Hyppää pääsisältöön
Kuva
Perhe Kankaalla

Taloyhtiöiden omien jätekatosten tai -tilojen sijaan Kankaalla jätehuolto on järjestetty yhteisesti alueelliseen syväkeräykseen perustuen. Jätepisteet sijoitellaan niin, että ne ovat hyvin saavutettavissa eri suunnista. Yhteisratkaisu säästää tilaa ja piha-alueet vapautuvat oleskeluun. Käytössä oleva syväkeräysjärjestelmä tuo myös tehokkuutta ja turvallisuutta huoltoliikenteen vähentyessä. Jätehuollosta vastaa Kankaan Palvelu Oy. 

Jyväskylän kaupunki on mukana EU LIFE ohjelman rahoittamassa CIRCWASTE-hankkeessa. Kankaan älyjätehuollon osahankkeella pyritään omalta osaltaan edistämään valtakunnallisen jätesuunnitelman tavoitteita. Hankkeen aikana kehitetään jätemäärien mittausta, jätehuoltologistiikka sekä jätehuoltoon ja kierrätykseen liittyvää viestintää. Kankaan osahanke kestää vuoden 2023 loppupuolelle. CIRCWASTE Kankaan osahankkeen lisätietoja voi kysellä verkostopäällikkö Tanja Oksalta (tanja.oksa[at]jyvaskyla.fi)

Kankaan jätepisteiden kaikki jäteastiat on varustettu sähköisillä lukoilla. Jätepisteiden sähköinen lukitus toimii asukkaille ja muille käyttäjille jaetuilla vihreillä avainlätkillä. Kaikki avainlätkät toimivat kaikissa Kankaalla sijaitsevissa jätepisteissä.


Jätepisteiden sijainnit, tietoa jäteastioiden lukituksesta ja muuta lisätietoa alueellisesta jätehuollosta löytyy Kangasverkko-sivuilta.

      
                                                LIFE 15 IPE FI 004