Suoraan sisältöön

Liikenneturvallisuus

Jyväskylässä liikenneturvallisuustyötä kehitetään liikenneturvallisuusryhmässä, johon kuuluu kaupungin eri hallintokuntien sekä Poliisin, Pelastustoimen, Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen, Liikenneturvan, Tikkakosken Autoliiton osaston ja Jyväskylän pyöräilyseuran JYPS:in edustajat.

Jokainen voi parantaa omaa turvallisuuttaan heijastinta käyttämällä, lue lisää heijastin-sivulta.

Liikenneturvallisuussuunnitelma

Uuden Jyväskylän liikenneturvallisuussuunnitelma valmistui kesäkuussa 2010. Suunnitelmassa yhdistettiin ja päivitettiin entisen Jyväskylän maalaiskunnan ja vanhan Jyväskylän kaupungin liikenneympäristön parantamissuunnitelmat sekä suunniteltiin Korpilahden alueen parantamistoimenpiteet.

Liikenneturvallisuussuunnitelma 2010 (pdf)

Liikenneonnettomuudet

Jyväskylän kaupunki ylläpitää liikenneonnettomuusrekisteriä poliisilta saaduista onnettomuustiedoista. Liikenneonnettomuuksien kehittymistä kaupungissa seurataan Tilastokeskukselta saatavista henkilövahinkoon johtaneiden onnettomuuksien määristä.

Liikenneturvallisuusaloitteet

Esitykset liikenneturvallisuuskohteiksi voi lähettää Palvelupiste Hannikaiseen tai Jyväskylän palautepalvelun kautta.

Liikennesääntöjen ja nopeusrajoitusten valvominen kuuluu poliisin tehtäviin. Poliisille voi ilmoittaa esim. toistuvista liian korkeista nopeuksista tai liikennemerkkien noudattamatta jättämisestä asuinalueilla. Poliisin www-sivuilta löytyy myös sakkolaskuri.

Liikennepuisto

Viitaniemen liikennepuistossa lapset voivat opetella liikennesääntöjä, kokea polkuautojen hurmaa ja itsenäisen liikkumisen opettelua turvallisesti. Liikennepuisto on auki kesäisin ja se on maksuton. Lapset ovat liikennepuistossa aina vanhempiensa vastuulla. Lisätietoja: http://www.jyvaskyla.fi/puistot/liikennepuisto

Linkkejä

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 • Sivun alkuunTietoja sivustosta