Hyppää pääsisältöön
Kuva
Kankaan kerrostalot. Kuva Matti Häyrynen
Pääsisältö

Keskellä kaupunkia ja ihmisten elämää

Jyväskylän Kangas on entiselle tehdasalueelle Tourujoen kainaloon rakentuva ekologinen ja luova kaupunginosa. Kankaalla asutaan, tehdään töitä, käytetään palveluja, yritetään, opiskellaan ja viihdytään kaikenikäisenä. Kankaalla toteutuvat myös kaupunkisuunnittelun tuoreimmat oivallukset sekä tulevaisuuden älykäs ja kestävä rakentaminen.

Ihmisten kotikaupunginosa

Kangas on ihmisten kaupunginosa: turvallinen ja yhteisöllinen alue, jonne kaikki ovat tervetulleita. Sosiaalinen hyvinvointi ja luonto ovat tärkeä osa Kangasta, onhan Tourujoki luontopolkuineen aivan naapurissa. Pian kankaalaiset saavat kuunnella myös kosken kohinaa, kun Tourujoen uomaa uudistetaan. Kankaalla kannustetaan elämään ekologisesti, kuluttamaan kestävästi ja toimimaan liike-elämässä vastuullisesti.

Digitaalisuus kohtaa historian

Moderni kaupunkikulttuuri ja asumisen digitaaliset palvelut elävät Kankaalla sulassa sovussa pitkän historian kanssa. Kankaan yli 100-vuotiaat punatiilirakennukset saavat rinnalleen tulevaisuuden energia-, ICT- ja Open Data -ratkaisuja. Kankaasta kehittyy myös maailman kyberturvallisin alue.

Yrittäjien, tutkijoiden ja opiskelijoiden kohtaamispaikka

Kangas on Jyväskylän kaupungin merkittävin aluekehityshanke, ja alueella toimii jo useita yrityksiä. Kangas on tuttu paikka myös tutkijoille, opettajille ja opiskelijoille. Vanhan paperitehtaan siipiosassa sijaitsee Humanistisen ammattikorkeakoulun TKI-keskuksen, Jyväskylän ammattiopiston ja Jyväskylän aikuisopiston yhteinen Luova kampus.

FAKTOJA

  • Yli 30 hehtaarin alue
  • 5000 asukasta vuonna 2040
  • Noin 1250 asukasta keväällä 2022 
  • Noin 2100 työntekijää vuonna 2040
  • Toimitilat
  • Optimes Business Garden valmistui vuonna 2020
  • Kankaan Arkki valmistui vuonna 2021
  • Kankaan Valkoinen talo

 Seuraa Kankaan arkea ja tapahtumia:
 Kangasverkko-alueportaali

Asiasanat:  
Kangas
Kaupungin Kangas