Suoraan sisältöön

KEHÄ VIHREÄ

Kehä Vihreä on Jyväskylän keskustaa kehystävien viher- ja virkistysalueiden kokonaisuus. Se on uudenlainen keskuspuisto, jossa kehämäinen muoto tuo viheralueiden virkistys- ja liikkumismahdollisuudet lähelle kaikkia kaupunkilaisia. Monimuotoinen Kehä Vihreä on tarkoitettu niin virkistymiseen, liikkumiseen, ulkoiluun, luontoretkiin, tekemiseen, oleskeluun ja vaikkapa leikkimiseen.

Kehä Vihreä muodostuu jo olemassa olevista palasista, joita ovat esimerkiksi Harju, Lutakonranta ja Tourujoki. Tunnettujen osien lisäksi puistoketjua sitovat yhteen erilaiset kapeat välialueet. Niiden kehittämisellä luodaan tulevaisuudessa Kehä Vihreästä jatkuva ja selkeä kokonaisuus. Samalla kehitetään alueen elvyttävyyttä, toiminnallisuutta ja viihtyisyyttä.

Kehä Vihreän kehittämisen linjaukset on kirjattu vuonna 2017 hyväksyttyyn toimenpideohjelmaan. Siinä on kiteytetty periaatteet pitkällä tähtäimellä esimerkiksi reitistön, toimintojen ja kasvillisuuden osalta.

Parhaillaan ollaan laatimassa Kehä Vihreän taidekonseptia, joka syventää toimenpideohjelmassa esitettyjä ajatuksia taiteen osalta.


Poikkea Kehältä - Lumoudu luonnosta

Kehä Vihreälle on laadittu elvyttävän luontokokemuksen harjoitepankki, joka paljastetaan harjoite kerrallaan touko-kesäkuun aikana Kehä Vihreän Facebook-sivuilla. Tietoa harjoitepankista sekä tähän asti julkaistuista harjoitteista löydät täältä (pdf-tiedoston koko 5,6 M).


Tulossa teemakävelyitä loppukesästä 2018

Teemakävelyitä järjestetään torstaina 2.8., tiistaina 28.8., torstaina 30.8. sekä torstaina 27.9. Katso esitteestä tarkemmat tiedot!Lisätietoja

Mervi Vallinkoski
maisema-arkkitehti
puh. 014 266 5060

Mari Kiili
maisemasuunnittelija
puh. 014 266 5147

sähköpostit: etunimi.sukunimi[@]jkl.fi.

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 • Sivun alkuunTietoja sivustosta