Opiskeluinfo ja UKK

 

Lisätietoja

Neuvonta 
p. 014 266 0107 
info.kansalaisopisto[at]jyvaskyla.fi

Opiston neuvonnan aukioloajat

Lukukausien aikana
ma–to klo 12–17
pe suljettu
Lukukausien ulkopuolella
ma–to 12–15
pe suljettu

Yleisinä loma-aikoina suljettu.

Zoom-ohjeet tietokoneelle ja mobiililaitteelle.

Kansalaisopiston tietosuojaseloste.
 

Kansalaisopiston kurssien joululoma

23.12.2020–6.1.2021

Tälle sivulle on koottu opintoihin liittyvää tärkeää perustietoa mm. kurssimaksuista ja alennuksista sekä ilmoittautumis- ja perumiskäytännöistä. Sivut kannattaa lukea tarkasti läpi ennen ilmoittautumista.

Lukuvuonna 2020–2021 kansalaisopistolla tullaan kiinnittämään erityistä huomiota lähiopetuksen järjestämiseen turvallisesti. Olemme paikoin pienentäneet ryhmäkokoja ja opetustiloissa huolehditaan riittävistä turvaväleistä esimerkiksi kalusteita järjestelemällä.  Luokissa tulee myös olemaan tarjolla käsidesiä, jota opiskelijat voivat vapaasti käyttää. Tarkempia ohjeita ainekohtaisista järjestelyistä tullaan antamaan opiskelijoille ennen kurssien alkua.

Jotta kaikki voimme rentoutua ja viihtyä kursseilla, pyydämme ystävällisesti kursseille osallistuvia huolehtimaan käsihygieniasta ja välttämään kursseille saapumista sairaana tai hengitystieoireisena.

Lukuvuoden kurssien suunnittelussa on myös otettu huomioon kurssin mahdollinen siirtyminen verkko-opetukseen. Opintoesitteeseen on lisätty merkintä, mikäli kurssi voi varmistetusti siirtyä etäopetukseen tilanteen niin vaatiessa. Sama tieto tulee löytymään opintoportaalista kurssikuvausten yhteydestä. Myös muiden kurssien saattaa olla mahdollista siirtyä korvaavaan opetukseen.

UKK – Usein kysytyt kysymykset 

Korvataanko kurssit, jos lähiopetusta ei pystytä järjestämään?

Merkittävä osa lukuvuoden 2020–2021 kursseista pystyy jatkamaan verkko-opetuksena, jos lähiopetuksen järjestäminen ei ole mahdollista. Mikäli kurssin opetus keskeytyy kokonaan, kansalaisopisto hyvittää kurssimaksuja kurssin toteutumisasteen mukaan. Maksuja ei palauteta opiskelijalle, vaan hyvityksen voi hyödyntää seuraavan lukuvuoden tai lukukauden kurssimaksuissa.

Syksyn kursseja ei tarvitse maksaa ilmoittautumisen yhteydessä, vaan maksun voi suorittaa kurssin alkaessa. Opiskelijoille lähetetään uusi maksulinkki syyskuun aikana, kurssin alkamisen jälkeen. Kurssimaksu suoritetaan maksulinkin kautta (maksuaika 14 päivää).

Opiskelijoille tullaan aina ilmoittamaan opetuksen muutoksista tekstiviestinä.

Lue lisää syksyn maksuista tiedotteesta.

Kuinka turvallisuudesta huolehditaan kansalaisopiston kursseilla?

Opiskelijoiden ja opettajien turvallisuudesta huolehditaan yhteisiä pelisääntöjä noudattamalla. Lisäksi yleisiä ohjeita sovelletaan oppiainekohtaisesti sekä opetuksessa että kurssien järjestelyissä. Tutustuthan kaupungin antamiin suosituksiin ja toimit niiden mukaisesti.

  • Pienemmät ryhmäkoot auttavat turvavälien pitämisessä.
  • Luokkatilojen siivousta on tehostettu.
  • Luokissa on tarjolla käsidesiä. Useimmista opetustiloista tai niiden läheisyydestä löytyy myös käsienpesumahdollisuus. 
  • Opisto tarjoaa puhdistusvälineitä, joilla oman istumapaikan voi desinfioida aina tunnin alussa. Yhteisessä käytössä olevien välineiden tai soittimien desinfioinnista huolehditaan.
  • Opiskelijoita pyydetään saapumaan ja lähtemään kursseilta täsmällisesti ylimääräisten kontaktien välttämiseksi. 
  • Kurssien opettajat käyttävät kasvomaskia tai visiiriä, mikäli opettajan ja opiskelijan välisen turvavälin pitäminen ei ole mahdollista esimerkiksi opetuksen luonteen vuoksi. Opiskelijat voivat halutessaan käyttää omakustanteista maskia. 

Kansalaisopisto luottaa opiskelijoiden saapuvan kursseille vain terveinä. 

Kansalaisopiston kurssien joululoma

23.12.2020–6.1.2021