Hyppää pääsisältöön
Pääsisältö

Suunnittelukohde sijaitsee Läntisen Palokärjen alueella noin kahdeksan kilometrin etäisyydellä Jyväskylän keskustasta pohjoiseen. Suunnittelualueen asemakaava on hyväksytty 7.3.2005.

Katusuunnitelma

Kuormaajantiestä erkanevan Kaakkovuorentien kautta liikennöidään Läntisen Palokärjen liike- ja teollisuuskiinteistöille. Alueelle on syntynyt yritystoimintaa, joiden logistiikkaa hoidetaan pitkillä ajoneuvoyhdistelmillä eli ns. HCT-rekoilla. Tammikuussa 2019 liikenteeseen hyväksyttyjen pitkien ajoneuvoyhdistelmien kääntösäde on suurempi kuin normaalin ajoneuvoyhdistelmän. Kuormaajantien ja Kaakkovuorentien liittymästä on tullut palautetta liittymän ahtaudesta. 

Kaakkovuorentien liittymää levitetään kadun molemmin puolin ja liittymäkaarien säteitä suurennetaan pitkien ajoneuvoyhdistelmien liikennöinnin helpottamiseksi. Kuormaajantien puolella olevaa valaisinpylvästä siirretään ja tehdään tarvittavat kuivatusjärjestelyt.

Kadun vierialueet nurmetetaan. Katu kuuluu 50 km/h taajamanopeusrajoituksen piiriin.

Kustannukset ja aikataulu

Hankkeen suunnittelijan kustannusarvio on noin 13 000 euroa. Hanke rahoitetaan erittelemättömistä pienistä rakennushankkeista ja se on tarkoitus toteuttaa syksyllä 2020.

Nähtävilläolo

Suunnitelma oli julkisesti nähtävillä palvelupiste Hannikaisessa os. Hannikaisenkatu 17, I-kerros 1.–14.9.2020.

Sijaintipaikkakartta (pdf)

Asemapiirustus (pdf)

Lisätiedot

rakennuttajainsinööri Ilpo Irva, puh 014 266 5114