Suoraan sisältöön

Arkisto

10.6. klo 11-15 EkoKangastuksia

Sunnuntaina 10.6. kello 11–15 järjestettävässä koko perheen tapahtumassa teemana on kierrätys, kestävä kehitys ja vihreys, kulttuuria unohtamatta. Tapahtumassa pääsee tuunaamaan farkkuja, kokeilemaan puistojoogaa ja oppimaan villiyrteistä. Esiintyjänä kuullaan mm. Kalevauva.fi –yhtyettä, joka onnistuneesti kierrättää sanoja ottamalla lyriikkansa suoraan vauva.fi-keskustelufoorumilta.

Ohjelmassa mm:

Porttirakennus:
Askartelua lapsille
Ompelimo Farkkusauman Farkkutuunauspiste, myyntituotteita ja kahvila

Kankaan puutarha (Porttirakennuksen vieressä):
Vohvelikahvila sekä majanrakennustyöpaja: Rakennetaan yhdessä pieni kota-maja ja pieni teltta-maja. Työpaja on jatkuva, mukaan voi tulla lennosta. Osallistujat saavat ohjeet mukaan. Pajaohjaajana Marianne Tiitinen-Ritvanen.


Pergamenttihallin piha:
Esiintymislava:
klo 11.30 Mieletön Mystinen musapläjäys ja esiintyjänä Tökkyrä & Miksolyydinen mollisointu
klo 13.30 Kalevauva.fi
Taika-Petteri

Gradian kahvilassa mahdollisuus nauttia hyönteisruokaa ja muuta purtavaa, ota mukaan käteistä!

Piipputori ja ulkoalueet:
Herkullinen, villi Kangas: Villiyrttien infopiste ja puolen tunnin mittaiset keräyskierrokset, lähtö tasatunnein klo 11, 12, 13, 14
maalausta koko perheelle
Luova Kiertotalous -hankkeen esittely sekä Noora Virokannaksen ja Senni Auvisen/snebbari myyntituotteita
Puistojoogamaistiaisia puolen tunnin välein
Kangas Kotina -yhteisöasumishanke
Sahinahon hunaja
Mustankorkean jäteneuvonta
Lastipyörälainaamon esittely


Piippurannan Klubi, os. Paperitehtaankatu 1:
klo 10-15 kirpputori, pöytiä voi tiedustella ohjaaja Malanja Mieskonen, puh. 014 266 1906 tai ohjaaja Outi Savonen, puh. 014 266 7320
lisäksi donitsimyyntiä, kahvila ja valokuvanäyttely

Alueelle pääsee autolla joko Paperitehtaankadun suunnasta, jolloin pysäköinti P-Pergamentissa, tai Kympinkadulta, jolloin ilmaisia parkkipaikkoja porttirakennuksen läheisyydessä. Kevyt liikenne voi kulkea myös Kankaankadun kautta.

26.5. klo 12-15 Kankaan Kevätkarkelot

Lauantaina 26.5. kello 12–15 juhlistetaan kevään tuloa Kankaan Kevätkarkeloissa Piipputorilla ja sen ympäristössä. Juhla on Kankaan oman taiteilijaryhmän PK5:n työskentelyn päätös, ja ohjelmassa onkin monenlaista kulttuuria: musiikkia, tanssia, kuvataidetta, julkistuksia ja käsillä tekemistä. Kankaan asukasyhdistys valmistelee tapahtumassa kesän kukkaistutuksia alueelle ja järjestää kävelykierroksia Tourujoen luonnonsuojelualueella.

10.-12.4. klo 12-18 Taitoviikon pop-up-tapahtumat

Luova kampus ja Kankaan taiteilijaryhmä PK5 muuttavat alakaupungille! Kolmikulmassa sijaitsevassa Kulttuuritalo pop-up -tilassa nähdään Luovan kampuksen näyttely tiistaista torstaihin klo 12-18. Gradian Luovan kampuksen opiskelijat tuovat tilaan erilaisia tekniikoita ja teemoja esitteleviä valokuvateoksia sekä Luovan kiertotaloushankkeen kanssa yhteistyössä tehtyjä selluloosapohjaisia tuotteita.

Kankaan oma taiteilijaryhmä PK5 Kankaan Taika yhdessä Luovan kampuksen opiskelijoiden kanssa sisustaa Kolmikulman eteen lasikontin pieneksi kodiksi. Keskiviikkona 11.4. klo 15-18 avautuvat Tunniksi kotiin -performanssit seuraavilla teemoilla:
1. (h)our music box
2. Tiny Christmas
3. My Time

Samaan aikaan Kolmikulman aulassa suunnitellaan omia pikku koteja. PK5-taiteilijaryhmästä mukana ovat Annu Sankilampi, Marianne Tiitinen-Ritvanen ja Tuukka Toijanniemi.

Taitoviikkoa juhlitaan myös Kankaan Luovalla kampuksella keskiviikkona 11.4. klo 12-18 avoimien ovien merkeissä.

16.4.2018 klo 17-20 Infotilaisuuksia Kankaalla: Kehä Vihreä

Kankaan asukasyhdistys järjestää yhteistyökumppaneiden kanssa useita infotilaisuuksia kevään 2018 aikana. Infotilaisuudet järjestetään Kankaan porttirakennuksella (Kympinkatu 3, Minimanin takana oleva punatiilinen rakennus) aina klo 17-20, ja tilaisuuteen voi saapua oman aikataulunsa mukaan.

Ensimmäisessä infotilaisuudessa ystävänpäivänä keskiviikkona 14.2. käsiteltiin yhteiskäyttöautoja ja toisessa infotilaisuudessa tiistaina 13.3. Tourujoen kunnostamissuunnitelmia.

Kolmannessa infotilaisuudessa maanantaina 16.4. aiheena on Kehä vihreä, joka kulkee Kankaan alueen läpi. Asiantuntijana on maisema-arkkitehti Mervi Vallinkoski Jyväskylän kaupungilta.
Kankaan taiteilijaryhmä PK5 Kankaan taika on jälleen mukana tapahtumassa. Annu Sankilampi vetää tilaisuudessa teatteri-ilmaisun työpaja, HUOM! Ilmoittautuminen työpajaan 11.4. mennessä osoitteeseen info@tanssinkeskus.fi.
Tapahtumaan ovat tervetulleita Kankaan asukkaiden lisäksi kaikki aiheesta kiinnostuneet.

Kevään tilaisuudet Kankaan porttirakennuksella:

14.2. klo 17-20 Yhteiskäyttöautot

13.3. klo 17-20 Tourujoen kehittäminen

16.4. klo 17-20 Kehä Vihreä

8.4.2018 klo 11-14 Kankaan Purkurastit: Koko perheen kulttuuritapahtuma

Tule koko perheen tapahtumaan keväällä purettavassa Kankaan uudessa paperitehtaassa! Entisessä tehtaan arkkaamossa avataan yhdeksi päiväksi pari tuhatta neliötä kirmailutilaa sekä kulttuurirasteilla mm. maalausta taiteilija Minja Revonkorven ohjeistamana, monenlaista puuhaa TaidePiiLON johdolla, tanssia DJ Megamatin rytmittämänä, Kankaan historiaa ja kahvila. Ahkerille rastinkiertäjille palkinto!


TaidePiiLOn rastit:

SiksakSokkelo - miten pujahdat sokkeloon ilman että sokkelo sotkeutuu? Kiivetäkö yli, kömpiäkö ali, jääkö jalka jumiin vai sokkelo ihan solmuun?

Kankaan korttelikruisailu - ajopeli, menopeli, ihmepeli, mikä peli? Rakenna oma kruisailuväline ja paina kaasua. Nyt saa vanhan tehtaan pölyt ja mölyt kyytiä!
Korttelisuunnittelijoita tarvitaan myös apuun: piirrä pilvenpiirtäjä, puisto tai paperitehdas ja teippaa tienvarret täyteen taloja ja toreja!

Memorandum kutsuu kävijät tutustumaan tehtaiden historiaan hauskalla ja toiminnallisella tavalla.


Maksuton tapahtuma järjestetään Kankaan uudella paperitehtaalla. Ilmainen tapahtumaparkki Kankaan porttirakennuksella (Kympinkatu 3, Jyväskylä), josta opastus tapahtumatilaan. Vanhassa tehdastilassa kun ollaan, varustauduthan vaatteilla jotka eivät hätkähdä likaantumista.

Järj. Kankaan Palvelu Oy. Lisätiedot kulttuurituottaja Vilja Ruokolainen, vilja.ruokolainen@jkl.fi, puh. 050 311 8564

3.2.2018 klo 18 Kankaan P-Pergamentin taide herää eloon valon ja musiikin avulla

Valon päivänä 3.2. klo 18 Kankaalla julkistetaan pysäköintitalo P-Pergamentin taideteokset valon ja musiikin siivittämänä.

Julkistustilaisuuden kuullaan Suomen kokeellisen elektronisen musiikin kärkinimiin kuuluvan Ilpo Väisäsen konsertti. Mm. paljon maailmalla kiertäneestä Pan Sonicista tunnettu muusikko on säveltänyt yhden teoksen parkkitalon julkisivun valo-ohjelmoinnin mukaan. Konsertin jälkeen yleisö pääsee tutustumaan pysäköintitalon sisätilojen taiteeseen ja värisuunnitteluun.

OHJELMA:

klo 18 Kankaan taidekoordinaattori Kirsi Pitkänen avaa tilaisuuden ja taiteilijat kertovat teoksista

klo 18.15 Julkisivuvalaistuksen paljastus Ilpo Väisäsen sävellyksen siivittämänä

klo 18.30-19 Ilpo Väisäsen konsertti, konsertin aikana julkisivuvalojen ohjelmoinnista vastaa Jani Lappalainen

klo 19-20 Yleisöllä on mahdollisuus tutustua P-Pergamentin sisätilojen taiteeseen

P-Pergamentti sijaitsee osoitteessa Paperitehtaankatu 3, ja tapahtuman aikana yleisö pääsee ihailemaan kaikkia sen julkisivuja. Konserttialue avautuu klo 17.30. Tapahtuma on maksuton. Kulku tapahtumaan ohjataan Rusokinkadun ja Paperitehtaankadun risteyksestä. Lähimmät parkkipaikat sijaitsevat P-Pergamentissa (maksullisia) sekä Tourulantien kiinteistöissä. P-Pergamentti sijaitsee osoitteessa Paperitehtaankatu 3. Kohteen suunnittelijana on toiminut Arkkitehtipalvelu Oy ja rakennuttamisesta vastaa Jyväs-Parkki Oy. Julkisivuvalojen ohjelmoinnista vastaa Ideafix Oy.

Huom! Paikalle löydät parhaiten käyttämällä Jyväskylän kaupungin karttapalvelua https://kartta.jkl.fi/. Googlen kartta ei näytä alueen katuja oikein.

Joulukuussa valmistuneen Kankaan ensimmäisen pysäköintitalon julkisivun teoksen ovat suunnitelleet taiteilijat Jaakko Niemelä ja Helena Hietanen ja sisätilojen taiteesta vastaa arkkitehti-taiteilija Kaisa Berry. Taideteokset on toteutettu prosenttikulttuuriperiaatteella.

4.12. klo 18 Kankaan joulunavaus

Kankaan joulunavauksessa on tarjolla valoa, musiikkia ja lämmintä juomaa piristämään pimeää aikaa. Maanantaina 4.12. klo 18 sytytetään Kankaan kuuseen valot ja kuunnellaan Ruamjai-kuoron laulutervehdys. Jouluisia leikkejä pääsee leikkimään Lastenteatteri Loihun kanssa.

Kankaan Palvelu Oy on julistanut kaikille osallistujille avoimen joulukoristekilpailun, jossa paras kuusenkoriste voittaa lahjakortin Jyväskylän kaupunginteatteriin. Koristeissa tulee olla jotain kimaltelevaa, jotain jyväskyläläistä ja tuotteen on kestettävä sääolosuhteita. Kierrätysmateriaalit ovat arvossaan! Kuusen koristeet tulee tuoda Kankaan Luovalle kampukselle ennen joulunavausta, joko perjantaina 1.12. klo 13–15 tai maanantaina 4.12. klo 16–17. Koristeet numeroidaan ja ripustetaan kuuseen, johon ne jäävät joulukuun ajaksi.

Palkintoja jaetaan kaksi. Kankaan taiteilijaryhmä PK5 jakaa virallisen kilpailupalkinnon 4.12. noin klo 18.30 joulunavauksen päätteeksi. Yleisö voi äänestää omaa suosikkiaan jakamalla Instagramissa suosikkinsa kuvan tunnisteella #koristekilpailu tai postaamalla kuvan Kankaan Kulttuurin facebook-sivuille. Yleisöäänestys kestää viikon, ja voittaja julistetaan tiistaina 12.12. Kummankin palkinnon arvo on 100 €.

Joulunavaus järjestetään Luovan Kampuksen pihalla, os. Kympinkatu 3 B. Opastus Kankaan Porttirakennukselta, os. Kympinkatu 3, jonka ympäristössä on runsaasti parkkipaikkoja. Tervetuloa viettämään yhteistä juhlahetkeä!

22.-23.11. Jurttatuparit

Kankaalle valmistuu jälleen uusia asuintaloja, As Oy Jyväskylän Tampuuri sekä As Oy Jyväskylän Paperitehtaankatu 16. Kankaan oma taiteilijaryhmä PK5 Kankaan Taika, Humanistinen ammattikorkeakoulu, Jyväskylän ammattiopisto ja Jyväskylän aikuisopisto kutsuvat kaikki kaupunkilaiset Jurttatupareihin keskiviikkona 22.11. klo 18–20 ja torstaina 23.11. klo 12-15.

Miltä koti tuntuu, kuulostaa, tuoksuu? Jokaisella ihmisellä tulisi olla avain omaan oveen. Tupareissa on kaksipaimentolaismajaa - toisessa saat aistia kodin ja toisessa pääset tekemään kotiavaimelle puisen avaimenperän. Luovan Kampuksen ovet ovat avoinna ja voit kurkistaa tekstiili- ja vaatetusalan sekä ja puu- ja metalliosastojen opetukseen, tutustua näyttelyyn ja vierailla Kankaan pienessä käsityöpuodissa.

Jurtat kohoavat Luovan Kampuksen sisäpihalle (os. Kympinkatu 3 B), jonne kulku on Liikku-liikuntakeskuksen päädyn ympäri. Tervetuloa nauttimaan lämpimästä tunnelmasta ja lämpimistä juomista! Parkkipaikkoja löytyy Kankaan porttirakennuksen ympäristöstä.

28.-30.9. Kankaan Kekri

Vanha sadonkorjuujuhla muotoutuu Kankaalla 28.–30.9. valon, taiteen, kulttuurin, muotoilun, makujen ja yhdessä tekemisen syyspidoiksi. Ulkoilmassa tapahtuvassa ohjelmassa on mm. työnäytöksiä, tanssia, musiikkia ja valoteoksia. Tapahtuma-alue keskittyy Kankaan Piipputorille, johon kohoaa tapahtumatori, ja valoteoksia nähdään ympäri Kangasta. Tapahtumapäivinä klo 16–24 avataan poikkeuksellisesti kevyelle liikenteelle kulku Ailakinkadulta Kankaalle. Tapahtuma-aikaan ilmaiset parkkipaikat ovat Kankaan porttirakennuksen ympäristössä, os. Kympinkatu 3. Muista myös Valon kaupungin aikaan to-la klo 18-24 kulkevat ilmaiset linkit!

Jyväskylän ammattiopiston ja Jyväskylän aikuisopiston tarjonta esittelee suomalaisen muotoilun perinnettä ja tulevaisuutta. Päivittäin klo 17 lähtee opastettu kierros Kankaalla ja klo 19 ravistetaan tanssiperinteistä pölyjä Keski-Suomen Tanssin Keskuksen tanssitaiteilijoiden Katariina Hiukan ja Paula Ketun opastuksella: luvassa on mm. huutokatrillia, paritanssihaaste sekä Heippatirallaa, saakeli! –tanssiteos. Kankaan oma taiteilijaryhmä PK5 tuo Kekriin osallistavan yhteisötaideteoksen, joka yhdistää menneen ja tulevan kysymyksellä ”mitä haluamme muistaa, mitä unohtaa?” sekä näyttävän valotaideteoksen Piipputorin ympäristöön. Ruokakulttuurimme, sekä uusi että vanha, on myös mukana Kekrissä.

Tapahtuma on osa Suomi 100 –juhlavuoden ohjelmaa ja Valon kaupunki –tapahtumaa. Tule tutustumaan suomalaisen osaamisen perinteeseen ja tulevaisuuteen!

Aukioloajat 28.–30.9.
Tapahtumatori klo 16–21
Valoteokset klo 20–24

Kahvilassa joka päivä sadalle ensimmäiselle ilmainen puurobaari, joka sisältää:
Luomuhiutalepuuroa
Mustikkahilloa
Puolukkahilloa
Siemensekoitusta

Myöhemminkin tulevat saavat puuroa: sadan ilmaisen annoksen jälkeen myyntihinta on vain 3,00 €

Lisäksi:
kahvi, tee, kaakao 1,00 €
Kahvi, tee, kaakao, keksi 1,50 €
Kaura-rusina cookies pussi 2,00 €
Puolukka-toscapiirakka 5,00 €
Omenapiirakka 4,00 €
Perunarieskapussi 5,00 €

MUISTATHAN OTTAA MUKAAN KÄTEISTÄ RAHAA! Kahviossa ei valitettavasti käy kortti.

torstai 28.9.

kahvila & myyntipisteet auki klo 16–21

16.30-17.30 YIT:n esittelyasunto Albertinpihan 6. kerroksessa avoinna

17.00 Ohjattu kävelykierros Kankaalla, lähtö Piipputorilta, kesto n. 60 min

17.00–18.00 Taiteilija paikalla: Tuomas Hallivuon teos Mennyt ja tuleva Kankaan porttirakennuksen takana Minimanin aidassa. Teos nähtävillä valaistuna päivittäin klo 20–24.

19.00 Piipputorin esiintymislavalla Keski-Suomen Tanssin Keskus, Katariina Hiukka ja Paula Kettu: tanssiesitys Heippatirallaa, saakeli! sekä paritanssihaaste, kesto n. 40 min

20-24 Tuukka Toijanniemen ja PK5-taiteilijaryhmän videoteos Piipputorilla

perjantai 29.9.

kahvila & myyntipisteet auki klo 16–21

Luovan Kampuksen kädentaitajien työnäytöksiä

16.30-17.30 YIT:n esittelyasunto Albertinpihan 6. kerroksessa avoinna

17.00 Ohjattu kävelykierros Kankaalla, lähtö Piipputorilta, kesto n. 60 min

19.00 Piipputorin esiintymislavalla Keski-Suomen Tanssin Keskus: Huutokatrillin opetus, tanssinopettaja Katariina Hiukka

19.30 Taiteilijaryhmä PK5: Henkisen sadonkorjuun rituaali
Mitä haluamme muistaa, mitä unohtaa? Tule luopumaan turhista henkisistä taakoista ja laita hyvät ajatukset kasvamaan!

20-24 Tuukka Toijanniemen ja PK5-taiteilijaryhmän videoteos Piipputorilla

21.00 Prosenttikulttuuriteoksen julkistus, Tommi Toija

Tommi Toijan teos Kuuseen kurkottaja on pysyvä valaistuskohde ja se julkistetaan juhlavin menoin Kankaan oleskelurannassa As. Oy Jyväskylän Albertinpihan takana perjantaina 29.9. klo 21.00. Taiteilija on saanut inspiraationsa alueelta löytyneestä, neliapilan muotoisesta lyhtypylväästä. Pylvääseen kivunnut poika katsoo nyt korkeuksista Kankaan tulevaisuuteen ja toimii samalla oleskelurannan maamerkkinä. Tilaisuuden avaa kulttuuri- ja kehittämispäällikkö Mari Aholainen, lisäksi kuullaan puheenvuorot Kankaan Palvelu Oy:n taidekoordinaattori Kirsi Pitkäseltä ja taiteilija Tommi Toijalta. Esityksellisestä ohjelmasta vastaa sirkus- ja performanssitaiteilija Kati Köykkä.

lauantai 30.9.

kahvila & myyntipisteet auki klo 16–21

lasten kekri klo 16–18: Lastenteatteri Loihu esiintyy ja leikittää. TaidePiiLOn syksyisessä Taideltassa maalataan metsän väreillä ja tunnelmoidaan tuulen tuoksua sekä sateen ropinaa.
Peikkokaverukset Kömppä ja Turso eksyvät metsäretkellään ja päätyvät pellolle tonkimaan maata. Pellolta he löytävät erikoisen näköisiä juuria ja kohtaavat kummallisen näköisen otuksen, joka esittelee itsensä Kekripukiksi. Kekripukki kertoo juurien olevan nauriita ja porkkanoita: on sadonkorjuun ja kekrijuhlan aika. Mutta miksi sato pitää korjata, onko se mennyt jotenkin rikki? Ja mitä ihmettä kekri tarkoittaa? Osallistavassa satuseikkailussa katsojat pääsevät peikkojen kanssa mukaan kekrijuhlaan ja tutustuvat leikin ja musiikin kautta kekriin liittyviin perinteisiin.

17.00 Ohjattu kävelykierros Kankaalla, lähtö Piipputorilta, kesto n. 60 min

18.00 ja 19.00 Taiteilijaryhmä PK5: Leipäjuurityöpaja, vetäjänä Marianne Tiitinen, Muotoilija AMK. Kiinnostaako oman leipäjuuren teko? Leipäjuuri joka kestää isältä tyttärelle ja vielä kauemmin? Tykkäätkö leipoa? Haluaisitko kerrankin leipoa itse jotain jännää ja järkevää? Tee se itse leipäjuuri-työpajassa valmistamme kaksi ikiaikaista leipäjuurta yhdessä. Käymme myös läpi kuinka juuren valmistelua jatketaan kotioloissa ja kaikki saavat reseptit niin tummaa kuin vaaleata hapanleivän valmistusta varten. Ohjeissa kerrotaan myös kuinka leipäjuurta ylläpidetään niin että halutessasi se on ikuinen!

19.00 Piipputorin esiintymislavalla Keski-Suomen Tanssin Keskus: Huutokatrillin opetus, tanssinopettaja Katariina Hiukka

19.30 Taiteilijaryhmä PK5: Henkisen sadonkorjuun rituaali
Mitä haluamme muistaa, mitä unohtaa? Tule luopumaan turhista henkisistä taakoista ja laita hyvät ajatukset kasvamaan!

20-24 Tuukka Toijanniemen ja PK5-taiteilijaryhmän videoteos Piipputorilla

Valoteokset Kankaalla:

Tuomas Hallivuo: Mennyt ja tuleva

taiteilija paikalla to 28.9. klo 17-18, muutoin teos nähtävissä valaistuna koko tapahtuman ajan

Tuomas Hallivuon työmaa-aitaan toteuttama, väliaikainen teos Mennyt ja tuleva, on jälleen nähtävillä valaistuna Kankaan alueella. Teos löytyy Porttirakennuksen ja Minimanin välisestä aidasta. Taiteilija on paikalla kertomassa teoksestaan torstaina 28.9. klo 17–18. Teos julkistettiin alun perin vuonna 2016 Luovan Kampuksen edustalle ja se on toteutettu yhteistyössä Jyväskylän ammattiopiston kuva-artesaaniopiskelijoiden toisen vuoden ryhmän kanssa.

Jyväskylässä asuva Hallivuo tunnetaan erityisesti taidegraafikkona. Hänen julkisia taideteoksia on nähtävissä Jyväskylän Äijälänrannan asuntomessualueella, jonne hän toteutti oman teoskokonaisuuden sähkökaappeihin sekä toisen kokonaisuuden penkkeihin yhteistyössä muotoilija Jonas Hakaniemen kanssa. Hänen uusin mosaiikkiteoksensa on valmisteilla Jyväskylän Sepänaukion alikulkutunneliin yhteistyössä Pertti Karjalaisen ja koululaisten kanssa. Hallivuon teoksia on hankittu mm. Jyväskylän kaupungin sekä Valtion taidekokoelmiin sekä lukuisiin museoihin ympäri maailmaa.

Tuukka Toijanniemi ja taiteilijaryhmä PK5: PK5 KANKAAN TAIKA RAMP-UP YLÖSAJO

Video- ja valoteos, jossa kuvitteellinen PK5 KANKAAN TAIKA käynnistyy Kankaan piipputorilla. Kankaan paperikone PK4 ”Kankaan Anna” pyöräytti viimeiset paperirullansa vuonna 2010 ja myytiin kauas Kiinaan. Teoksessa Kankaan piipputorilla ylösajetaan PK5 ”Kankaan Taika” videon, valon ja äänen keinoin.

Luova Kampus: Valokatiskat

Luovan kampuksen artesaaniopiskelijoiden tekemät valoinstallaatiot ovat nähtävissä Ailakinkadulta Kankaan Piipputorille johtavan kävelytien varrella.

Tommi Toija: Kuuseen kurkottaja

pe 29.9. klo 21–24 ja la 30.9. klo 20–24

Tommi Toijan teos Kuuseen kurkottaja on pysyvä valaistuskohde ja se julkistetaan juhlavin menoin Kankaan oleskelurannassa As. Oy Jyväskylän Albertinpihan takana perjantaina 29.9. klo 21. Taiteilija on saanut inspiraationsa alueelta löytyneestä, neliapilan muotoisesta lyhtypylväästä. Pylvääseen kivunnut poika katsoo nyt korkeuksista Kankaan tulevaisuuteen ja toimii samalla oleskelurannan maamerkkinä.

Tommi Toija on koskettanut monen kansalaisen sielua. Hän on tullut tunnetuksi arkisista materiaaleista – savesta, jätevanereista, löytö-tavaroista ja rautakauppamaaleista. Savesta syntyneet ja herkkyydellään vetoavat teokset ovat tulleet yleisölle aiemmin tutuiksi lukuisissa näyttelyissä. Toija osaa kiteyttää paljon yhteen pieneen hahmoon. Toisinaan karuakin todellisuutta pehmentää hellä huumori. Taiteilijan veistos on samaan aikaan lapsi ja aikuinen, pikkupoika ja vanha ukko, joka on rohkeasti läsnä ja samassa maailmassa katsojien kanssa.

Toija on ikäpolvensa arvostetuimpia suomalaisia kuvanveistäjiä. Valmistuttuaan vuonna 2003 kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta hän toimi nyt jo edesmenneen kuvanveistäjän Kain Tapperin apulaisena. Hänen teoksiaan on mm. Kiasman, Amos Andersonin taidemuseon, Sara Hildénin ja Helsingin taidemuseon kokoelmissa.

3.9. klo 12-16 Kulttuurisuunnistusrasti Kankaan portilla

Kankaan entinen paperitehdasalue on muuttumassa asuinalueeksi, jossa kulttuuri ja taide ovat tärkeässä osassa. Kulttuurisuunnistuksessa Kankaan perinteikkäässä, hevostallina ja paloasemana toimineessa Porttirakennuksessa oppii tekemään itse paperia. Koko kulttuurisuunnistustapahtuman ajan klo 12–16 pyörivää non-stop-pajaa ohjaa paperiartesaani Hannele Torniainen. Itse tehdyn paperiarkin saa muistoksi mukaansa. Kankaan porttirakennus sijaitsee Minimanin takana osoitteessa Kympinkatu 3. Parkkipaikkoja löytyy runsaasti porttirakennuksen ympäriltä.

Kulttuurisuunnistuksen koko tapahtuman sisällön ja ohjeet löydät kulttuurisuunnistuksen nettisivuilta.

11.6. klo 13-17 Kangastuksia-konsertti

Kankaan avoimet ovet, Kangastuksia-tapahtuma, järjestetään kesällä 2017 suuren ilmaiskonsertin muodossa. Kaikille avoimessa sunnuntaikonsertissa esiintyvät Kengurumeininki, Toistuvat Yllätykset sekä Eva ja Manu. Alueella on tarjolla pop-up-ravintoloita ja yhteistyökumppanien infopisteitä. Konsertti järjestetään sunnuntaina 11.6. klo 13–17. Ovet alueelle aukeavat klo 12.

Kengurumeininki on hauskuuttanut lapsia ja heidän vanhempiaan jo yli 3500 keikalla ympäri Suomea. Jyväskylään yhtye tulee neljän hengen kokoonpanolla ja kutsuu yleisön pomppimaan, laulamaan ja tanssimaan kenguruiden lisäksi vaikkapa Kapteeni Koukun ja Intiaanipäällikkö Heiluvan Hampaan kanssa.

Toistuvat Yllätykset on energinen ja positiivinen hiphop-show, jonka tarjoilevat kaksi seremoniamestaria, kaksi DJ:tä sekä joukko tuottajia, taiteilijoita ja tanssijoita. Viime vuonna esikoisalbuminsa Vinkit ja tyylit julkaissut kokoonpano valloittaa esiintymislavoja ympäri Suomen. "Ehdottomasti Suomen tämän hetken taianomaisin, älykkäin, humoristisin, ja sympaattisin hiphop-ryhmä sekä epäilemättä myös -show", toteaa Soundi-lehti.

Eva & Manu on jyväskyläläislähtöisen Eva Louhivuoren ja ranskalaisen Emmanuel "Manu" Laudicin folk-pop-yhtye. Kangastuksia-konsertti on yksi taiteilijoiden harvoista kesän keikoista: he ovat keskittyneet tekemään uutta, myöhemmin tänä vuonna julkaistavaa musiikkia.

Esiintymisjärjestys:

13.00 Kengurumeininki

n. 14.15 Toistuvat Yllätykset

n. 15.30 Eva & Manu

Mukana myös Tyhjän sykli, 8. paikkasidonnaisten tanssi-improvisaatioiden kesäsarja, jossa esiintyvät Feldenkrais-ohjaaja ja tanssitaiteilija Raisa Vennamo, tanssilehtori ja tanssitaiteilija Katariina Vähäkallio, tanssitaiteilija Jukka Ristolainen, koreografi ja tanssija Sara Gurevitsch sekä tanssija Elisa Keisanen.

Konsertti järjestetään Kankaan porttirakennuksen viereisillä piha-alueilla (osoite Kympinkatu 3). Alue aukeaa klo 12. Yksi Kankaan parkkipaikoista on 11.6. pois käytöstä, mutta alueella on sunnuntaina 11.6. ilmainen tapahtumapysäköinti.

11.6. klo 12-16 Varjokangastuksia-tapahtuma

Tourujoen rantamaisemissa päästään nauttimaan yhteisöllisyydestä yleisessä saunassa, kun Kankaalla vietetään Kangastuksia-tapahtuman oheisohjelmaa, eli Varjokangastuksia 11.6. kello 12-16.

Kankaan puutarhan pihalla on unisex-sauna ja palju, jonne voi pulahtaa lempeiden löylyjen lomassa. Saunojia kehotetaan ottamaan omat uikkarit ja pyyhkeet mukaan sekä huomioimaan, että peseytymisvesi tulee Palokkajärvestä. Tapahtuman tarjoilusta vastaa Kankaan Puutarhan viljelijöiden legendaarinen vohvelikahvila, jossa on tarjolla vegaanisia nokkosvohveleita ja virvokkeita.

Tapahtuman järjestää Kankaalla vaikuttava yhteisötaiteilijoiden ryhmä PK5 Kankaan taika. Ohjelmassa on luvassa myös taiteilijoiden järjestämiä yllätysohjelmanumeroita. PK5 ryhmään kuuluvat Taiteilijat kulttuurin lähipalvelujen tuottajina –hankkeesta Marianne Tiitinen, Tuukka Toijanniemi, Aaro Vuotila ja Terhi Kuokkanen.

Taiteilijat kulttuurin lähipalvelujen tuottajina on opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama hanke, jota hallinnoi Keski-Suomen Tanssin Keskus. Kumppaneina toimivat Kankaan Palvelu Oy, Materia ry, Live Herring ry, Kankaan asukasyhdistys ry ja Teatterikone.

4.6. klo 12-16 Puutarhatuparit Kankaan puutarhalla

Jyväskylän Kankaalle muutti tänä keväänä lisää uusia asukkaita uuteen kerrostaloon, Asunto Oy Albertinpihaan. Heidän kunniakseen Kankaan puutarhalla järjestetään kaikille avoimet ja ilmaiset kesänavausjuhlat. Valkoisen talon pihalla vietetään sunnuntaita mukavissa tunnelmissa hyvän musiikin (dj Megamatti), tanssiesitysten (Tanssiryhmä Off/Balance: Matolainen) ja osallistavan toiminnan parissa. Lisäksi tapahtumassa voi istuttaa omia kesäkukkia otettavaksi kotiin mukaan ja osallistua aidan ristipistokoristeluun. Tapahtumassa on kahvio, josta tarjotaan kaikille mehut sekä voi ostaa kahvia, suolaista ja makeaa. Ohjelman on koonnut ja suunnitellut Kankaalla vaikuttava yhteisötaiteilijoista koostuva ryhmä PK 5.

PK5, eli taiteilijat kulttuurin lähipalvelujen tuottajina –hankkeen taiteilijaryhmään kuuluvat mediataitelija Tuukka Toijanniemi, näyttelijät Aaro Vuotila, Annu Sankilampi, tanssitaiteilija Terhi Kuokkanen ja muotoilija Marianne Tiitinen. Ryhmän mentorina toimii yhteisötaiteilija Anniina Aunola. Taiteilijat kulttuurin lähipalvelujen tuottajina on vuoden 2017 aika toteutettava projekti Jyväskylän Kankaalla. Tavoitteena on tarjota Kankaan alueella ihmisille ja yhteisöille avointa ja ilmaista taidetoimintaa.

PK5 osallistuu myös 11.6. Kangastuksia-tapahtumaan ja tekee tiivistä yhteistyötä alueen yhteisöjen kanssa. Taiteilijat kulttuurin lähipalvelujen tuottajina on opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama hanke, jota hallinnoi Keski-Suomen Tanssin Keskus. Kumppaneina toimivat Kankaan Palvelu Oy, Materia ry, Live Herring ry, Kankaan asukasyhdistys ry ja Teatterikone.

Tapahtuma järjestetään Kankaan puutarhalla, käynti Kympinkadun tai Kankaankadun kautta. Alueella on 4.6. ilmainen tapahtumapysäköinti.

11.-19.5. Valmistuvien artesaanien Portilla-taidekäsityönäyttely Kankaalla

Jyväskylän aikuisopiston valmistuvat artesaanit esittelevät taidekäsitöitään Kankaalla 10.5. avautuvassa näyttelyssä. Esillä on sekä tekstiili- että kalustealan uusien taitajien töitä. Portilla-näyttelyn taidetekstiilit on valmistettu mm. kutomalla, huovuttamalla ja kankaanpainannalla. Kaluste- ja veistosteosten materiaaleja ovat kotimaiset puulajit, metallit sekä tekstiili- ja muut pehmeät materiaalit puuhun ja metalliin yhdistettynä. Osassa teoksia on käytetty kierrätysmateriaaleja. Näyttely on avoinna Jyväskylän Kankaan Porttirakennuksessa 11.–19.5.2017.

Esillä on kahdenkymmenen opiskelijan töitä. Näyttelyn teokset on valmistettu Kankaan luovalla kampuksella, osana käsi- ja taideteollisuusalan perustutkinnon viimeisen vuoden opintoja. Perustutkinnossa kalustealan artesaanin koulutus antaa valmiudet suunnitella ja valmistaa huonekaluja sekä muita puu- ja metalliesineitä. Tekstiilialan artesaanin koulutuksessa opiskelija puolestaan oppii suunnittelemaan ja valmistamaan sisustustekstiilejä.

Näyttely on pystytetty Kankaan Porttirakennukseen, joka täytti viime vuonna 100 vuotta.

Näyttelyn aukioloajat

Näyttely on avoinna 11.–19.5.2017 ma–pe klo 12–18, la-su klo 11–16.
Osoite Kympinkatu 3, ensimmäinen rakennus vasemmalla alueelle tultaessa (matala punatiilinen yksittäinen talo).

Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Avajaiset ke 10.5.2017 klo 15–17. Tervetuloa!

Lisätietoja

Kouluttaja Sirpa Sergejeff, Jyväskylän aikuisopisto, puh. 040 341 5063, sirpa.sergejeff@jao.fi,
www.jao.fi/fi/Jyvaskylan-aikuisopisto, www.jao.fi/fi/Luova-kampus-Kankaalla

Näytteilleasettajat:


Tekstiili

Elina Aalto, Jyväskylä
Eliisa Ainali, Toivakka
Sanni Airaksinen, Jyväskylä
Tuija Eerola, Jyväskylä
Tuija Eskelinen, Jyväskylä
Anne Hämäläinen, Laukaa
Tanja Ikonen, Jyväskylä
Erja Latva, Laukaa
Tanja Lusua, Jyväskylä
Hanne Pakkanen, Jyväskylä
Henna Puhakka, Jyväskylä
Krista Siikavirta, Jyväskylä
Miisa Siitari, Jyväskylä

Kaluste
Sandra Hytönen, Jyväskylä
Sirpa Hytönen, Jyväskylä
Timo Levola, Korpilahti
Katariina Leskinen, Muurame
Tuulia Nurminen, Korpilahti
Tatu Pyykkönen, Jyväskylä
Jaana Rossi, Konnevesi

20.5. klo 17.30 Kangas goes Yläkaupungin yö: Kankaan taideteosten luonnosten julkistus

Kankaan taide esittäytyy Yläkaupungin yössä. Ruusupuiston 1. kerroksen auditoriossa (Alvar Aallon katu 9) pidettävässä tilaisuudessa julkistetaan runsas joukko Kankaalle valmistuvien taideteosten luonnoksia, näytetään Teatterikoneen kanssa tuotettu ”Kertomus Kankaalta”, 24-osainen videoteos joka sisältää keskisuomalaisten kirjoittajien tekstejä sekä esitetään valmistuneista prosenttitaideteoksista tehdyt videodokumentit. Alueella työskenteleviä taiteilijoita on mukana kertomassa teoksistaan. Taideteosten luonnoksista koottu näyttely on esillä Ruusupuiston aulassa 5.6. saakka.

10.-12.4. Kankaan Taitopäivät

Pääsiäisen alla 10.–12.4. Kankaalla toimiva Luova kampus avaa ovensa ja tarjoaa monenlaista nähtävää ja tehtävää kaikille avoimissa ilmaistapahtumissa. Luova kampus on toiminut tammikuusta 2016 lähtien Kankaan vanhan paperitehtaan kunnostetussa siipiosassa. Humanistisen ammattikorkeakoulun Jyväskylän TKI-yksikkö sekä Jyväskylän aikuisopiston ja Jyväskylän ammattiopiston kädentaitajat ja luovien alojen tekijät muodostavat noin 500 opiskelijan ja yli 50 henkilökunnan jäsenen yhteisön Kankaalle.

Maanantai 10.4.
klo 10–15 avoimet ovet Jyväskylän ammattiopiston ja Jyväskylän aikuisopiston tiloissa

Tiistai 11.4.
klo 10–16 avoimet ovet Jyväskylän ammattiopiston ja Jyväskylän aikuisopiston tiloissa: näyttelyjä ja esittelyjä luovilta aloilta
klo 13–16 tuotemyynti pop-up-myymälässä
läsnä luovuustutkijat Taito ja Luova Kangas

Keskiviikko 12.4.
klo 14–18 avoimet ovet Luovalla kampuksella

näyttelyjä ja esittelyjä luovilta aloilta

työnäytöksiä, mm. taonta ja koristeveisto

työpajassa kierrätysfarkuille uusi elämä

tuotemyyntiä ja pop-up-kahvila

musiikkiesityksiä Jyväskylän ammattiopiston opiskelijoilta

läsnä luovuustutkijat Taito ja Luova Kangas

klo 15–18 HUMAKin tiloissa esitys sarjasta The Longest Lecture Marathon - the multidisciplinary nature of interdisciplinary research, taiteilija-tutkija Rebekah Rousi. Esitys on englanninkielinen.

Kankaan alue, Kympinkatu 3 B. Tapahtumat ovat kaikille avoimia ja ilmaisia

www.jyvaskyla.fi/kangastuksia
www.facebook.com/luova.kampus
puh. 050 311 8564

yhteistyössä: Humanistinen ammattikorkeakoulu, Jyväskylän ammattiopisto, Jyväskylän aikuisopisto, Kankaan Palvelu Oy

18.2. klo 13-19 Kankaan Talvituparit

Tervetuloa juhlistamaan Kankaalle Ensimmäisiä asukkaita, Ensimmäistä leikkipuistoa ja Toista taideteosta! Koko perheelle suunnatussa talvitapahtumassa pääsee leikkimään uuden uutukaisessa leikkipuistossa Lastenteatteri Loihun talviolentojen kanssa, koristelemaan työmaa-aitaa, seuraamaan jäänveistoa ja kurkkaamaan Rainan ja Albertinpihan esittelyasuntoihin. Telttakahviosta voit ostaa paistettua makkaraa ja lämmintä juotavaa: Kankaan Palvelu Oy tarjoaa kaikille kuuman mehun. Kun ilta pimenee, julkistetaan Asunto Oy Jyväskylän Albertinpihan julkisivun taideteos, jonka on suunnitellut taiteilija Mika Natri. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Osallistu arvontaan! Arvaamalla kuinka monta lasitettua tiiltä Albertinpihan taideteoksessa voit voittaa Iskun 500 € lahjakortin. YIT järjestää arvonnan Albertinpihan näyttöasunnossa ja palkitsee oikein vastanneen tai lähimmäksi arvanneen.

Ohjelma:

13-19 Leikkipuisto ja Kirittärien b-tyttöjen kahvio auki, Jäänveistäjä Anssi Kuosa / Icemagic työssään

13-15 Työmaa-aidan koristelu, opastamassa Hannele Torniainen

13-17 Lastenteatteri Loihun talvipeikot Jolvi, Elvi ja Toni ovat heränneet kesäuniltaan. Hersyvän hurmaavat hahmot kiertävät tapahtuma-alueella ja keksivät lasten kanssa hetkessä syntyviä seikkailuja.

13.30-17 Taiteilijat kulttuurin lähipalvelujen tuottajana -hanke esittäytyy Rainan asunnossa A02

15-17.45 Asunto Oy Jyväskylän Rainan vapaat asunnot avoinna, tutustumista virtuaaliasuntoon ja ilmapallojen jako

16-17.45 Asunto Oy Jyväskylän Albertinpihan malliasunto avoinna ja mahdollisuus osallistua Iskun lahjakortin arvontaan

18.00 Valoshow ja Albertinpihan taideteoksen julkistaminen

Tapahtumaan käynti tapahtuu Kympinkadulta ja Kankaankadulta, pergamenttihallin pihan kautta. Kankaan Porttirakennuksen (Kympinkatu 3) viereinen parkkipaikka on ilmainen tapahtuman ajan. Rusokinkadulta ja Ailakinkadulta ei ole kulkua rakennustyömaiden takia.

17.12. Jyväskylän Designtori pergamenttihallissa klo 10-16

Kankaan pergamenttihallin syyskauden päättää Jyväskylän Designtori. Tarjolla on 42 muotoilun ammattilaisen ja taiteilijan myyntipistettä ja 7 ravintolaa restaurant-loungessa. Ohjelmaa tarjoavat DJ:t sekä demo Tanssiteatteri Krampin vuoden 2017 teoksesta ”Kaikuja” klo 11.

Jyväskylän designtori on jo yhdeksännen kerran järjestettävä yleisön suosikkitapahtuma, joka on vieraillut Kankaalla useaan kertaan. Pergamenttihallin hulppeat 2400 m2 antavat upeat puitteet toiminnalle. Designtorilla nähdään tälläkin kertaa monipuolisesti suomalaista ja paikallista muotoilua. Pergamenttihalli sijaitsee Kankaan vanhalla paperitehtaalla osoitteessa Kympinkatu 3 B. Kankaan alueella on lauantaina ilmainen tapahtumapysäköinti.

TAPAHTUMASIVU: https://www.facebook.com/jkldesigntori/

1.12. Valoa ja akrobatiaa Kankaan taidejulkistuksessa

Tervetuloa Anna Ruthin taideteoksen julkistukseen ja seuraamaan huikeaa ilma-akrobatiaesitystä Kankaalla 1.12.2016!

Torstaina 1.12. Kankaan rakennustyömaa avaa hetkeksi ovensa yleisölle, kun ensimmäinen prosenttitaideteos julkistetaan Kankaalla. Skanskan rakennuttaman As Oy Jyväskylän Raina -kerrostalon taideteoksen julkistuksessa nähdään Jyväskylän sirkuskoulun tilausteos, huikea ilma-akrobatianumero 24 metriä korkeassa porraskuilussa. Valosuunnittelusta vastaa Jyväskylän kaupunginteatterin valosuunnittelija Tuukka Toijanniemi. Tähtiakrobaattina ilmassa lentää Henri Hänninen, koreografia on Henri Hännisen ja sirkuskoulun rehtori Erika Forsbergin. Esitys valaisee taiteilija Anna Ruthin taideteoksen, jolle paljastetaan tilaisuudessa myös nimi. Ilma-akrobatiateos nähdään kaksi kertaa, klo 18 ja 19. Ennen ja jälkeen teoksen Tulikukka-tulitaideryhmä esiintyy ja johdattaa yleisöä alueelle ja sieltä pois. Tapahtuma on yleisölle ilmainen, ja siellä on glögitarjoilu.

Yleisölle kulku tapahtumaan tapahtuu Rusokinkadulla sijaitsevasta työmaaportista, joka on auki klo 17.30–20. Muut kulkuväylät esimerkiksi pergamenttihallin pihasta käsin eivät ole auki. Ulkoilmaesitykseen kannattaa pukeutua sään mukaan sekä valita sopivat kengät rakennustyömaalla kävelyyn. Kangas tarjoaa ilmaisen paikoituksen tilaisuuteen saapuville: lähimmät parkkipaikat sijaitsevat Kankaan tehtaan alueella Tourukeskuksen liikenneympyrän lähellä. Myös porttirakennuksen vieressä olevat parkkipaikat osoitteessa Kympinkatu 3 ovat ilmaisia. Esitysalueella ei ole yleisöparkkipaikkoja.

Julkistustilaisuuden ohjelma:
17.30 portti avataan yleisölle Rusokinkadulla
17.45 Tuliryhmä Tulikukka johdattaa yleisön kohti Rainan pihaa
18.00 Tilaisuuden avaus ja Ilma-akrobatiaesitys, jossa taideteos paljastuu
18.10 Taideteoksen nimeäminen ja Tuliryhmä Tulikukan esitys

18.45 Tuliryhmä Tulikukka johdattaa yleisöä kohti Rainan pihaa
19.00 Ilma-akrobatiaesitys
19.10 Taideteoksen nimeäminen ja Tuliryhmä Tulikukan esitys
19.20 Tilaisuus päättyy

17.30-19.30 Skanskan pisteellä Glögitarjoilu ja tietoa rakennusprojekteista Kankaan alueella

17.30-19.30 As Oy Albertinpihan alakerrassa esittelypiste YIT:n rakennuksista Kankaan alueella

Kankaan portti 100 vuotta 24.11. ja 26.11.

Kankaan tehtaalle rakennettiin vuonna 1916 hevostalli 30 hevoselle, mistä edelleen muistuttaa toisen päädyn vanha, puinen heinänajosilta. Punatiilinen rakennus on tämän jälkeen saanut palvella niin autotallina, paloasemana kuin tehtaan pääporttinakin, johon Kympinkadulta saavutaan. Tällä hetkellä rakennuksessa on toimisto-, kokous- ja varastotiloja.

100-vuotiasta juhlitaan marraskuun lopussa kahden päivän tapahtumalla. Torstaina 24.11. ohjelmassa on mm. Kankaan tämän syksyn valokuvakierrosten teoksista koottu näyttely, Kankaan alueen taiteen esittelyä läänintaiteilija, taidekoordinaattori Kirsi Pitkäsen ja taiteilija Anna Ruthin toimesta sekä 3D-tulostukseen tutustumista. Torstaina tarjoamme myös kahvit ja glögit vierailijoille. Lauantaina 26.11. Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijat järjestävät perhepäivän, jossa pääsee askartelemaan, pelaamaan ja näkemään nukketeatteria.

100-vuotisjuhlien ohjelma:

Torstai 24.11.

klo 13–19: kahvitarjoilu, avoinna Kankaan ja porttirakennuksen historianäyttely sekä Kankaan valokuvakierrosten näyttely, ja mahdollisuus kurkistaa 100-vuotiaan porttirakennuksen vintille. Klo 13–14 sekä 16.30–17.30 paikalla ovat YIT:n esittelijät kertomassa Kankaan kohteista sekä muusta uudesta asumisen alalla.

Lisäksi ohjelmassa:

13–16 tule tutustumaan 3D-tulostuksen saloihin, esittelijänä Jyväskylän IT-opiskelijoiden osuuskunta DynamIT

16.30 Kankaan vuoden 2016 valokuvakierrosten näyttelyn avaus, yhteistyössä Luovan valokuvauksen keskus

17 Kankaan taidekoordinaattori ja Keski-Suomen visuaalisten taiteiden läänintaiteilija Kirsi Pitkänen kertoo Kankaan taiteesta

18 Taiteilija Anna Ruthin taiteilijaesittely

Torstain ohjelman järjestää Jyväskylän Kangas.

Lauantai 26.11.

klo 10-16 perhepäivä

Luvassa on hauskaa yhdessäoloa koko perheen voimin, kuten nukketeatteri-esitys, ohjattuja pelejä ja leikkejä sekä heijastimien askartelua. Avoinna Kankaan ja porttirakennuksen historianäyttely sekä Kankaan valokuvakierrosten näyttely. Järjestäjänä Oranssi Myrsky.

Molempien päivien ohjelmaan on vapaa pääsy, ja ne ovat osa Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijoiden Oranssi Myrsky –tapahtumaa. Kankaan porttirakennus sijaitsee Minimanin takana, osoitteessa Kympinkatu 3. Alueella on maksullinen pysäköinti.

22.-24.9. Loistava Kangas

Loistava Kangas on Kankaan toimijoiden, Humanistisen ammattikorkeakoulun, Jyväskylän ammattiopiston, Jyväskylän aikuisopiston ja Kankaan yhteinen avajaistapahtuma. Alueelle kuljetaan autolla Kympinkadulta ja kevyen liikenteen keinoin Kankaankadulta. Porttirakennuksen ympäristössä (Kympinkatu 3) sijaitsevat parkkipaikat ovat tapahtuman ajan 22.9. klo 19.00-25.9. klo 19.00 maksuttomia. Porttirakennukselta on opastus eri tapahtumapisteisiin.

22.–24.9. klo 20–24 Valo ja varjo

Jyväskylän ammattiopiston ja Jyväskylän aikuisopiston opiskelijoiden tekemät valon ja varjon teokset ovat nähtävissä ulkotiloista käsin. Luovan Kampuksen ikkunat ja portaikko täyttyvät asuista, tekstiiliteoksista, kuvista sekä valokuvakertomuksesta. Sisäpihalla voi törmätä Valaistuun siivekkääseen, ja vesieläimet asuttavat Tourujoen rantaa Kinakujan sillalta yläjuoksulle päin. Kympinkatu 3 B, vapaa pääsy.

23.9. klo 20–23 Kangas 360°

Miltä uusi Piippuranta näyttää? Tulevaisuuteen pääsee kurkistamaan laajakangaskoossa, kun Kankaan ensimmäisen valmistuvan alueen visualisointi julkistetaan. Visualisointi heijastetaan Minimanin takaseinään, lisämausteena Keski-Suomen Elokuvakeskuksen kotimaisia lyhytelokuvia. Kankaan porttirakennuksessa on tarjolla kahvia sekä esittelyjä alueesta ja valmistuvista taloista. Kympinkatu 3, vapaa pääsy.

Lyhytelokuvat esitetään tunnin välein:

20.30 Shit Happens (1992) - Kesto 8 min
Ohjaus: Gilles Charmant, Pääosissa: Matti Pellonpää, Dominic Gould, Aki Kaursimäki
Suomalainen masentunut juoppo kohtaa iloisen texasilaisen bikerin… Valitettavasti Suomi suorastaan kuhisee vaarallisia virolaisia mafiosoja.. Tämän vuoksi ystävyys voi loppua lyhyeen.

21.30 Kovat miehet (1999) - Kesto 19 min
Ohjaus: Maarit Lalli, Pääosissa: Sulevi Peltola, Jyrki Mänttäri
Reima on kyntänyt peltoa syyskuntoon. Pellolla oleva siirtolohkare saa isän ja pojan välit kiristymään äärimmilleen. Tässä suhteessa ei valiteta, ei anneta periksi eikä ainakaan myönnetä. Pienen tarinan verran suomalaista uhmaa ja jääräpäisyyttä absurdismiin saakka suhteesta, joka on kuin kivi sydämellä.

22.30 Elonkorjuu (2007) - Kesto 14 min
Ohjaus: Sami Korjus
Elonkorjuu on lakoninen tragikomedia kesäpäivästä kainuulaisella maatilalla. Miehen ja naisen sanaton taistelu suomalaisessa perinne- ja mielenmaisemassa, jossa vaikeneminen on kultaa.

24.9. klo 11–14 UV-maalaustyöpaja

UV-maalaustyöpajaa pitää taiteilija Riikka Maria Partanen. Tule tekemään maalaus paperille, kankaalle tai nahalle; voit tuoda myös oman materiaalin mukanasi. Tulokset esitetään Pimeässä taidenäyttelyssä samana iltana, ja osallistujat saavat oman teoksensa itselleen. Maalaustyöpaja on ilmainen ja tarkoitettu kaiken ikäisille 7-vuotiaista ylöspäin. Työpaja toimii non stop -periaatteella; voit saapua milloin tahansa klo 11 ja 14 välillä ja työskennellä haluamasi ajan. Ilmoittautumista ei tarvita. Paikka: Kankaan pergamenttihalli (Kympinkatu 3 B).

24.9. klo 17–21 Loistavan Kankaan iltajuhlat

Loistavan Kankaan iltatilaisuus on monipuolinen yhdistelmä nähtävää ja koettavaa. Pergamenttihallissa on esillä Pimeä taidenäyttely, jossa on UV-valon loisteessa näkyviä taianomaisia teoksia Riikka Maria Partaselta sekä päivän työpajaan osallistuneilta. Klo 18 nähdään Keski-Suomen Pyörätuolitanssijat ry:n esitys ja klo 19–21 matemaattista taidetta: Algoristo - Painting by Numbers. Kahvilassa voi nauttia lämpimän juoman ja työpajassa askarrella itselleen mukavan muiston. Paikka: Kankaan pergamenttihalli (Kympinkatu 3 B), vapaa pääsy.

17 Taidenäyttelyn avajaiset

18 Keski-Suomen pyörätuolitanssijat ry tarjoaa kokonaisuuden, jossa sokea pyörätuolitanssija esittää vahvan härkätaistelutanssin, pyörätuolitanssin ohjaaja antaa opastusta ja mahdollisuuden tulla kokeilemaan pyörätuolitanssia. Lopuksi pyörätuolitanssijat esittävät kolmen tanssin mieleenpainuvan tarinan: “"Liitely aamuhämärissä salaisuuksien kautta rakkauteen"”. Tule ja koe miltä tuntuu tanssia pyörätuolilla ilman näköaistia.

19-21 matemaattista taidetta: Algoristo - Painting by Numbers

Koko lauantain itapahtuman ajan pergamenttihallissa toimii Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijoiden pitämä "Oranssi Loiste" -kahvila, jossa käy maksuvälineenä käteinen, ja askartelupiste, jossa voi askarrella itselleen heijastimen.

TEHTAAN SUNNUNTAISESSIOT

Su 25.9. klo 16.00-19.00

Tanssin Aika –festivaalin jälkitunnelmissa fiilistellään Kankaan Pergamenttihallissa katutanssi- ja filmimeiningeissä. Ohjelmassa on perinteinen Open stage –osuus, breikki- ja hiphopbatlet sekä 16mm filmiä Ballet Robotiquen (1982) muodossa. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Tanssin Aika -festivaali, Keski-Suomen elokuvakeskus ry, Valon kaupunki ja Jyväskylän Kangas.

Ohjelmassa:

Dj R2ISDJ2
All Styles 2vs2 battle
Break 2vs2 battle
Bob Rogers | Ballet Robotique | 1982 | 8 min | 16mm filmi
Open Stage
Tanssiteatteri Kramppi

Seuraa aikataulutusta facebookista:

Tanssin Aika / Tehtaan sunnuntaisessiot

Paikka: Kankaan pergamenttihalli (Kympinkatu 3). Vapaa pääsy!

lauantai 10.9. Kulttuuriympäristöpäivien valokuvatyöpajat Kankaalla ja Galleria Ratamolla

Neulanreikäkamerakuvausta aikuisille, vetäjänä Rune Snellman

Koko päivän kestävässä työpajassa kuvataan Kankaan aluetta ulkoapäin sekä kehitetään otetut kuvat. Kuvausvälineenä toimii neulanreikäkamera, yksinkertaisen nerokas väline mustavalkokuvien ottamiseen. Neulanreikäkamerat tarjotaan työpajan puolesta, mutta osallistujat voivat tuoda myös omansa. Työpaja alkaa klo 11 Kankaan porttirakennukselta (os. Kympinkatu 3), ja siirtyy Kankaan kuvausten jälkeen Galleria Ratamolle, jossa kuvat kehitetään ja skannataan. Työpaja loppuu viimeistään klo 18. Osallistuja otetaan korkeintaan 10. Valokuvataiteilija R. C. Snellman on tehnyt neulanreikäkuvausta vuodesta 1992, opettaa ja kuvaa myös itse.

Pakollinen ennakkoilmoittautuminen 7.9. mennessä osoitteeseen vilja.ruokolainen@jkl.fi tai 050 3118 564. Työpaja on osallistujille ilmainen.

Valokuvaustyöpaja, vetäjänä Esko Varesvuo

Koko päivän kestävässä työpajassa kuvataan Kankaan tehtaan salaisia sopukoita, käsitellään kuvia ja saadaan niistä palautetta. Kuvausvälineiksi sopivat erilaiset digikamerat ja ne tulee olla osallistujilla itsellään. Työpaja alkaa klo 11 Kankaan porttirakennukselta (os. Kympinkatu 3), ja siirtyy Kankaan kuvausten jälkeen Galleria Ratamolle, jossa kuvia voi käydä läpi, käsitellä ja saada omista kuvista palautetta. Työpaja loppuu viimeistään klo 18. Mukaan voi ottaa myös oman kannettavan tietokoneen kuvien käsittelyä varten. Osallistujia otetaan korkeintaan 10. Esko Varesvuo on jyväskyläläinen valokuvaaja ja valokuvauksen kouluttaja.

Pakollinen ennakkoilmoittautuminen 7.9. mennessä osoitteeseen vilja.ruokolainen@jkl.fi tai 050 3118 564. Työpaja on osallistujille ilmainen.

20.8. klo 10-16 Jyväskylän Designtori ja Ravintolapäivä

Jyväskylän Designtori ja ravintolapäivä valtaavat Kankaan pergamenttihallin ja pihan. Suomalaista designia, maistuvaa ravintolapäiväruokaa, esityksiä ja ohjelmaa lapsille sekä musiikkia. Hyvän meiningin ilmaistapahtuman järjestävät Jyväskylän designtori ja Kangas.
Ohjatut kesäkävelykierrokset Kankaalla heinäkuun keskiviikkoisin:
6.7. klo 13
13.7. klo 13
20.7. klo 13
27.7. klo 13
Kävelykierrosten kesto on noin 45 minuuttia, ja ne lähtevät Kankaan porttirakennukselta, os. Kympinkatu 3. Vapaa pääsy. Huomaathan, että pysäköinti alueella on maksullista.

12.6. klo 12-16 Kangastuksia: Wanha ja uusi Kangas

Kankaan vanhan paperitehtaan avoimien ovien tapahtuma koko perheelle tarjoaa musiikkia, nukketeatteria, paperin tekoa ja taideteoksen maalausta, pyöräilytaitoja, valokuvia, elokuvia, ruokaa, kahviloita, opastettuja kierroksia ja esittelyjä. Monipuolinen ohjelma täydentyy jatkuvasti! Ohjelma levittyy Kankaan vanhan tehtaan puolen ulkotiloihin sekä porttirakennukseen, pergamenttihalliin, valkoisen talon ensimmäiseen kerrokseen, Ravintola Popinaan, auditorioon ja ruokalaan.

Kankaalle käynti autoilijoilla on Vapaaherrantien ja Kympinkadun kautta, kevyelle liikenteelle myös Taulumäen ja Kankaankadun kautta. Vuokrajärjestelyjen ja siihen liittyvän tiheän juna- ja rekkaliikenteen takia Kankaan tehtaan uuden puolen alueen läpi ei pääse - jos siis haluaa käyttää Kankaalla ns. Uuden tehtaan parkkipaikkoja (kulku Tourukeskuksen liikenneympyrän lähettyviltä), on kierrettävä Minimanin takaa tapahtuma-alueelle. Rajoitetut parkkimahdollisuudet!

Tarjoamme ilmaisen non-stop-linja-autokuljetuksen Jyväskylän kaupungin palveluliikenteessä olevilla Linkki Vip pienoislinja-autoilla Jyväskylän matkakeskuksen ja Kankaan välillä alkaen klo 11.30.

Tekemistä lapsille:
12.30 Lastenteatteri Loihun Kämminkäiset esiintyvät pergamenttihallin pihalavalla
13 ja 15 vanhassa ruokalassa Teatteri Capelle: nukketeatteriesitys Jänis ja Kilpikonna
12-16 Porttirakennuksen läheisyydessä Mutkitellen&kuljetellen -leikkipuistokiertue: Japa ry:n tietopiste ja lastipyörätestausta sekä Jyps ry:n tietopiste ja lasten taitopyörärata. Jyps ry:n pisteellä mahdollisuus pikkurahalla pieniin pyöränhuoltotöihin, esim. jarrupalojen ja sisärenkaiden vaihdot sekä ilmaa ja öljyä.
12-16 Paperintekotyöpaja pergamenttihallissa, vetäjänä Hannele Torniainen
12-16 Seinäruusut-katutaideryhmän teos "Äidin kasvimaalla" pergamenttihallin pihan aidassa - tule "istuttamaan" sabluunoiden avulla kasvimaalle kaikenlaista viljeltävää
12-16 Poniratsastusta porttirakennuksen läheisyydessä

Musiikkia, tanssia ja taidetta:
12.30 Työmaa-aitataiteen paljastustilaisuus Luovan Kampuksen sisäpihalla - Tuomas Hallivuo ja Jyväskylän ammattiopiston kuva-artesaaniopiskelijoiden toisen vuoden ryhmä
13.00 Vanhassa auditoriossa Monikulttuurikeskus Gloria ja Info Gloria: elokuva Twibuke ja keskustelutilaisuus
14.00 Pergamenttihallin lavalla Whiptown Five: 20- ja 30-lukujen tahtiin!
14.30 Jyväskylän tanssiopiston tanssiesityksiä pergamenttihallissa

Kävelykierroksia:
12 ja 14 Ohjatut kävelykierrokset, lähtö porttirakennukselta
12-16 Valkoisen talon ensimmäisen kerroksen non-stop-kierrokset - paikalla myös henkilökuntaa!

Kierrätystä:
Trash Heroes Antti Lahti ja Panu Varstala: musiikkia, esiintymistä ja roskien keräystä
12-16 Osuuskunta Inton Kankaan kierrätystapahtuma: Tuo tullessasi ja vie mennessäsi hyväkuntoisia ja vähälle käytölle jääneitä vaatteita ja kenkiä - raha ei liiku!
12-16 JAPA ry:n kierrätyslounge, tervetuloa tutustumaan jäteasioiden ajankohtaisuuksiin sekä rentoutumaan värittämisen äärellä!

Syömistä:
12-16 Osuuskunta Inton kahvila kierrätystapahtuman yhteydessä lastauslaiturilla
12-16 Ravintola Popinassa brunssia ja kahvia
12-16 Ruokarekka Holy Crepe: suolaisia ja makeita crepesejä
12-16 Kankaan puutarhan vohvelikahvila
Huom! Varaathan käteistä mukaan!

Esittelypisteitä ja yllätyksellistä toimintaa:
YIT
Skanska: Anna Ruthin ja Olli-Pekka Tennilän vetämä taiteidenvälinen työpaja: Luovasti nimi Annan Rainan teokselle, porttirakennus klo 13, 13.30, 14, 14.30
Kangas kotina ry: yhteisöasumisen hanke esittäytyy teltassa porttirakennuksen vieressä ja kutsuu mukaan
Kankaan puutarha ja Sahinahon hunaja
Jyväskylän Energia
Jyväskylän aikuisopiston osaajien työnäytteitä
Jyväskylän aikuisopiston valokuvaajan erikoisammattitutkinnon opiskelijoiden Kuvarekka - tule kuvauttamaan itsesi! Lue lisää kuvarekasta täältä.

Historiaa Pergamenttihallissa:
Mininäyttelyssä Kankaan vanhaa kuvastoa ja esineistöä
Vanhoja valokuvia, yhteistyössä Keski-Suomen museo
Valokuvanäyttely Kankaan valokuvakierroksilta, yhteistyössä Luovan valokuvauksen keskus
klo 13 ja 15 Kankaan ja Jyväskylän historiaa vanhoina elokuvina, yhteistyössä Keski-Suomen elokuvakeskus ja Kansallinen audiovisuaalinen instituutti:

PERGAMIN & PERGAMENT (tuott. Aho & Soldan, 1933, 10 min, Blu-ray)
Juhani Ahon poikien perustaman, uraauurtavan kotimaisen dokumenttiyhtiö Aho & Soldanin valmistama elokuva pergamiini- ja pergamenttipaperin valmistuksesta. Alussa vieraillaan Mäntässä, sitten esitellään Jyväskylän Kankaan tehtaan toimintaa sekä tuotteita. Aikansa kansainvälistä huipputasoa oleva, havainnollinen ja humoristinen teollisuuselokuva. HUOM! Elokuva esitetään samassa Pergamenttisalissa, jossa se 83 vuotta aikaisemmin kuvattiin.

KUMMEJA LAHDEN TAKAA (1958, 9 min, 16 mm)
Ohjaus: Orvo Saarikivi
Käsikirjoitus: Lauri Merivirta, Kari Uusitalo
Kuvaus: Niilo Heino, Väinö Kolhonen
Selostaja: Martti Silvennoinen
Tuotanto: Suomi-Filmi
Dokumentti ruotsalaisen kummitoimintadelegaation kesävierailusta avustuskohteisiinsa Keski-Suomessa. Jyväskylän asemalla tapahtuvien tervetuliaisseremonioiden jälkeen seurue hajaantuu 25 pitäjään eri puolilla maakuntaa. Kamerat lähtevät seuraamaan sitä ryhmää, joka vierailee Saarijärjvellä. Paikallisen lastenkodin kummilapset ottavat ruotsalaiset vastaan laulamalla "Mors grisar är vi allihopa". Ohjelmaan kuuluu myös vierailu sankarihaudoilla, "tyypillisellä suomalaisella maalaistilalla" sekä ruotsalaisvaroin rakennetulla uudella terveystalolla.

125-VUOTIAS JYVÄSKYLÄ (1963, 10 min, 16 mm)
Ohjaus, käsikirjoitus: Olavi Puusaari
Kuvaus: Yrjö Aaltonen, Väinö Kolhonen
Leikkaus: Eero Sinikannel
Tuotanto: Suomi-Filmi
Ensi vuonna 180 vuotta täyttävä Jyväskylän kaupunki vietti 125-vuotisjuhliaan vuonna 1962. Tapauksen kunniaksi valmistettu dokumenttifilmi seuraa aluksi virallisia juhlallisuuksia 22.3.1962, minkä jälkeen tehdään lyhyt ja propagandistinen kiertoajelu kaupungilla. "Jyväskylää voidaan todellakin verrata salomaan torppaan, josta uuden ajan teiden, uusien tulo- ja tiedolähteiden ansiosta on kasvanut mallitila".

Tapahtuman jälkeen pergamenttihallissa jatketaan Luovan valokuvauksen keskuksen Puhetta kuvista -illan merkeissä.

CrossFit Jyväskylä:
12 bootcamp
13 gymnastics
14 muscle & power
15 bootcamp
16 painonnosto tekniikka
17 kehonhuolto
Huom! CrossFit Jyväskylä sijaitsee Kankaan tehtaiden ns. uudella puolella, johon ei pääse pihan kautta. CrossFit-salin tapahtumiin voi kulkea joko autolla Tourukeskuksen liikenneympyrän viereisestä tienhaarasta tai pyörällä ja jalan vanhan Kuusamankadun kautta. Kankaan portilta päin kulku tapahtuu Vapaaherrantietä pitkin.

Jyväskylän päivät 18.-20.3.

Kangas kaikin aistein

Kankaalla juhlitaan Jyväskylän päivää kaikki aistit avoinna. Voit itse liikkua, laulaa, tanssia ja tehdä käsilläsi, tai sitten tulla muuten vain katsomaan, kuulemaan ja tutustumaan.

Tapahtumat Kankaalla sijoittuvat kahteen tilaan. Luovan kampuksen uusissa tiloissa (Kympinkatu 3 B) toimintansa aloittaneet Jyväskylän ammattiopisto ja Jyväskylän aikuisopisto avaavat ovensa ja tarjoavat erilaisia näytöksiä, työpajoja ja tuotemyyntiä. Tiloissa julkistetaan uusi tilataideteos tapahtuman yhteydessä. Yleisölle jo tutuksi tulleessa pergamenttihallissa vanhalla paperitehtaalla on mm. parkour- ja tanssityöpajoja, konsertteja, esittelyjä sekä Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijoiden pyörittämä pop up -kahvila jonka yhteydessä pääsee tekemään itse paperia ja osallistumaan muuhun taidetoimintaan.

Jyväskylän aikuisopiston Avoimet ovet ammattiin -tapahtumassa lauantaina 19.3. klo 10–14 esittäytyvät erityisesti aikuisopiston tekstiili- ja vaatetusala, käsi- ja taideteollisuusala sekä kuva- ja media-alat, jotka toimivat Jyväskylän Kankaan luovalla kampuksella. Avoimissa ovissa voi tutustua koko aikuisopiston koulutustarjontaan, aloihin sekä eri tapoihin opiskella. Tapahtumassa on useita toiminnallisia esittelypisteitä, henkilökohtaista ohjausta opintoihin ja tietoa aikuisopiskelusta. Pergamenttihallin show-valaistuksen toteuttavat audiovisuaalisen viestinnän perustutkinnon ja teatterialan ammattitutkinnon opiskelijat.

Kaikki ohjelma on maksutonta. Osaan ohjatuista työpajoista on ilmoittautumismahdollisuus, sillä osallistujamäärä on rajattu. Tiloihin on opastus Kankaan porttirakennukselta (Kympinkatu 3). Tapahtuman osallistujille on ilmainen paikoitus Kankaan parkkialueilla la-su 19.–20.3. Ohjelman järjestävät yhteistyössä Humanistinen ammattikorkeakoulu, Jyväskylän aikuisopisto, Jyväskylän ammattiopisto ja Kangas.

perjantai 18.3.

Luova kampus, Kympinkatu 3 B

13-16 Jyväskylän ammattiopisto esittäytyy

13 Tilataideteoksen julkistus, Jyväskylän ammattiopisto, Luovan kampuksen 2. kerroksen aula

13-16 Jyväskylän ammattiopiston työpajoja tekstiili- ja vaatetusosastolta, puuosastolta ja metalliosastolta. Tule tutustumaan ja tekemään!
Metalli: Koko perheen korupaja
Puu: Veistonäytös ja käsityökalupaja
Tekstiili ja vaatetus: Vaatetus- ja tekstiiliopiskelijoiden kevätpaja

Pergamenttihalli, vanha paperitehdas

13-17 Luova Kahvila - Kahvila kaikilla aisteilla

Vietä kahvihetki Jyväskylän syntymäpäivän kunniaksi kulttuurikahvila Luova Kahvilassa. Kahvin lisäksi tarjolla on taidetta kaikille aisteille ja mahdollisuus olla mukana luomassa yhteisötaideteosta. Kahvilaa pyörittävät Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijat. Luovan Kahvilan aukioloaikoina avoinna on myös Jyväskylän aikuisopiston kuvallisen ilmaisun perustutkinnon opiskelijoiden Karnevaali-valokuvanäyttely sekä erilaisia infopisteitä.

13-16 Kaikille avoimet non stop –työpajat, ei ennakkoilmoittautumista

-Paperityöpajassa herätetään paperin tekemisen taito henkiin. Tule tekemään oma paperiarkkisi Hannele Torniaisen johdolla!
-Asema-aukion tori – ideasuunnittelutyöpaja, järj. Jyväskylän keskusta 3.0 –hanke
-Osallistu yhteisötaideteoksen rakentamiseen kahvittelun lomassa
-Tutustu alueen asuntotarjontaan; mukana Skanskan ja YIT:n esittelypisteet

16 Jyväskylän Kankaan Piippurannan taiteen yleissuunnitelman sekä uusien taidehankintojen julkistustilaisuus

Tilaisuudessa läänintaiteilija ja Kankaan taideasiantuntija Kirsi Pitkänen esittelee Kankaan Piippurannan taidehankintojen kokonaisuuden ja samalla julkistetaan 5 uutta taidekohdetta, 8 uutta taiteilijaa sekä Anna Ruthin ja Mika Natrintaidehankintojen luonnokset. Tilaisuuden avaa Kankaan projektipäällikkö Erkki Jaala ja ohjelmallista osuutta tarjoilee näyttelijä/muusikko Aaro Vuotila.Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja se on avoin kaikelle yleisölle!

lauantai 19.3.

Luova kampus, Kympinkatu 3 B

10-14 Aikuisopisto goes Kangas - Avoimet ovet ammattiin

Ohjelmassa:
-yleisinfoja aikuisopistosta
-pukeutumisneuvojien palvelupisteitä
-vaatetusompelijoiden työpajoja
-värjäystä, kankaanpainantaa, huovutusta ja kudontaa työsaleissa
-3D-piirtämistä, kalusteiden valmistusta
-taontanäytös, puuntyöstöä
-tekstiilityöpajoja, joihin kävijät voivat osallistua
-myynnissä opiskelijoiden valmistamia käsityötuotteita

Valokuvaajan erikoisammattitutkintoa opiskelevien Kuvarekka-projekti tekee pilotin tapahtumassa. Projektissa kuvataan tavallisten suomalaisten ihmisten kasvoja kesällä 2016 eri puolilla Keski-Suomea. Tule siis kuvattavaksi jo nyt ja pääset osaksi suomalaisuuden kuvaa! Projektin kuvamateriaalista tuotetaan näyttely Keski-Suomen museolle.

10-14 Jyväskylän ammattiopisto esittäytyy

10-14 Jyväskylän ammattiopiston työpajoja tekstiili- ja vaatetusosastolta, puuosastolta ja metalliosastolta. Tule tutustumaan ja tekemään!
Metalli: Koko perheen korupaja
Puu: Veistonäytös ja käsityökalupaja
Tekstiili ja vaatetus: Vaatetus- ja tekstiiliopiskelijoiden kevätpaja

Pergamenttihalli, vanha paperitehdas

10-15 Luova Kahvila - Kahvila kaikilla aisteilla

Vietä kahvihetki Jyväskylän syntymäpäivän kunniaksi kulttuurikahvila Luova Kahvilassa. Kahvin lisäksi tarjolla on taidetta kaikille aisteille ja mahdollisuus olla mukana luomassa yhteisötaideteosta. Kahvilaa pyörittävät Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijat. Luovan Kahvilan aukioloaikoina avoinna on myös Jyväskylän aikuisopiston kuvallisen ilmaisun perustutkinnon opiskelijoiden Karnevaali-valokuvanäyttely sekä erilaisia infopisteitä.

10-14 Kaikille avoimet non stop –työpajat, ei ennakkoilmoittautumista

-Paperityöpajassa herätetään paperin tekemisen taito henkiin. Tule tekemään oma paperiarkkisi Hannele Torniaisen johdolla!
-Osallistu yhteisötaideteoksen rakentamiseen kahvittelun lomassa
-Tutustu alueen asuntotarjontaan; mukana Skanskan ja YIT:n esittelypisteet
-Tutustu alueen kehittämissuunnitelmiin; mukana projektipäällikkö Erkki Jaala kertomassa ja vastaamassa kysymyksiin

11 Infotilaisuus Kankaan asuntorakentamisesta, YIT
12 Infotilaisuus Kankaan kehittämissuunnitelmista, projektipäällikkö Erkki Jaala

Parkour-akatemia pitää huippusuosittuja työpajoja sekä tarjoaa vapaan kokeilumahdollisuuden!

Klo 11 ja 13 pidetään yhtä aikaa lasten ja aikuisten työpajat, jolloin vaikka koko perhe pääsee osallistumaan yhtä aikaa. Työpajoihin on rajoitetusta osallistujamäärästä johtuen ennakkoilmoittautuminen. Mikäli ryhmään mahtuu, osallistua voi myös paikan päällä.

11.00-11.45 Työpaja 1 Nuoret ja aikuiset (15+), työpaja 2 Lapset 7-10v

12.00-13.00 Avoin kokeilupiste, ei ilmoittautumista

13.00-13.45 Työpaja 3 Nuoret ja aikuiset (15+), työpaja 4 Lapset 11-15v

14.00-14.45 Avoin kokeilupiste, ei ilmoittautumista

Ilmoittaudu työpajoihin 1-4 ennakkoon sähköpostitse vilja.ruokolainen@jkl.fi tai 050 3118 564.

Pergamenttihallin tunnelmallinen iltaohjelma tarjoaa äänimatkoja upeassa akustiikassa:

15.30 Äänikylpytyöpaja

Kylve soivien äänimaljojen, gongien ja symbaalien sekä lauletun äänen ainutlaatuisessa värähtelyssä ja matkusta itsesi äärelle. Voit kylpeä äänessä lattialla mattojen ja tyynyjen päällä makoillen tai tuolissa istuen.
Puethan päällesi lämpimästi, sillä Pergamenttihallissa on viileä, vaikka se onkin lämmitetty. Tuomme mukanamme jonkun verran vilttejä, mutta voit mielellään ottaa myös omasi mukaan. Äänikylvyn tarjoilevat Minna Myllymäki ja Suvi Runonen-Väinämö. Lisätietoja suvi(at)runometsa.fi tai minnanflow(at)elisanet.fi. Vapaa pääsy, ei ennakkoilmoittautumista.

18 Hengellistä musiikkia sellolle ja elektroniikalle, sellisti Juho Laitinen

Soinnin metafyysistä olemusta luotaavassa konsertissa Juho Laitinen esittää Giacinto Scelsin, Wolfgang von Schweinitzin ja Tristan Perichin teoksia sekä omaa musiikkiaan. Vapaa pääsy.

sunnuntai 20.3.

Pergamenttihalli, vanha paperitehdas

9.30-15 Luova Kahvila - Kahvila kaikilla aisteilla
Vietä kahvihetki Jyväskylän syntymäpäivän kunniaksi kulttuurikahvila Luova Kahvilassa. Kahvin lisäksi tarjolla taidetta kaikille aisteille ja mahdollisuus olla mukana luomassa yhteisötaideteosta. Kahvilaa pyörittävät Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijat. Luovan Kahvilan aukioloaikoina avoinna on myös Jyväskylän aikuisopiston kuvallisen ilmaisun perustutkinnon opiskelijoiden Karnevaali-valokuvanäyttely sekä erilaisia infopisteitä.

Sunnuntain ohjelmassa on yhteistyössä Keski-Suomen tanssin keskuksen kanssa järjestettyjä tanssityöpajoja ja esityksiä, jotka sopivat pienille ja vähän isommille lapsille ja aikuisille.

10 Tanssin keskuksen Yhdessä-tanssitunti on vauvan ja vanhemman rentoa ja mukavaa yhdessäoloa tanssin ja liikkeen parissa. Tunnit on suunniteltu alle 1-vuotiaille sylivauvoille, vetäjänä toimii Heta Hämäläinen. Ilmoittaudu tanssitunnille ennakkoon sähköpostitse vilja.ruokolainen@jkl.fi tai 050 3118 564. Mikäli ryhmään mahtuu, osallistua voi myös paikan päällä. Kesto 20 minuuttia.

10.30 PimPamPom – monitaiteellinen ja osallistava esitys vauvaperheille ja monisukupolviselle yhteisölle. Käsikirjoitus, koreografia, musiikki ja visualisointi: Tätitrio, Teija Häyrynen (tanssi), Leena Pantsu (musiikki) ja Sonja Vectomov (kuvataide). Esitys soveltuu sekä Yhdessä-tanssitunnin että Hupsistakeikkaa-tanssitunnin osallistujille.

11 Tanssin keskuksen Hupsistakeikkaa! Tanssitunti isovanhemmalle (tai vanhemmalle) ja lapselle. Tunti tarjoaa mukavan hetken isovanhemmille ja lapsenlapsille viettää aikaa yhdessä, vetäjänä toimii Heta Hämäläinen. Ilmoittaudu tanssitunnille ennakkoon sähköpostitse vilja.ruokolainen@jkl.fi tai 050 3118 564. Mikäli ryhmään mahtuu, osallistua voi myös paikan päällä. Kesto 45 minuuttia.

12 Valokeilassa: Teija Häyrynen. Keski-Suomen tanssin keskuksen Kuukauden tanssitaiteilijan esittely ja keskustelu.

14 Lauluyhtye Väreän ja Tanssiteatteri Krampin kevätkonsertti

Syyskangastuksia

Kulttuurin monitoimitapahtuma 11.-21.11.15 Kankaan pergamenttihallissa

KE 11.11. klo 20.15 Tanssiteatteri Krampin Näkyjä -teoksen kaikuja ja levynjulkistustapahtuma. Näkyjä on aistikylpy ja kokemuksellinen matka, jossa jokainen kokija saa luoda oman tarinansa. Teosta esitettiin vuosi sitten marraskuussa kahdeksan kertaa loppuunmyydyille katsomoille. Syyskangastuksia -tapahtuma antaa mahdollisuuden vierailla teoksessa vielä kerran ja hankkia teoksen musiikki levyllä. Liput 10 € / 7 € / 20 € (levy ja tapahtuma). Ennakkovaraukset liput@kramppi.fi. Lisätietoja saa tapahtuman fb-sivuilta.

TO 12.11. klo 18 Paloja Kankaalta -valokuvanäyttelyn avajaiset ja lyhytelokuva 125-vuotias Jyväskylä (1963, 16mm). Paloja Kankaalta –näyttelyn valokuvat on otettu kulttuuriympäristöpäivänä 13.9. järjestetyillä valokuvakierroksilla, joita vetivät valokuvataiteilijat Rune Snellman ja Esa Ylijaasko. Näyttely on avoinna Syyskangastuksia –tapahtumien yhteydessä. Avajaisissa nähdään vuonna 1963 valmistunut lyhytelokuva 125-vuotiaasta Jyväskylästä. Yhteistyössä Jyväskylän Kangas, Luovan valokuvauksen keskus ja Keski-Suomen elokuvakeskus. Vapaa pääsy.

PE 13.11. klo 12-14 LOUNASTUNNIN DISCO. Liikettä perjantaihin lounastunnin piristeeksi – klassikot soimaan ja 2400 m2 käyttöön. Vapaa pääsy. Discoilijoille on jaossa 2 € alennuslippuja Minimanin kiinteistössä toimivan Mokkariina-lounaskahvilan perjantailounaalle.

LA 14.11. klo 14 KAPPALE KAUNEINTA KEHOA – JA PYLLY. Tanssiteatteri Krampin oodi tanssivan kehon ainutkertaiselle upeudelle, tuttuudelle ja outoudelle, itselle ja toisille. Liput 10 € / 5 €, ennakkovaraukset liput@kramppi.fi

SU 15.11. klo 16 SHOW UP! Jyväskylän tanssiopiston omien koreografioiden katselmus ja Keski-Suomen Tanssin keskuksen ammattilaisten ilta, ohjelmassa mm. Elli Pulkkisen Talvi-soolo sekä work-in-progress -teoksia. Liput 2 € ovelta.

PE 20.11. klo 10.30 LASTEN SYYSSOPPA
Lautasellinen soppaa, tanssia ja taiteilua Lasten oikeuksien juhlapäivässä. Ohjelmassa mm. Karoliina Lahdenperän teos Prinsessaton, demo Toni Esselin ja Saga Elglandin teoksesta Miks ei hirvi tanssi? sekä TaidePiiLOn Jouluteltassa non-stop joulukorttivärikylpy perheen pienimmille.
Liput 10 € / 5 € ja perhelippu 20 € (kaksi aikuista ja 1-2 lasta) sisältävät keittolounaan. Jotta osaamme arvioida tarjoilun, otamme mielellämme ennakkovarauksia osoitteeseen info@sisasuomentanssi.fi. Lipunmyynti ovelta klo 10 alkaen. Järj. Keski-Suomen Tanssin Keskus, TaidePiiLO taaperoille ja Jyväskylän Kangas

PE 20.11. klo 19 MAAILMA X. Company Uusi Maailman surrealistinen epäsirkuselokuva, joka on kuvaus eräästä arkitodellisuudesta. Sisältää jääkarhuerotiikkaa, aliluonnollisia tapahtumia ja muutoksia eturaivossa.
Kesto noin 37 minuuttia. Ei sovellu lapsille. Lisätietoja elokuvasta www.uusimaailma.org ja traileri katsottavissa täältä. Liput 5 € ovelta.


LA 21.11. klo 18 SALAKUUNTELU #3: musiikkia, runoutta, valoa, varjoja, videotaidetta.
Vierailevat esiintyjät: Tiina Lehikoinen & Hanna Råst.
Järjestää: Keski-Suomen Kirjailijat ry, Olli Moilanen & työryhmä. Vapaaehtoinen pääsymaksu.
Lisätietoja Salakuunteluklubista nettisivuilta sekä fb-tapahtumasta.

Supertapahtumapäivä 3.10.


Tourujoen yö
CrossFit-salin avoimet tunnit klo 16.00. Katso lisätiedot www.tourujoenyo.fi

Valon kaupunki
Jaakko Niemelän teos "Malli kuvitellusta rakenteesta" Kankaan alueella, uuden tehtaan ulkotiloissa klo 20-24

Drive In -elokuvat
Elokuvan valoa syysiltaan tarjoillaan Kankaan tehtaan drive in -elokuvanäytöksissä. Mukaan näytöksiin ja aitoon drive in -tunnelmaan pääset autolla, pyörällä tai vaikkapa kävellen. Illan tunnelman takaavat elokuvat klo 20.00 Leningrad Cowboys Go America (1989) ja klo 22.30 Miekkailija (2015) sekä teemaan sopiva musiikki ja ruokatarjonta.

Varaa paikkasi etukäteen osoitteessa www.ksek.fi. Varaamalla paikan etukäteen varmistat sisäänpääsyn. Varatut liput on lunastettava portilta puolta tuntia ennen kunkin näytöksen alkua.

Lipunmyynti alkaa tuntia ennen kunkin näytöksen alkua Kankaan portilla. Liput 15 euroa/auto tai 8 euroa/henkilö. Pyörillä ja kävellen tuleville on varattu eturivin katsomopaikat ulkosalla. Drive In -tapahtuman järjestävät yhteistyössä Jyväskylän Kangas, Keski-Suomen elokuvakeskus ja Valon kaupunki.


Innostu kulttuuriympäristöstäsi -päivät 10.-13.9.

Kankaan alue on mukana kansainvälisissä kulttuuriympäristöpäivissä. Keski-Suomessa ohjelmaa järjestetään Kankaan lisäksi mm. Keski-Suomen museolla, Jämsänkosken paperitehtaalla, Keitele-museossa Äänekoskella, Petäjäveden radio- ja puhelinmuseossa sekä Suomen tietojenkäsittelymuseossa Agorassa. Lisätietoja kaikista näistä löydät Keski-Suomen museon sivuilta. Kangas tarjoaa näyttelyn sekä valokuvaustyöpajoja.

to-pe 10.-11.9. klo 10-18 Näyttely Kankaan alueen menneisyydestä, nykyisyydestä ja tulevaisuudesta, Porttirakennus.


su 13.9. valokuvatyöpajat Kankaalla ja Galleria Ratamolla
Yhteistyössä Jyväskylän Kangas ja Luovan valokuvauksen keskusValokuvaustyöpaja nuorille, vetäjänä Esa Ylijaasko


Koko päivän kestävässä työpajassa kuvataan Kankaan tehtaan salaisia sopukoita, käsitellään kuvia ja saadaan niistä palautetta. Kuvausvälineiksi sopivat digikamerat ja kännyköiden kamerat, ja ne tulee olla osallistujilla itsellään. Työpaja alkaa klo 11 Kankaan porttirakennukselta (os. Kympinkatu 3), ja siirtyy Kankaan kuvausten jälkeen Galleria Ratamolle, jossa kuvia voi käydä läpi, käsitellä ja saada omista kuvista palautetta. Työpaja loppuu viimeistään klo 18. Mukaan voi ottaa myös oman kannettavan tietokoneen kuvien käsittelyä varten. Työpaja soveltuu yli 15-vuotiaille nuorille, ja osallistuja otetaan korkeintaan 10. Esa Ylijaasko on Keminmaalla syntynyt, Istanbulissa asuva valokuvaaja, jonka ajankohtainen kuvausprojekti liittyy Syyrian sisällissodan ja sen uhrien dokumentointiin.

Pakollinen ennakkoilmoittautuminen 7.9. mennessä osoitteeseen vilja.ruokolainen@jkl.fi tai 050 3118 564. Työpaja on osallistujille ilmainen.
Neulanreikäkamerakuvaus, vetäjänä Rune Snellman


Koko päivän kestävässä työpajassa kuvataan Kankaan aluetta ulkoapäin sekä kehitetään otetut kuvat. Kuvausvälineenä toimii neulanreikäkamera, yksinkertaisen nerokas väline mustavalkokuvien ottamiseen. Neulanreikäkamerat tarjotaan työpajan puolesta, mutta osallistujat voivat tuoda myös omansa. Työpaja alkaa klo 11 Kankaan porttirakennukselta (os. Kympinkatu 3), ja siirtyy Kankaan kuvausten jälkeen Galleria Ratamolle, jossa kuvat kehitetään ja skannataan. Työpaja loppuu viimeistään klo 18. Osallistuja otetaan korkeintaan 10. Valokuvataiteilija R. C. Snellman on tehnyt neulanreikäkuvausta vuodesta 1992, opettaa ja kuvaa myös itse.

Pakollinen ennakkoilmoittautuminen 7.9. mennessä osoitteeseen vilja.ruokolainen@jkl.fi tai 050 3118 564. Työpaja on osallistujille ilmainen.

Kangastuksia sunnuntaina 14.6.2015 klo 12-16
Kankaan avoimien ovien päivä kaikille kaupunkilaisille

Puheohjelma

Kankaan auditoriossa saadaan kattava tietopaketti alueen kehitykseen ja tulevaisuudensuunnitelmiin:
12.15 Prosenttikulttuuri Kankaalla / Kirsi Pitkänen
12.45 Resurssiviisaus / Pirkko Melville
13.15 Jyväskylän keskustan kehityshankkeet / Pirkko Flinkman
13.45 Jyväskylän kangas – rakentamisen äärellä / Erkki Jaala
14.15 Rakennuttajan puheenvuoro: Skanska / Noora Sokero
14.45 Rakennuttajan puheenvuoro: YIT / Mikko Räty
15.15 Yhteisöasumishanke ja ryhmärakennuttaminen Kankaalla
Puheohjelman viimeinen paikka on varattu keväällä perustetulle ryhmälle, joka on kiinnostunut asumisyhteisön rakennuttamisesta Kankaalle resurssiviisauden, monisukupolvisuuden ja yhteisöllisyyden ideoiden ympärille. Ryhmä tapaa Kangastuksia-tapahtumassa ensi kertaa kasvokkain niiden kanssa, jotka pääsevät paikalle. Tilaisuudessa saadaan tietoa Kankaan kaavoitustilanteesta ryhmärakennuttamisen kannalta sekä puukerrostalorakentamisesta, sekä suunnitellaan myös mahdollisen yhdistyksen perustamista.

Asumista, viihtymistä ja elämyksiä kaupungin keskustassa
Jyväskylän keskusta on kaupungin käyntikortti ja merkittävä osa kaupungin identiteettiä. Meillä on kompakti kaupunkikeskusta, jossa kauppa, palvelut ja asuminen toimivat limittäin. Keskustassa viihdytään, shoppaillaan, käytetään palveluja ja tavataan toisiamme. Jyväskylän kaupunki käynnisti tänä vuonna keskustan kehittämishankeen, joka vahvistaa keskustan elävyyttä ja vetovoimaa. Tavoitteena on mm täydennysrakentamisen, kaupunkitilojen kehittämisen sekä tapahtumajärjestämisen edistämisen keinoin varmistaa Jyväskylän elävä kaupunkikeskusta. Kankaan Kangastuksissa Yläkerran auditoriossa klo 13.15 hankkeen etenemisestä on kertomassa projektipäällikkö Pirkko Flinkman. Kankaan porttirakennuksella on nähtävillä 16.5. pidetyn avoimen arkkitehtuurityöpajan tulokset. Työpajassa kaupunkilaiset ideoivat yhdessä Uusi Kaupunki kollektiivin arkkitehtien kanssa vaihtoehtoisia toriaukioita ja Kauppakadun pihakatua.
www.jyvaskyla.fi/kaupunkikeskusta
@JKLkompassi
Facebook Jyväskylän keskusta 3.0

Ohjattuja kävelykierroksia

Ohjatut kävelykierrokset Kankaan alueelle lähtevät pergamenttihallin ovelta klo 12.30, 13.30 ja 14.30. Aivan uusi vierailukohde on Valkoinen talo, jonka alakerran avaamme vierailijoille lyhyillä non-stop-esittelykierroksilla. Uudella puolella on tarjolla tietoa muraaleista ja graffiteista.

Yhteisöllinen puutarha ja taidetoimintaa

Tapahtumassa perustamme yhteisöllisen riippuvan puutarhan pergamenttihallin pihalle. Taideohjaaja Hannele Torniaisen johdolla tapahtuman kävijät voivat osallistua puutarhan rakentamiseen. Vanhoista muovipulloista saadaan käteviä istutusruukkuja, jotka kiinnitetään aitaan istutuksineen. Puutarhan valmistelut alkavat jo toukokuussa taimien istutuksella, ja puutarhaa hoidetaan koko kesän ajan. Multaa ja siemeniä viheraitaan on lahjoittanut Viherlandia.

Puutarhan rakentamiseen voi osallistua monella tavalla: kasvattamalla ennakkoon kotonaan leikatussa muovipullossa taimia ja tuomalla ne Kangastuksia-tapahtumaan, lahjottamalla pulloja tai tulemalla Kangastuksiin paikan päälle istuttamaan uusia siemeniä.

Nuorten Taidetyöpajan toiminnallisella voi osallistua non-stop-periaatteella erilaisten paperiorigamien valmistamiseen sekä pääsee värittämään isoa, yhteisöllistä värityskirjaa.

Musiikkia!

Pergamenttihallin pihalla nautitaan elävän musiikin esityksistä:


12.15 Laulava Pupujussi Leena Pyylampi ja Merituuli Järvinen laulattavat lapsia


13.00 Usva
Usva soittaa lyyristä elektro/fuusio/pop -musiikkia, joka ammentaa vaikutteita läheltä ja kaukaa, folkista triphopiin ja Zimbabwesta Berliiniin. Sanoituksissaan melankoliaan luottava jyväskyläläisyhtye liikuttaa kuulijaansa mielensyövereistä tanssilattian hurmokseen.
Pirta Laaksonen – laulu
Timo Horppu – kitara
Janne Kaipainen – syntikka, trumpetti
https://soundcloud.com/usvayhtye

14.00 Laulaja-lauluntekijä Hillaruovssut

15.00 Wends

Hiki pintaan

Uudella puolella CrossFit Jyväskylän sali pitää ovia avoimena. Lisäksi uuden tehtaan puolella esittäytyvät ja liikuttavat Capoeira Força Natural, Jyväskylän Sirkuskoulu ja Parkour Akatemia volttiradan kanssa sekä Jyväskylän pyöräilyseura, jonka pystyttämällä taitoradalla voi testata pyöräilytaitojaan.

CrossFit Jyväskylän aikataulut:

Klo 12 Bootcamp Endurance
Klo 14 Gymnastic Skills - kehonpainoharjoittelu
Klo 15 Bootcamp
Klo 16 Bootcamp
Tunnit ovat ilmaisia eikä niille tarvitse ilmoittautua. Myös Lasten maailma on auki ja sinne voi tulla vanhempien valvonnassa.

Capoeira Força Natural
Capoeira on afro-brasilialainen, tanssillinen kamppailulaji. Capoerista liikkuu musiikin tahdissa, vastapelurinsa kanssa ja häntä vastaan. Hyvä capoeira on kaunista ja ovelaa.

Jyväskylän Pyöräilyseura
Lasten pyöräilyn taitoajorata. Oma pyörä mukaan!
Pyöräilyn esittelyä, I Cycle -paidat myynnissä ja JYPS-liittymistarjous

Esittelyjä ja myyntipisteitä

Kankaalle voit tutustua moniin eri toimijoihin ja hankkia lähiruoan lisäksi lähidesignia, lähisähköä ja samalla uusia ideoita ja tuulia kotiisi. Myyntipisteitä tarjoavat mm. Osuuskunta Into, Kankaan Puutarha, Jyväskylän aikuisopisto, Jyväskylän Energia, Sahinahon hunaja, Liisankankaan jäätelö ja monet muut.

Olethan jo JEE? Jyväskylän Energian JEE!-kesäkiertue saapuu Kankaalle energisen poppoonsa ja ihastuttavan kesäauton voimin.
Bongaa JEE!-porukka ja tule juttelemaan energia-asioista – tarjolla iloista kesäfiilistä ja edullista sähköä!
www.energiajee.fi

Kangastuksia 2015

Jyväskylän ammattiopiston ja Jyväskylän aikuisopiston luovat alat sekä Humanistinen ammattikorkeakoulu sijoittuvat Kankaalle 2016 alussa. Kangastuksia-tapahtumassa on mukana Jyväskylän aikuisopiston käsi- ja taideteollisuusalan, vaatetusalan sekä viestintäalan opiskelijoita esittelemässä ja myymässä tuotteitaan. Lisäksi tapahtumassa nähdään taltiointeja Jyväskylän ammattiopiston tanssin ja musiikin upeista esityksistä.

Lättähattu kyydittää

Ilmainen elämyskyyti Jyväskylän matkakeskukselta lättähattujunalla sunnuntaina 14.6.
Lähdöt raiteelta 1 klo 11.45, klo 13.00, klo 14.00
Paluulähdöt Kankaalta klo 12.35, klo 13.35, klo 16.15

Mukana ohjelmaa tuottamassa

Café Citikka
Capoeira Força Natural
CrossFit
Hillaruovssut
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
Jyväskylän ammattiopisto
Jyväskylän Energia
Jyväskylän pyöräilyseura
Jyväskylän sirkuskoulu ja Parkour Akatemia
Kankaan puutarha
Laulava Pupujussi Leena Pyylampi ja Merituuli Järvinen
Liisankankaan jäätelö
Luovan valokuvauksen keskus
Nuorten taidetyöpaja
Osuuskunta Into
Sahinahon hunaja
Skanska
Teatteri Eurooppa Neljä
Usva
UudenPolvenMuseo
Vanha Martti
Wends
YIT


Lista täydentyy matkan varrella.

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 Sivun alkuun Tietoa sivustosta