Hyppää pääsisältöön
Kuva
Tanhukaaren värikkäät kytköstalot. Kuva Touho Häkkinen
Pääsisältö

Jyväskylän uuden asumisvision laadinta käynnistyy keväällä 2023. Vuoden aikana käydään keskustelua siitä, millaista Jyväskylässä on asua vuonna 2035. Tälle sivulle päivittyvät visiotyön eri vaiheet, aineistot ja tilaisuudet.


Pientalorakentajille suunnattu kysely 17.3.-2.4.2023

Osana Jyväskylän Asumisvisio 2035 laadintaa suunnattiin pientalorakentajille kysely, joka oli vastattavissa 17.3.-2.4.2023. Kyselyllä kerättiin tietoa rakentamista suunnittelevilta, jotta voisimme tarjota kiinnostavia asumisen mahdollisuuksia Jyväskylässä myös jatkossa. Kyselyyn vastanneiden kesken arvottiin 300€ suuruinen lahjakortti sisustuskonsultaatioon Nioniolle. Arvonta on suoritettu ja voittajaan on otettu yhteyttä. Kiitos kaikille kyselyyn vastanneille.


Asumisvisio 2025

Vuonna 2014 valmistunut Asumisvisio 2025 loi suuntaviivat Jyväskylän asumiselle tulevaisuudessa. Jyväskylän kilpailukykyinen ja vetovoimainen asuminen perustuu visiossa monipuolisuuteen ja alueelliseen tasapainoon. Rakentamisen paikkoja syntyy keskustaan, aluekeskuksiin ja maaseudulle. Lisäksi Kankaan alueesta tulee uusi asumisen, työpaikkojen ja palveluiden keskittymä. Rakentaminen on resurssiviisasta ja hallittua täydennysrakentamista hyvien liikenneyhteyksien varrella, ja asuminen on joustavaa sekä suvaitsevaa tarjoten erilaisia vaihtoehtoja erilaisiin elämäntilanteisiin.

Tulevaisuuden teknologiaratkaisut tuovat arjen palveluiden kehittämiselle ja asumiselle uusia mahdollisuuksia. Samalla kohtuuhintaisen asumisen tarpeet kasvavat. Koska asumismieltymykset ja perustarpeet kuitenkin muuttuvat hitaasti, asumisvision linjaukset vaikuttavat tarkastelujaksoa pitemmän ajan kaupunkisuunnitteluun, arkkitehtuuriin ja sitä kautta ihmisten elämään.

Tutustu asumisvisioon 2025

Asiasanat:  
asuminen
kaupunkisuunnittelu