Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Jyväskylän kansalaisopisto

Pääkirjasto-kansalaisopisto
Vapaudenkatu 39 - 41
40100 Jyväskylä

Neuvonta
p. 014 266 0107

Henkilökohtaiset puhelinnumerot, neuvonta:
Herttala Tiina p. 014 266 4073
Eronen Tapio p. 014 266 4070
Pakarinen Kari p. 014 266 4071

Neuvonta ja toimisto avoinna:
lukukausien aikana (3.9. lähtien)
ma - to 10 - 18, pe suljettu
lukukausien ulkopuolella
ma - to 10 - 15, pe suljettu
Yleisinä loma-aikoina suljettu

Kansalaisopisto Facebookissa
Käsityöneuvonta Facebookissa
Sanataidekoulu Facebookissa

Opiskelu

Opisto on kaikkia varten

Jyväskylän kansalaisopiston yleissivistävä aikuiskoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti 16 vuotta täyttäneille, mutta muodollista ala- tai yläikärajaa ei ole. Ohjelmaamme kuuluu kursseja niin aikuisille, lapsille, aikuinen ja lapsi -pareille, ikäihmisille kuin eritysryhmille. Kaikki ovat tervetulleita opiskelemaan pohjakoulutuksesta, iästä ja kotikunnasta riippumatta.

Korvaavia opintoja ja tutkintoja

Jyväskylän yliopiston, ammattikorkeakoulun, aikuisopiston ja muiden ammatillisten oppilaitosten opiskelijat sekä lukiolaiset voivat suorittaa kansalaisopistossa kursseja, jotka voivat sopimuksesta korvata opintoviikkoja tai opintopisteitä heidän omissa oppilaitoksissaan. Opiskelijan on aina sovittava korvaavuudesta oman oppilaitoksensa kanssa.

Kansalaisopistossa voi myös suorittaa testejä ja tutkintoja, joista voi olla hyötyä mm. opintojen ja työn kannalta: hygieniaosaamistestit, yleiset kielitutkinnot sekä veneilyyn liittyvät laivuri -ja radiotutkinnot.

Ilmoittautuminen

Lukuvuoden 2018-2019 uusille kursseille voi ilmoittautua puhelimitse maanantaina 20.8. alkaen ainealueittain porrastetusti ma-to klo 16.00-18.00, perjantaina 24.8. klo 10.00-14.00. Internetissä voi ilmoittautua maanantaista 20.8. klo 16.00 alkaen ympäri vuorokauden.

Kursseille voi ilmoittautua pitkin lukuvuotta internetissä, puhelimella ja asioimalla opiston neuvonnassa. Vapaita opiskelupaikkoja kannattaa kysellä pitkin lukuvuotta. Ilmoittautuminen lukuvuonna 2018-2019 alkaville uusille kursseille alkaa maanantaina 20.8. kello 16.00 ja jatkuu ainealueittain porrastettuna koko viikon. Tarkemmat tiedot opiston opinto-ohjelmassa sekä opinto-ohjelman nettiversiossa jokaisen kurssin perustietosivulla.

Tutustu Jyväskylän kansalaisopiston tietosuojaselosteeseen.

Asiakasraati

Etsimme opiston asiakasraatiin ihmisiä, joilla on innostusta kehittää opistosta yhä parempi opiskelupaikka meille kaikille. Raatilaisten kesken voimme pohtia muun muassa näitä teemoja: Yhteistyöideat opiston ja kolmannen sektorin yhdistysten ja järjestöjen kanssa, toiveet kurssivalikoimaan ja yleisöluentoihin liittyen, kansalaisopiston käsityöneuvonnan monipuolisempi hyödyntäminen opiston toiminnassa, opetuksen vieminen asuinalueille, joilla opetusta ei vielä ole sekä toiveet kansalaisopiston viestintään, sosiaaliseen mediaan ja verkkosivuihin liittyen.

Asiakasraadin jäsenet, jotka sitoutuvat toimintaan koko lukuvuodeksi, voivat ilmoittautua maksutta yhdelle kurssille kuluvan lukuvuoden aikana. Kokoonnumme noin neljästi lukuvuoden aikana. Oletpa sitten opiskelijamme tai et, tervetuloa raatiin! Lisätietoja: rehtori Mikko Saikkonen, p. 014 266 4087.

Yleisötilaisuuksia

Kansalaisopisto järjestää vuosittain suuren joukon yleisötilaisuuksia: yleisöluentoja, tapahtumia, näyttelyitä, konsertteja, joulu- ja kevätjuhlat jne. joihin on pääsääntöisesti vapaa pääsy.

Käsityöneuvontaa

Käsityöneuvonnassa voi ommella ja kutoa hyvissä tiloissa ja hyvillä välineillä ja saada ohjausta kudonnassa ja ompelussa.

Kipinäkortilla kansalaisopiston kursseilla

Monille kursseillemme jää vapaita opiskelijapaikkoja, joita tarjotaan maksutta toimeentulotuen piirissä oleville kuntalaisille. Maksuttomuus koskee Jyväskylässä järjestettäviä ns. pitkiä, yleissivistäviä kursseja (vähintään yhden lukukauden kestäviä) mm. liikunnassa, tanssissa, kielissä, musiikissa, kuvataiteissa ja kädentaidoissa. Myös lasten ja nuorten taiteen perusopetuksen ryhmät sisältyvät Kipinään. Maksuttomuus koskee vain varsinaista kurssimaksua, ei esimerkiksi materiaali- tai tutkintomaksua.

Tiedustele vapaata kurssipaikkaa kansalaisopiston neuvonnasta (Vapaudenkatu 39–41, p. 014 266 0107) aikaisintaan kurssin alkamispäivänä. Huomioithan, että Kipinä-edulla kurssille ei voi ilmoittautua verkossa eikä puhelimitse. Kun ilmoittaudut, ota saamasi Kipinäkortti ja kuvallinen henkilökortti mukaasi. Neuvonnan väki ohjaa tarvittaessa ottamaan yhteyttä ao. ainealueen suunnittelijaopettajaan, joka kertoo tarkoitukseen sopivista kursseista, aikataulusta ja mahdollisista lisäkustannuksista.

Kipinäkortti on aina henkilökohtainen. Lisätietoja Kipinästä tästä linkistä

Muutokset opinto-ohjelmassa mahdollisia

Painettu opinto-ohjelma jaetaan koteihin kaksi kertaa lukuvuodessa: koko lukuvuoden ohjelma elokuun alkupuolella ja kevätlukukaudella alkavien uusien kurrsien ohjelma joulukuun alkupuolella.

Painettuun opinto-ohjelmaan tulee muutoksia monesta eri syystä. Muutokset päivitetään opinto-ohjelman nettiversioon.

Kursseille ilmoittautuneille opiskelijoille ilmoitamme ohjelmamuutoksista ryhmätekstiviestinä. Siksi on tärkeätä antaa matkapuhelinnumero ilmoittautumisen yhteydessä.

Ajankohtaiset asiat

Kansalaisopisto tiedottaa aktiivisesti ajankohtaisista asioista:
- Jyväskylän kansalaisopiston kotisivuilla
- Jyväskylän kaupungin www-sivuilla
- toiminta-alueen kuntien tiedotuskanavien kautta
- muissa viestimissä
- Kansalaisopisto ja käsityöneuvonta ovat myös Facebookissa.

Opinto-ohjelma
Ilmoittautuminen
Peruutukset
Aikuiset
Lapset ja nuoret
Käsityöneuvonta

Jyväskylän kansalaisopiston lv. 2018 - 2019 kurssiesite. Klikkaa esitteen kantta.

HUOM. Kurssimuutoksia ei päivitetä sähköiseen esitteeseen. Viimeisimmät kurssimuutokset näet kurssijärjestelmästämme.

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta