AVOin kaupunkiympäristö

Mikä on AVOin kaupunkiympäristö?

Jyväskylän kaupungin arkkitehtuuri-, viher- ja osallisuuspolitiikka kaupunkiympäristön rakentamisessa.

AVOin kaupunkiympäristö -politiikan periaatteet (pdf)

AVOin kaupunkiympäristö -raportti (pdf) (sisältää kokeiluja ja toimenpiteitä)

Lisätiedot

Mervi Vallinkoski
maisema-arkkitehti
p. 014 266 5060
mervi.vallinkoski[at]jyvaskyla.fi

Leena Rossi 
kaupunkisuunnittelu- ja maankäyttöjohtaja 
p. 014 266 5050
leena.rossi[at]jyvaskyla.fi

Arkkitehtuuri – viherympäristö – osallisuus. 

Tätä on Jyväskylän kaupungin AVOin kaupunkiympäristö -politiikka, joka hyväksyttiin kaupunginvaltuustossa syksyllä 2019. Kyse on Jyväskylän kaupungin omasta arkkitehtuuri-, viher- ja osallisuuspolitiikasta kaupunkiympäristön suunnittelussa ja rakentamisessa. Se luo paikalliset tavoitteet Jyväskylän rakennetun ympäristön ja kaupungissa sijaitsevien viherympäristöjen kehittämiselle sekä ohjaa niitä koskevia suunnittelutapoja. 

Visiomme on luoda yhdessä Jyväskylää, jonka kulmakivinä ovat kestävä ja kiinnostava rakentaminen, hyvinvoivat asukkaat ja viihtyisä ympäristö.

Kaupunkiympäristöä koskevat periaatteet

Aaltojen lailla
rakennamme kaupunkiympäristöä ihmisläheiseksi, huomioimalla maiseman ja historian arvot uudisrakentamisessa sekä teemme laadusta ymmärrettävää.
 
Viihtyisäksi koko kylän voimin
pääsemme luontopohjaisin ratkaisuin, ihmisiä liikuttavalla ja hyvinvointia luovalla ympäristöllä sekä avaamalla kaupunkisuunnittelua asukkaille.
 
Oppien, tehden, unelmoiden
luomme tulevaisuutta rohkeilla kilpailuilla ja kunnianhimoisilla kokeiluilla, ideoimalla yhdessä ja kannustamalla toisiamme parempaan.
 
vihreitä aaltoje

Kokeilemme rohkeasti

Kehitämme ja kokeilemme jatkuvasti uusia toimintatapoja kaupunkisuunnitteluun. Tämä on näkynyt muun muassa kaupunkikierroksina, suunnittelukilpailuina, puistojen avajaisina, asukasraateina sekä suunnitelmien ja havainnekuvien esittelemisinä virtuaalilasien avulla. Kokeiluja jatketaan myös tulevaisuudessa. Kokeiluihin voi tutustua tarkemmin AVOin kaupunkiympäristö -politiikan raportissa.

AVOin kaupunkiympäristö yhdistää näkemyksiä

Jyväskylän AVOin kaupunkiympäristö -politiikka on syntynyt Jyväskylän kaupungin arkkitehtuuripoliittisen ohjelman (APOLI) sekä kaupungin viherpolitiikan päivityksistä. Lisäksi taustalla on Jyväskylän kaupungin osallisuusohjelma.

vihreitä aaltoje

 

Lisätiedot

Mervi Vallinkoski
maisema-arkkitehti
p. 014 266 5060
mervi.vallinkoski[at]jyvaskyla.fi

Leena Rossi 
kaupunkisuunnittelu- ja maankäyttöjohtaja 
p. 014 266 5050
leena.rossi[at]jyvaskyla.fi