Hyppää pääsisältöön
Kuva
Rakenteilla oleva talo. Kuva Mauri Hähkiöniemi
Pääsisältö

Minne Jyväskylässä rakennetaan seuraavan 10 vuoden aikana? Entä miten väestö ja asuntotuotanto ovat kehittyneet? KymppiR on kerran vuodessa päivitettävä työkalu, jossa määritetään asuinalueiden toteutuksen ajankohtia ja linjataan strategisesti tärkeitä tavoitteita asuinrakentamisessa, kaavoituksessa ja tontinluovutuksessa ja nyt myös liikenteeseen liittyen.

Uudessa KymppiR2022-ohjelmassa on päivitetty ohjelman tavoitteet. Aiemmat tavoitteet säilyvät pääpiirteittäin, mutta jatkossa liikenne integroidaan tiiviimmin osaksi ohjelmaa yhdessä maankäytön ja asumisen kanssa. Liikenteen toimenpiteiden ohjelmoinnin kehittäminen käynnistyy kävelyn ja pyöräilyn pääverkon kohteiden ohjelmoinnilla. KymppiR2022-ohjelman yhteydessä on laadittu myös selvitys ARA-asuntokannan nykytilasta ja kehittämisestä Jyväskylässä (pdf).

Tutustu viimeisimpään KymppiR2022-ohjelmaan (pdf). Ohjelma on hyväksytty 26.9.2022 kaupunginvaltuustossa.

Tutustu edellisiin ohjelmiin

Yhteenveto vuosien 2016-2020 ohjelmien linjauksista (pdf)

Tutustu asuntopolitiikkaan

Lue Jyväskylän asuinalueiden sosiaalisesta kestävyydestä ja asuntopolitiikasta 2018 (pdf) ja tutustu kiinteistö- ja rakennusalan toimijoiden näkemyksiin Jyväskylän asuntopolitiikasta ja asuntomarkkinoista (pdf).

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Anna Isopoussu
p. 040 566 2639
anna.isopoussu[at]jyvaskyla.fi