Hyppää pääsisältöön
Kuva
Katusuunnitelma. Kuva Jyväskylän liikenne- ja viheralueet
Pääsisältö

Suunnittelualue sijaitsee uudella asemakaavoitetulla alueella Jyväskylän Pappilanvuoren kaupunginosassa, noin kuuden kilometrin etäisyydellä Jyväskylän keskustasta pohjoiseen. Alue on ollut yksityisen maanomistajan omistuksessa ja ennestään asemakaavoittamaton. Uuden asemakaavan myötä alueelle rakentuu rivitalojen ja kerrostalojen korttelialueita. Kaupunginvaltuusto hyväksyi asemakaavaehdotuksen kokouksessaan 11.5.2020.

Katusuunnitelma

Norolanraitin asemakaavan mukainen katualueen leveys on pääosin 12,0 metriä. Kadun päällysteen leveys on 5,5 metriä. Kääntöpaikan kohdalla katualueen leveys on enimmillään 19,0 metriä ja päällysteen leveys noin 13,0 metriä. Norolanraitille rakennetaan myös vieraspysäköintipaikat kuudelle autolle. Tällä osalla katualueen leveys on 18,5 metriä ja päällysteen leveys 12,5 metriä. 

Kadun pintakuivatus hoidetaan avo-ojin, joiden päässä on kupukantiset hulevesikaivot. Vedet johdetaan ojista hulevesiviemäriin ja siitä edelleen rakennettavaan avouomaan ja alueen länsipäässä sijaitsevaan puroon. 

Katu valaistaan ja kadun reuna-alueet nurmetetaan. Katualueelle istutetaan pylväspihlajia, serbiankuusia sekä tuomi.

Kustannusarvio ja aikataulu

Kunnallistekniikan investointiohjelmassa Norolanraitin rakentamiselle on varattu 200 000 € vuodelle 2020. Hanke on tarkoitus toteuttaa syksyllä 2020.

Nähtävilläolo

Suunnitelma oli julkisesti nähtävillä palvelupiste Hannikaisessa os. Hannikaisenkatu 17, I-kerros 2.-15.6.2020.

Sijaintipaikkakartta (pdf)

Asemapiirustus (pdf)

Pituusleikkaus (pdf)

Lisätiedot:

suunnitteluinsinööri Johanna Savolainen puh 014 266 3702