Hyppää pääsisältöön
Kuva
Perhe Kankaalla. Kuva Hanna-Kaisa Hämäläinen
Pääsisältö

Kankaalla järjestettiin yleinen arkkitehtuurikilpailu Kankaan alueen pohjoisosan asuinalueen suunnitelmasta. Kilpailutehtävänä oli suunnitella laadukas ja viihtyisä Kankaan Suvannon asuinalue Tourujoen rannalle kulttuurihistoriallisesti arvokkaan entisen paperitehtaan pohjoispuolelle.

Kilpailun voitti ehdotus ”Rantakivet”

Kilpailuun saatiin arvosteltavaksi 25 ehdotusta. Parhaiten kilpailun tavoitteet täyttäväksi arvioitiin, ja kilpailun ensimmäisellä palkinnolla palkittiin ehdotus ”Rantakivet”. Ehdotuksen tekijä oli Arkkitehtitoimisto OPUS Oy:n ja Simon Mahringer.

Kuva
Havainnekuva Kankaan Suvannon voittaneesta ehdotuksesta Rantakivet. Kuva Simon Mahringer

Toisen palkinnon sai ehdotus ”Nila”, jonka oli laatinut OOPEAA Office for Peripheral Architecture ja tmi Otto Samuli Heinonen.

Kolmannen palkinnon sai ehdotus ”Jatkumo”. Ehdotuksen tekijät olivat KUMP Arkkitehdit ja Annina Ruuhilahti.

Lisäksi kilpailussa jaettiin kaksi lunastusta ehdotuksille ”Puistoshakki” tekijänä ARK-house arkkitehdit ja Sami Vikström Oy sekä ”Tokka” tekijänä OPUS Oy:n ja Simon Mahringer. Kaksi kunniamainintaa jaettiin nimimerkeille ”Puistossa” tekijänä OPUS Oy:n ja Simon Mahringer ja ”Suvannonrinne” tekijänä Studio MPRA Arkkitehdit.

Lisätietoa palkituista töistä tiedotteessa ja arvostelupöytäkirjassa.

 

Kilpailuohjelma ja liitteet

Kankaan Suvannon yleisen arkkitehtuurikilpailun järjesti Jyväskylän kaupunki yhteistyössä Kankaan kehitysyhtiön kanssa. Kehitysyhtiön osakkaita ovat Skanska Talonrakennus Oy, YIT Suomi Oy ja Jyväs-Parkki Oy. Kilpailu toteutetaan yhteistyössä Suomen Arkkitehtiliitto SAFA:n ja Suomen Maisema-arkkitehtiliitto MARK:n kanssa.

Kilpailuaika oli 15.10.2021-14.1.2022. Kilpailuun saapui 28 ehdotusta, joista tuomaristo hyväksyi kokouksessaan 26.1.2022 arvosteluun 25 kpl.

 

 

Kuva
Ilmakuva Kankaan alueesta. Kuva Ari Heinonen

 

Kuva
Ilmakuva Kankaan alueesta. Kuva Ari Heinonen

 

Lisää tietoa Kankaasta kilpailijoille

Kangas on Jyväskylän merkittävin aluekehityshanke, jossa kunnianhimoinen suunnittelu, älykäs kaupunkirakenne ja uusin yhdyskuntatekniikka luovat ainutlaatuista ja laadukasta ympäristöä asukkaille ja yrityksille. Kankaasta on tehty paljon selvityksiä, ja Kankaan suunnittelemista ohjaavat useat Jyväskylän kaupungin linjaukset.

Selvityksiä ja ohjelmia