Hyppää pääsisältöön
Kuva
Kankaan pysäköintitalo ulkokuva

Kankaan prosenttikulttuuri

Kankaalla on toteutettu vuodesta 2015 lähtien niin sanottua prosenttikulttuuria. Sen ansiosta yksi prosentti Kankaan tonttimyyntituloista ja rakentamisen kustannuksista ohjataan kulttuuriin, taiteeseen ja tapahtumiin koko rakentamisvaiheen ajan. Prosenttikulttuurilla saadaan kerättyä merkittäviä summia, ja jo 15 vuodessa saavutetaan yli 5 miljoonaa euroa!

Prosenttikulttuurilla alueelle pystytään tekemään niin perinteisiä taidehankintoja kuin tukemaan tilapäistä ja esittävää taidetta, kuten teatteria, sirkusta, konsertteja ja elokuvia. Kyse on tärkeästä asiasta, koska juuri taide ja kulttuuri vahvistavat alueen identiteettiä ja asukkaiden ylpeyttä kotikaupunginosastaan.

Taidetta Kankaalla

Kankaan alue tukee monin tavoin Keski-Suomen kulttuuri- ja taide-elämää. Taide onkin tärkeä osa Kangasta, ja alueella toteutetaan prosenttikulttuuria ja ylläpidetään omaa Taiteilijapankkia. Kankaan arkkitehtuurissa, tapahtumissa ja taiteessa korostuvat ilo, äly ja yhdessä tekeminen.

  • Oletko taiteilija? Tarjoa teoksiasi Kankaan Taiteilijapankkiin tai ota yhteyttä taidekoordinaattori Kirsi Pitkäseen, p. 050 338 7705, kirsi[at]kankaanpalvelu.fi.

Taideteokset Kankaalla

Kankaan ensimmäinen taidehankinta on vuonna 2015 kuvanveistäjä Tommi Toijalta tilattu ”Kuuseen kurkottaja”. Teos julkistettiin Kankaan oleskelurannalla syyskuussa 2017. Taidehankinta rahoitettiin yhteistyössä Jyväskylän kaupungin ja Ympäristötaiteen säätiön kanssa. Taiteen edistämiskeskus tarjosi hankintaan asiantuntija-apua.

Kankaalla on lisäksi muitakin pysyviä taideteoksia. Lisätietoa taiteesta ja prosenttikulttuurista löydät tästä.