Suoraan sisältöön
Jyväskylän kaupunki » Tapahtumat » Kangastuksia

Kangastuksia - Jyväskylän Kankaan kulttuuritapahtumat ja kulttuuritoiminta

13.3.2018 klo 17-20 Infotilaisuuksia Kankaalla: Tourujoen kehittäminen

Kankaan asukasyhdistys järjestää yhteistyökumppaneiden kanssa useita infotilaisuuksia kevään 2018 aikana. Infotilaisuudet järjestetään Kankaan porttirakennuksella (Kympinkatu 3, Minimanin takana oleva punatiilinen rakennus) aina klo 17-20, ja tilaisuuteen voi saapua oman aikataulunsa mukaan.

Ensimmäisessä infotilaisuudessa ystävänpäivänä keskiviikkona 14.2. käsitellään yhteiskäyttöautoja. Kankaalle pyritään saamaan koekäyttöön yhteiskäyttöauto tai -autoja vuoden 2018 aikana, ja Jyväskylän kaupungin Fiksun liikkumisen koordinaattori Kati Kankainen ja Kankaan verkostopäällikkö Tanja Oksa ovat paikalla esittelemässä erilaisia ratkaisuja. Kävijät voivat osallistua kyselyyn, jonka pohjalta sopivaa mallia Kankaalle selvitetään. Kankaan oma taiteilijaryhmä PK5 – Kankaan taika on myös mukana: Taiteilija Tuukka Toijanniemi livepiirtää tulevaisuuden yhteiskäyttöautoa. Paikalla ovat asukasyhdistyksen hallituksen jäsenet ystävänpäiväyllätyksineen.

Toisessa infotilaisuudessa tiistaina 13.3. käsitellään Tourujoen kunnostamissuunnitelmia. Asiantuntijoina mukana ovat Jyväskylän kaupungilta maisema-arkkitehti Mervi Vallinkoski ja kaavoitusbiologi Anne Laita. Lisäksi mukana on Kankaan taiteilijaryhmä PK5. Tapahtumaan ovat tervetulleita Kankaan asukkaiden lisäksi kaikki aiheesta kiinnostuneet.

Kevään tilaisuudet Kankaan porttirakennuksella:

14.2. klo 17-20 Yhteiskäyttöautot

13.3. klo 17-20 Tourujoen kehittäminen

16.4. klo 17-20 Kehä Vihreä

3.2.2018 klo 18 Kankaan P-Pergamentin taide herää eloon valon ja musiikin avulla

Valon päivänä 3.2. klo 18 Kankaalla julkistetaan pysäköintitalo P-Pergamentin taideteokset valon ja musiikin siivittämänä.

Julkistustilaisuuden kuullaan Suomen kokeellisen elektronisen musiikin kärkinimiin kuuluvan Ilpo Väisäsen konsertti. Mm. paljon maailmalla kiertäneestä Pan Sonicista tunnettu muusikko on säveltänyt yhden teoksen parkkitalon julkisivun valo-ohjelmoinnin mukaan. Konsertin jälkeen yleisö pääsee tutustumaan pysäköintitalon sisätilojen taiteeseen ja värisuunnitteluun.

OHJELMA:

klo 18 Kankaan taidekoordinaattori Kirsi Pitkänen avaa tilaisuuden ja taiteilijat kertovat teoksista

klo 18.15 Julkisivuvalaistuksen paljastus Ilpo Väisäsen sävellyksen siivittämänä

klo 18.30-19 Ilpo Väisäsen konsertti, konsertin aikana julkisivuvalojen ohjelmoinnista vastaa Jani Lappalainen

klo 19-20 Yleisöllä on mahdollisuus tutustua P-Pergamentin sisätilojen taiteeseen

P-Pergamentti sijaitsee osoitteessa Paperitehtaankatu 3, ja tapahtuman aikana yleisö pääsee ihailemaan kaikkia sen julkisivuja. Konserttialue avautuu klo 17.30. Tapahtuma on maksuton. Kulku tapahtumaan ohjataan Rusokinkadun ja Paperitehtaankadun risteyksestä. Lähimmät parkkipaikat sijaitsevat P-Pergamentissa (maksullisia) sekä Tourulantien kiinteistöissä. P-Pergamentti sijaitsee osoitteessa Paperitehtaankatu 3. Kohteen suunnittelijana on toiminut Arkkitehtipalvelu Oy ja rakennuttamisesta vastaa Jyväs-Parkki Oy. Julkisivuvalojen ohjelmoinnista vastaa Ideafix Oy.

Huom! Paikalle löydät parhaiten käyttämällä Jyväskylän kaupungin karttapalvelua https://kartta.jkl.fi/. Googlen kartta ei näytä alueen katuja oikein.

Joulukuussa valmistuneen Kankaan ensimmäisen pysäköintitalon julkisivun teoksen ovat suunnitelleet taiteilijat Jaakko Niemelä ja Helena Hietanen ja sisätilojen taiteesta vastaa arkkitehti-taiteilija Kaisa Berry. Taideteokset on toteutettu prosenttikulttuuriperiaatteella.

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 Sivun alkuun Tietoa sivustosta