Hyppää pääsisältöön
Kuva
Rakenteilla oleva talo. Kuva Mauri Hähkiöniemi
Pääsisältö

Minne Jyväskylässä rakennetaan seuraavan 10 vuoden aikana? Entä miten väestö ja asuntotuotanto ovat kehittyneet? KymppiR on kerran vuodessa päivitettävä työkalu, jossa määritetään asuinalueiden toteutuksen ajankohtia ja linjataan strategisesti tärkeitä tavoitteita asuinrakentamisessa, kaavoituksessa ja tontinluovutuksessa ja nyt myös liikenteeseen liittyen. Liikenteen osalta painopiste on kävelyn ja pyöräilyn pääverkon kohteiden ohjelmoinnissa.

KymppiR-ohjelman tavoitteena on muun muassa varmistaa asuintonttien riittävyys ja alueellisesti monipuolinen tarjonta sekä edistää kestävää ja vähähiilistä yhdyskuntarakennetta ja liikennejärjestelmää. Tavoitteena on edistää monipuolista asuntotuotantoa erilaiset asumisen tarpeet huomioiden sekä ehkäistä asuinalueiden eriytymiskehitystä. Ohjelma toimii välineenä, jonka kautta ennakoidaan tulevia investointeja sekä tunnistetaan maankäyttöön, asumiseen ja liikenteen liittyviä ilmiöitä ja niihin liittyviä muutostarpeita.

Tutustu viimeisimpään KymppiR2023-ohjelmaan (pdf). Kaupunkirakennelautakunta hyväksyi ohjelman kokouksessaan 29.8.2023.

Tutustu edellisiin ohjelmiin

Yhteenveto vuosien 2016-2020 ohjelmien linjauksista (pdf)

Tutustu asuntopolitiikkaan

Lue Jyväskylän asuinalueiden sosiaalisesta kestävyydestä ja asuntopolitiikasta 2018 (pdf) ja tutustu kiinteistö- ja rakennusalan toimijoiden näkemyksiin Jyväskylän asuntopolitiikasta ja asuntomarkkinoista (pdf).

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Anna Isopoussu
p. 040 566 2639
anna.isopoussu[at]jyvaskyla.fi