Hyppää pääsisältöön
Kuva
Kukkulan alue viistoilmakuvassa talvella. Kuva Jyväskylän kaupunki
Pääsisältö

Kukkulan osayleiskaavoitus määrittää Sairaala Novan, entisen keskussairaalan ja Gradian Kukkulan kampuksen alueiden maankäytön ja liikenteen kehittämisen periaatteet sekä ohjaa toimintojen sijoittumista. Tavoitteena on monipuolinen työpaikkojen, palveluiden ja asumisen alue Jyväskylän keskustan läheisyyteen.

Osayleiskaavan tausta ja tarkoitus

Kukkulan osayleiskaavan laatiminen liittyy Kukkulan kehityshankkeeseen. Keski-Suomen sairaanhoitopiiri ja kolmen yrityksen muodostama konsortio ovat sopineet entisen keskussairaalan alueiden kiinteistökaupasta. Jyväskylän kaupunki suunnittelee aluetta yhteistyössä kehittäjäyritysten ja maanomistajien kanssa. Osayleiskaavassa hyödynnetään Kukkulan suunnittelun yhteydessä laadittavaa rakenneluonnosta ja yleissuunnitelmaa. 

Osayleiskaavan tarkoituksena on muodostaa Kukkulan alueen maankäytön ja liikenteen kehittämisen periaatteet, osoittaa eri päätoimintojen sijoittuminen sekä osoittaa alueen keskeiset kulttuurihistorialliset ja luontoarvot. Osayleiskaava ohjaa alueen myöhempää ja vaiheittaista asemakaavoitusta. Kukkulan osayleiskaava sisältyy kaavoitusohjelmaan 2023-2025.

Suunnittelualue

Kukkulan osayleiskaavan suunnittelualue muodostuu keskeisestä Sairaalanmäen alueesta. Alue sijaitsee noin 2,5 km Jyväskylän keskustasta lounaaseen. Suunnittelualueeseen sisältyvät Keski-Suomen Sairaala Novan ja entisen keskussairaalan alueet sekä Gradia Jyväskylän Kukkulan kampusalue. Suunnittelualue rajautuu pohjoisessa Keskussairaalantiehen, lännessä Länsiväylään ja etelässä Kukkumäentiehen. Suunnittelualue tarkentuu osayleiskaavan suunnittelun edetessä. 

Haitari

Ajankohtaista

Osayleiskaava kuulutettiin vireille 8.12.2023

Jyväskylän kaupunki järjestää Kukkulan kehittämisestä yleisötilaisuuden lähialueen asukkaille ja muille Kukkulan alueesta kiinnostuneille alkuvuodesta 2024. Tilaisuudessa käsitellään osayleiskaavoituksen lisäksi alueella käynnistyvää asemakaavoitusta. 


Lisätietoja

Tutustu Kukkulan osayleiskaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelmaan (pdf).

Haluatko tietoja kaavan etenemisestä sähköpostiisi? Liity postituslistalle: Kukkulan kaavoituksen sähköpostilistalle liittyminen

Yhteystiedot

Jouni Mäkäräinen 
yleiskaavasuunnittelija
p. 040 186 5093
jouni.makarainen[at]jyvaskyla.fi

Asiasanat:  
osayleiskaava
Kaupunginosa: