Aikaisemmat tapahtumat


la 8.6.2019 Kangastuksia


Valkoisen talon uusi elämä

Kangastuksia-tapahtuma sijoittuu tänä kesänä Tourujoen rannalle. Päätapahtumapaikkana on pihapiiri Valkoisella talolla, joka on Jarl Eklundin suunnittelema Kankaan paperitehtaan konttori vuodelta 1941. Hienossa suojellussa miljöössä aloittaa 1.6. toimintansa jooga- ja hyvinvointistudio Laive sekä elokuussa muita yrityksiä. 

Valkoisen talon pihaan nousee esiintymislava, ruokapisteitä ja monenlaista toimintaa. Ilmaiskonsertin esiintyjinä ovat koko perheen suosikki, M.A.Nummisen ja Pedro Hietasen tähdittämä Gommi ja Pommi sekä Kaija Kärkinen & Ile Kallio Duo. Tapahtumassa voi tutustua mm. Kankaalla elokuussa avautuvan päiväkoti Touhula Fabriikin toimintaan, Tourujoen kunnostussuunnitelmiin sekä Kehä Vihreään.

Ilmainen tapahtumaparkkipaikka sijaitsee osoitteessa Kympinkatu 3, Kankaan porttirakennuksen lähettyvillä. Lähellä on myös P-Pergamentti (Paperitehtaankatu 3).

Tapahtuman ohjelma:

Esiintyjät Valkoisen talon lavalla:
17.00 Gommi ja Pommi, M.A. Numminen ja Pedro Hietanen
19.00 Kaija Kärkinen ja Ile Kallio duo

Ulkopisteet pääosin klo 16-19 (kellonajat täsmentyvät kussakin pisteessä):
Keppihevosrata ja toiminnan esittely, Touhula Fabriikki
Tourujoen kunnostus, Jyväskylän kaupunki
Kehä Vihreä, Jyväskylän kaupunki
Rikkaruohosta ruokapöytään, Villiyrttiesittely ja omatoimikävely, Lily Laine
Gradian esittely ja myyntipiste: Luova kiertotalous -hanke ja Virokannaksen paikallisia, iloisia kierrätystekstiilikäsitöitä
Sahinahon hunaja
Padel-kentällä avoimet ovet, tule tutustumaan!
Kankaan Taika –pelin historiapolun julkistus
Tourujoen luonnonpuiston luontokävelyt klo 16.30, 17.30 ja 18.30, Luonto-Liiton Keski-Suomen piiri
Kytkinlaitoksen avoimet ovet
Piippurannan Klubin esittely
Asuntoesittely Viirassa (Paperitehtaankatu 4) klo 16-17
YIT:n asuntojen ennakkoesittely Valkoisen talon pihassa klo 16-17

Ruokamyyntipisteet:
Kankaan Puutarhan vohvelikahvila
Jyväskylän maahanmuuttajanaisten yhdistys

Maksuttomat tutustumistunnit Studio Laivella Valkoisessa talossa:
klo 16-16.30 Pehmeä flow
Pehmeä flow -tunnilla tehdään helppoja ja kevyitä joogaliikkeitä virtaavasti. Tunti johdattaa mieltä rauhoittumaan ja kehoa rentoutumaan.
klo 18-18.30 Yinjooga
Yinjoogassa uppoudutaan rentoihin ja miellyttäviin joogan asanoihin 3-5 minuutin ajaksi. Asennoissa hyödynnetään tukivälineitä, jolloin jokainen voi löytää itselleen sopivan harjoituksen.
Tunnit soveltuvat niin ensikertalaisille kuin joogaa jo aikaisemmin tehneille.
Varaa paikkasi maksuttomalle tunnille www.varaaheti.fi/studiolaive 
Lisätiedot tunneista www.studiolaive.fi

15.–28.5.2019 Portilla 2019 -taidekäsityönäyttely


Näyttely esittelee valmistuvien artesaaniopiskelijoiden kädentaitoja Kankaalla. Portilla 2019 -taidekäsityönäyttely kokoaa Gradiasta 2019 valmistuvien artesaaniopiskelijoiden teoksia. Teokset ilmentävät tekijöidensä henkilökohtaista ajatusmaailmaa sekä tuovat esiin jokaisen opiskelijan oman persoonallisen ja luovan ilmaisutavan. Näyttely on avoinna Jyväskylän Kankaan porttirakennuksessa 15.–28.5.2019.

Taidekäsityönäyttelyssä esillä olevien teosten valmistamiseen on käytetty erilaisia kovia ja pehmeitä materiaaleja, kuten puuta, metallia ja tekstiilimateriaaleja. Teokset ovat syntyneet kevään 2019 aikana osana opintoja, ja näyttely antaakin artesaaniopiskelijoille loistavan mahdollisuuden esitellä kädentaitojaan. Tuotteiden valmistamisen lisäksi opiskelijat ovat suunnitelleet tuotteidensa esillepanon. 

Jyväskylän Gradiassa käsi- ja taideteollisuusalan perustutkintoa opiskelevat valmistuvat kevään ja syksyn aikana artesaaneiksi. Kalustealan artesaanin koulutus antaa valmiudet suunnitella ja valmistaa huonekaluja sekä muita puu- ja metalliesineitä. Tekstiilialan artesaanin koulutuksessa opiskelija saa puolestaan valmiudet suunnitella ja valmistaa sisustustekstiilejä.  

Näyttelyn paikka ja aukioloajat

Näyttely pidetään Jyväskylän Kankaan porttirakennuksessa osoitteessa Kympinkatu 3, 40101 Jyväskylä.
Näyttely on avoinna 15.–28.5.2019 ma–pe klo 14–19 ja la-su klo 12-18.
Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Lisätietoja:
Kouluttaja Marjo Tuhkanen, Gradia Jyväskylä
puh. 040 341 5068, marjo.tuhkanen[at]gradia.fi 
www.gradia.fi

4.5.2019 klo 10-14 Kankaan Kevätkarkelot


lauantaina 4.5. Piippurannan klubilla, os. Paperitehtaankatu 1. 

Kankaan Kevätkarkeloissa otetaan kevät avosylin vastaan myyjäisten ja musiikin siivittämänä. Tapahtuman järjestävät Piippurannan Klubi ja Kankaan asukasyhdistys ry. Mukana on myös elokuussa Kankaalla aloittava päiväkoti Touhula Fabriikki ja lapsille sopivaa ohjelmaa. 

Kankaan asukasyhdistyksen pöytä on vaihtopöytä, jossa rahaa ei käytetä: tuo jakoon kevätsiivouksessa löytyneet tarpeettomat tavarat ja ota mukaan löytämäsi uudet aarteet.

10-14 Kevätmyyjäiset, vaihtotori, letunpaistoa

Pöytämyyntipaikat ilmaisia, varaa omasi Malanja Mieskoselta:
malanja.mieskonen[at]jkl.fi tai puh. 014 266 1906

26.3.2019 klo 18 Asukasinfo Kankaan asukkaille: jätehuolto ja liikkumisjärjestelyt

Kankaan asukasyhdistys ry ja Kankaan Palvelu Oy järjestävät Piippurannan Klubilla (Paperitehtaankatu 1) asukasinfon, aiheena alueen jätehuolto ja liikkumisjärjestelyt. Tervetuloa kuulemaan myös muita ajankohtaisia uutisia! 

 

9.3.2019 klo 10-13 Kankaan Lumirieha

Kankaalla vietetään lauantaina 9.3. klo 10-13 koko perheen jälkilaskiaista, Kankaan lumiriehaa. Vuonna 2018 valmistuneeseen Kankaanpuiston metsäleikkipaikkaan pääsee nyt tutustumaan sen talviasussa. 

Lumiriehassa voi kokeilla TaidePiiLOn avustuksella suosittua lumimaalausta ja osallistua Auringonkalastajat-yhteisötaideteokseen. Opeopiskelijat Jyväskylän yliopistolta vetävät koko perheelle sopivia liikunnallisia ja toiminnallisia rasteja – liikkua jaksaa myynnissä olevien mehun, makkaran ja laskiaispullien voimalla. Klo 12 ja 12.30 esiintyy Jyväskylän Tanssiopiston katutanssin junioripienryhmä Iisa Syyrakin johdolla. Metsäleikkipaikan vieressä on komea mäenlaskupaikka, joten pulkat ja liukurit mukaan!  

Lumiriehassa voi tutustua Kankaan kimppakaaroihin, biokaasulla käyviin yhteiskäyttöautoihin. Myös asuntoihin avataan ovet: Skanskan muuttovalmiissa As Oy Jyväskylän Viirassa on asuntoesittely klo 12-13. YIT esittelee ennakkomarkkinoinnissa olevaa Asunto Oy Jyväskylän Arvon taloa ja muuttovalmiita Asunto Oy Jyväskylän Fredrikinpuiston asuntoja klo 12-13.

Tapahtuma on ilmainen. Kankaanpuisto löytyy Kankaalta Paperitehtaankatu 4:n ja 10:n väliltä. Tapahtumapysäköinti on P-Pergamentissa (Paperitehtaankatu 3).

Aikataulu:

10-13 Mäenlaskua, liikunnalliset lumirastit, makkarat ja laskiaispullat myynnissä. Muista ottaa käteistä mukaan!
10-12 lumimaalausta ja yhteisötaideteos Auringonkalastajat, kimppakaarojen esittely
12.00 ja 12.30 Jyväskylän Tanssiopiston katutanssin junioripienryhmä esiintyy ja Iisa Syyrakki ohjaa tanssihetken
12-13 Skanskan Asuntoesittely As Oy Jyväskylän Viirassa, YIT esittelee ennakkomarkkinoinnissa olevaa Asunto Oy Jyväskylän Arvon taloa ja muuttovalmiita Asunto Oy Jyväskylän Fredrikinpuiston asuntoja

Lisätiedot: Kankaan kulttuurituottaja Vilja Ruokolainen, puh. 050 311 8564, vilja.ruokolainen@jkl.fi
 

 

21.1.-8.2.2019 Ikkuna Taiteelle

Juuri Kankaalle valmistunut Viira -niminen taloyhtiö (Paperitehtaankatu 4, Jyväskylä) lainaa reiluksi kahdeksi viikoksi ikkunaansa keskisuomalaiselle sana- ja videotaiteelle. Taide pyörii näytöissä myös Jyväskylän keskustassa Kauppakeskus Tawastissa ja Kolmikulmassa. Kankaan Palvelu Oy:n ja Jyväskylän keskusta 3.0 -kehittämishankkeen yhteinen projekti tuo valoa pimeisiin iltoihin ja ajattelun aihetta päivään. Videoita ja runoja heijastetaan Kankaalla ikkunaan joka ilta klo 17-23, Kauppakeskus Tawastissa ja Kolmikulmassa liikkeiden aukioloaikana.


Videotaiteesta vastaa valo- ja äänisuunnittelija Tuukka Toijanniemi. Runoja on esillä Kristian Blombergin teoksesta Valokaaria, Riikka Palanderin teoksesta Sininen punainen, Harry Salmenniemen teoksista Runojä ja Yö ja lasi sekä Olli-Pekka Tennilän teoksesta Yksinkeltainen on kaksinkeltaista. Teknisestä toteutuksesta vastaa Seerumi Oy.


Tapahtumapaikat:
Viira, Paperitehtaankatu 4
Kauppakeskus Tawast, Kauppakatu 33-35
Kolmikulma, Puistokatu 2
 

Taiteilijat:


Kristian Blomberg (s. 1975) on palkittu jyväskyläläinen runoilija, Poesian perustajajäsen ja sen entinen kustannuspäällikkö. Hänen kolmannelle teokselleen Valokaaria (2015) myönnettiin Kalevi Jäntin palkinto ja Nihil Interitin runouspalkinto. Kirjailija Riikka Palander on kotoisin Keski-Suomesta. Palanderilta on ilmestynyt kolme runokokoelmaa: Maa muistaa matkustajan (2010), Sininen punainen (2011) ja Seeprakivi (2015). Harry Salmenniemi (s. 1983) kuuluu suomalaisen nykykirjallisuuden omaperäisimpiin tekijöihin. Useiden palkittujen runoteosten lisäksi häneltä on ilmestynyt novellikokoelma Uraanilamppu (2017). Olli-Pekka Tennilä (s. 1980) on jyväskyläläinen runoilija, jonka toinen kirja Yksinkeltainen on kaksinkeltaista (Poesia 2012) voitti Runeberg-kirjallisuuspalkinnon 2013 ja kolmas Ontto harmaa (Poesia 2016) Vuoden aforismikirja-palkinnon. Tennilä on toiminut Poesian kustannuspäällikkönä vuodesta 2013 saakka sekä Keski-Suomen Kirjailijoiden puheenjohtajana vuodesta 2014. Tuukka Toijanniemi on jyväskyläläinen ääni-, valo- ja kuvataiteilija. Hän on myös toiminut Jättömaa -festivaalien taiteellisena johtajana ja aktiivina vuodesta 2010 lähtien. Toijanniemi on työskennellyt Jyväskylän kaupunginteatterissa vuodesta 2009 ensin valosuunnittelijana ja sittemmin käyttöpäällikkönä. 

21.1.2019 klo 18 Asukasinfo Kankaan asukkaille: pysäköinti ja kulkuväylät

Kankaan asukasyhdistys ry ja Kankaan Palvelu Oy järjestävät Piippurannan Klubilla (Paperitehtaankatu 1) asukasinfon, aiheena alueen pysäköinti ja kulkuväylät (autoille). Asiantuntijoina mukana ovat Jyväsparkin edustaja, Jyväskylän kaupungin pysäköinninvalvonnan edustaja, ELY-keskukselta projektipäällikkö Kari Komi sekä Jyväskylän kaupungin rakennuttajainsinööri Tapio Koikkalainen.