avustuksen lukuvuodessa. Avustus koskee ainoastaan kurssimaksun osuutta, ei kurssiin sisältyviä materiaaleja, oppikirjoja tms.  maksuja. 

Opintosetelikursseille ilmoittaudutaan normaalisti ja niitä koskevat normaalit peruutusehdot. Opintosetelialennusta ei myönnetä jälkikäteen.