Hyppää pääsisältöön
Kuva
Perhe Kankaalla

Ajankohtaista

15.10.2021 - Kilpailu on alkanut, voit ladata kilpailuohjelman liitteineen. Huom. 3d-maastomalli on ladattavissa 8.11.

Kankaalla järjestetään yleinen arkkitehtuurikilpailu Kankaan alueen pohjoisosan asuinalueen suunnitelmasta. Kilpailutehtävänä on suunnitella laadukas ja viihtyisä Kankaan Suvannon asuinalue Tourujoen rannalle kulttuurihistoriallisesti arvokkaan entisen paperitehtaan pohjoispuolelle. Tehtävään kuuluu vehreän ja sään ääri-ilmiöt, kuten rankkasateet ja helteen, huomioivan asuinympäristön suunnittelua kaupunki- ja maisema-arkkitehtuurin keinoin.

Kankaan Suvannon yleisen arkkitehtuurikilpailun järjestää Jyväskylän kaupunki yhteistyössä Kankaan kehitysyhtiön kanssa. Kehitysyhtiön osakkaita ovat Skanska Talonrakennus Oy, YIT Suomi Oy ja Jyväs-Parkki Oy. Kilpailu toteutetaan yhteistyössä Suomen Arkkitehtiliitto SAFA:n ja Suomen Maisema-arkkitehtiliitto MARK:n kanssa. Kilpailuaika päättyy 14.1.2022 ja kilpailu ratkaistaan keväällä 2022.

 

Kilpailuohjelma ja liitteet

 

Kuva
Ilmakuva Kankaan alueesta

 

Kilpailijat voivat esittää kysymyksiä 15.11.2021 saakka

 

Kilpailuehdotuksen palautus

 

Kuva
Ilmakuva Kankaan alueesta

 

Ilmoita ongelmasta

Jos kilpailun verkkosivuilla jokin ei toimi, voit ilmoittaa ongelmasta sähköpostilla osoitteeseen kaavoitus[@]jyvaskyla.fi

 

Lisää tietoa Kankaasta kilpailijoille

Kangas on Jyväskylän merkittävin aluekehityshanke, jossa kunnianhimoinen suunnittelu, älykäs kaupunkirakenne ja uusin yhdyskuntatekniikka luovat ainutlaatuista ja laadukasta ympäristöä asukkaille ja yrityksille. Kankaasta on tehty paljon selvityksiä, ja Kankaan suunnittelemista ohjaavat useat Jyväskylän kaupungin linjaukset.

Selvityksiä ja ohjelmia