Hyppää pääsisältöön
Kuva
Rakenteilla oleva leikkipuisto

Viheralueiden rakennuttamisen tavoitteena on kaupunkilaisten tarpeita vastaava ympäristö, joka tarjoaa viihtyisyyttä ja virikkeitä kaikenikäisille. 

Rakennettavat tai peruskorjattavat kohteet määritellään viherpalveluohjelmassa. Viherpalveluohjelma eli KymppiV on pitkän tähtäimen suunnitelma, jossa esitellään viheralueiden kehittämisen tavoitteet seuraavaksi kymmeneksi vuodeksi. Viherpalveluohjelmaa varten on selvitetty alueiden nykytila esim. kaavoituksen, asukaspalautteiden, alueiden kunnon, lainsäädäntömuutosten tms. tekijöiden tarkastelun perusteella.

Investointiohjelmaan kohteita nousee viherpalveluohjelman myötä. Investointiohjelma on kaupunkirakennelautakunnan vuosittain hyväksymä suunnitelma tulevista investointikohteista. Mikäli kohde on mukana lautakunnan hyväksymässä investointiohjelmassa voidaan kohteen rakentaminen aloittaa suunnitelmien valmistuttua.

Hankkeet kilpailutetaan hankintalainsäädännön mukaisesti. Hanke toteutetaan urakoitsijan kanssa sovitussa aikataulussa. Rakennustyön aloituksesta tiedotetaan lähiasutusta ja työmailla infotaan työmaakyltein.

Tutustu alta ajankohtaisiin viherrakennushankkeisiin tai merkittäviin viherrakentamisen hankkeisiin Jyväskylässä.