Hyppää pääsisältöön
Kuva
Katusuunnitelma. Kuva Jyväskylän liikenne- ja viheralueet
Pääsisältö

Suunnittelualue sijaitsee Jyväskylän 47. kaupunginosassa, Pappilanvuoressa, noin 5 kilometriä linnuntietä Jyväskylän keskustasta pohjoiseen. Alue rajautuu pohjoisessa ja lounaassa puistoon sekä koillisessa puretun Tyyppälän koulun tonttiin.

Heinämäentiellä, Rossintien ja Pihlajapolun välillä sijaitseva suojatien korotus ja huonokuntoiset saarekkeet poistetaan. Paikalla on aikaisemmin sijainnut Tyyppälän koulu, jonka toiminta on lakannut vuosia aiemmin. Suojatien kohdalla katu kavennetaan 6,5 m leveäksi, muutoin päällysteen leveys on 7 m. Asemakaavan mukainen katualueen leveys Heinämäentien suunniteltavalla osalla on 20–22 m.

Kadun pintakuivatus hoidetaan avo-ojilla ja pensassaarekkeissa sijaitsevilla ojapainanteilla sekä ritiläkaivoilla. Kadun tasausta ei muuteta. Katu on valaistu. Kadulla on voimassa 40 km/h nopeusrajoitus.

Heinämäen alueella tehdään lähivuosina katujen kunnossapitoa, jossa parannetaan osittain myös kantavuuksia. Kadunosa sisältyy tähän laajempaan kokonaisuuteen ja sille ei ole varattu erikseen rahaa vuoden 2018 investointiohjelmassa.

Suunnitelmat olivat julkisesti nähtävillä Rakentajantalon palvelupiste Hannikaisessa os. Hannikaisenkatu 17, I-kerros 17.7.–30.7.2018.

Lisätietoja: suunnitteluinsinööri Janne Jormalainen, p. 014 266 8779, janne.jormalainen@jkl.fi

Sijaintipaikkakartta

Katusuunnitelma