Hyppää pääsisältöön

Ajankohtaista

Ilmoittautuminen lukuvuodelle 2021–2022 

Muskari 0-8 v.
Soitonopetus 5-15 v. 2.8. alkaen.
Yhteissoittoryhmät 5-16 v.
 

Kurkista musiikkikoulun Peda.net -sivuille!

Lisätietoja

Pirjo Linna
opistosihteeri
p. 014 266 4079
pirjo.linna[at]jyvaskyla.fi

Opetuksen suunnittelu

Katri Lepistö
suunnittelijaopettaja
p. 014 266 4080
katri.lepisto[at]jyvaskyla.fi

Sari Talvio
suunnittelijaopettaja
p. 014 266 4083
sari.talvio[at]jyvaskyla.fi
 

 

Opiskeluvaiheet

Muskari 0–8-vuotiaille

Mikä muskari on? Muskari on tavoitteellista musiikkikasvatusta. Muskarissa tutustumme musiikin maailmaan laulaen, leikkien, liikkuen ja soittaen. Musiikillisten tavoitteiden lisäksi tuemme lapsen kehitystä kokonaisvaltaisesti musiikin keinoin ja herätämme lapsen kiinnostuksen musiikkia kohtaan. Musiikkiharrastuksen voi aloittaa jo vauvana. Alle 3-vuotiaat tulevat muskariin yhdessä huoltajansa kanssa ja 3–6-vuotiaat osallistuvat tunneille itsenäisesti. Soittomuskariin, jossa tutustutaan erilaisiin soittimiin, voivat osallistua 5–7-vuotiaat.

Soitonopetus 5–18-vuotiaille

Soitinvalikoimaamme kuuluvat piano, viulu, kitara, harmonikka, poikkihuilu, rummut ja kantele. Korpilahden toimipisteessä annamme yksilöopetusta pianon- ja viulunsoitossa. Soolosoittimissa voit halutessasi valmistaa tasosuorituksia perustasoilla 1–3. Oppitunnin pituus on 20, 30 tai 45 minuuttia. Aloittelevan soittajan soittotunnin pituus on 20 minuuttia viikossa. Opetusta on 16 opintoviikkoa / lukukausi.

Yhteissoittoryhmät 5–18-vuotiaille

Musiikkikoulun lasten ja nuorten kansanmusiikkiryhmät ovat kaikille avoimia. Musiikkikoulussa toimii viisi ryhmää: Mukulat-kansanmusiikkimuskari, Nuottiavain ja Puikulat Palokassa, Pikkupelimannit ja Kiiri Korpilahdella. Laulamme ja soitamme uutta ja perinteistä ohjelmistoa pelimannisoittimilla, mm. viululla, viisikielisellä kanteleella, harmonilla ja bassolla säestäen. Soitamme pienryhmissä, mutta toisinaan harjoittelemme kaikkien neljän ryhmän voimin. Esiinnymme konserteissa ja osallistumme erilaisiin tapahtumiin. Hakuaika kansanmusiikkiryhmiin on huhtikuussa, mutta vapaita paikkoja voi kysyä ympäri vuoden.

Nuorten soittajien ryhmiin Kiiriin ja Puikuloihin osallistuvilta edellytämme jonkin soittimen alkeiden hallintaa. Mukuloihin ja Korpilahden Pikkupelimanneihin voivat osallistua aloittelevat soittajat.

Lukukausimaksut

Muskari 65 € 
Soitonopetuksen yksilöopetus
180 € / 20 min, 210 € / 30 min, 265 € / 45 min 
Yhteissoittoryhmät
Mukulat-muskari, Puikulat ja Pikkupelimannit, Kiiri 65 € ja Nuottiavain 75 €.
Jyväskylän kansalaisopisto myöntää opiston taiteen perusopetuksen oppilaille 20 € sisaralennuksen korkeimmasta lukukausimaksusta. Lukukausimaksut laskutetaan syksyllä ja keväällä.

Opiskelupaikat

Korpilahti: yhteissoitto, musiikinteoria, piano, viulu
Palokka: yhteissoitto, muskari, musiikinteoria, harmonikka, huilu, kitara, piano, rummut, viulu
Tikkakoski: muskari, kitara, piano, viulu
Vaajakoski: muskari, huilu, kantele, kitara, piano, rummut, viulu