Käsityöneuvonta

Poikkeavat aukioloajat

Käsityöneuvonta on suljettu tiistaista 17.3. lähtien toistaiseksi, koronavirustilanteeseen liittyvän poikkeustilan vuoksi.

Annamme puhelinneuvontaa ompelussa keskiviikosta perjantaihin kello 10-11 ja 12-15.

Käsityöneuvonta

Pääkirjasto-kansalaisopistotalo (1. krs)
Vapaudenkatu 39-41, Jyväskylä
p. 014 266 4081

Ohjausajat

Kudonnanohjaajat Leena Louhivaara ja Tuija Karvonen paikalla

  • maanantaina  9–17
  • tiistaina 10–17
  • keskiviikkona 9–15
  • torstaina 10–18
  • perjantaina 9–15

Ompelunohjaaja Päivi Arkkila paikalla

  • keskiviikkona 9.30–17.30
  • torstaina 9–17
  • perjantaina 9–15

Käsityöneuvonta Facebookissa

Käsityöneuvonta palvelee kaikkia käsitöistä kiinnostuneita, niin kokeneita harrastajia kuin vasta-alkajiakin. Käsityöstä löytyy aina uusia kiinnostavia haasteita – tekniikoita, malleja, sidoksia, kaavoituksia, väri- ja materiaaliyhdistelmiä.

Pientä korvausta vastaan saa työskentelymahdollisuuden, ohjausta kankaankudonnassa ja ompelussa, neuvontaa eri käsityöaloilta, tilausloimia sekä loimien rakentamisapua. Kudonnan materiaaleja ja tarvikkeita voi ostaa myyntipisteestä.

Käsityössä riittää haasteita

Mattojen lisäksi kudotaan esimerkiksi huiveja, shaaleja, kaitaliinoja ja vaatetuskankaita. Neuvonnasta löytyy 17 kangaspuut, joihin luodaan valmiiksi vaihtuvia loimia. Luomapuita, sirkansääriä ja kerijälaitteita riittää vuokrattavaksi asti.

Ompelupuolella tuunataan, korjataan ja ommellaan uutta, kaikkea verhoista iltapukuihin. Ompelukoneiden ja saumureiden ääreen mahtuu monta tekijää, ja teollisuusompelukoneella voi ommella paksumpia materiaaleja ja mm. mattokantteja. Nepparien ja sirkkojen kiinnityslaitteella valmistetaan myös päällystettyjä nappeja. Sileää jälkeä syntyy höyrysilityslaitteistolla ja kuumamankelilla. Pienimuotoiseen kankaanpainantaankin on mahdollisuus.

Tervetuloa kutomaan ja ompelemaan!

Hinnat

Kudonta
5 €/päivä + loimen metrihinta

Ompelu
2 €/tunti
8 €/päivä

Kysythän lisätietoja laajemmasta hinnastosta käsityöneuvonnasta.

Käsityöneuvonta Facebookissa