Suoraan sisältöön

KEHÄ VIHREÄ

Kehä Vihreä on Jyväskylän keskustaa kehystävien viher- ja virkistysalueiden kokonaisuus. Se on uudenlainen keskuspuisto, jossa kehämäinen muoto tuo viheralueiden virkistys- ja liikkumismahdollisuudet lähelle kaikkia kaupunkilaisia. Monimuotoinen Kehä Vihreä on tarkoitettu niin virkistymiseen, liikkumiseen, ulkoiluun, luontoretkiin tekemiseen, oleskeluun ja vaikkapa leikkimiseen.

Kehä Vihreä muodostuu jo olemassa olevista palasista, joita ovat esimerkiksi Harju, Lutakonranta ja Tourujoki. Tunnettujen osien lisäksi puistoketjua sitovat yhteen erilaiset kapeat välialueet. Niiden kehittämisellä luodaan tulevaisuudessa Kehä Vihreästä jatkuva ja selkeä kokonaisuus. Samalla kehitetään alueen elvyttävyyttä, toiminnallisuutta ja viihtyisyyttä.

Kehä Vihreän kehittämisen linjaukset on kirjattu vuonna 2017 hyväksyttyyn toimenpideohjelmaan. Siinä on kiteytetty periaatteet pitkällä tähtäimellä esimerkiksi reitistön, toimintojen ja kasvillisuuden osalta.

Parhaillaan ollaan laatimassa Kehä Vihreän taidekonseptia, joka syventää toimenpideohjelmassa esitettyjä ajatuksia taiteen osalta.


Lähde mukaan teemakävely(i)lle!

Elo- ja syyskuussa 2018 järjestetään Kehä Vihreällä useita teemakävelyitä, valitse mieleisesi tai tule mukaan vaikka jokaiselle!

  • Torstaina 2.8.2018 klo 18 Harjulla metsämielikävely

Alvar Aalto -viikolla järjestetään kaksi teemakävelyä:

  • Tiistaina 28.8.2018 klo 18 arkkitehtuurikävely Viitaniemestä Mattilanniemeen
  • Torstaina 30.8.2018 klo 10-12 Voimaa Vanhuuteen -kävely Viitaniemessä

Valon Kaupunki -tapahtuman yhteydessä järjestetään Kehä Vihreällä taiteeseen, tanssiin, lauluun ja valoon liittyvä elämyskävely:

  • torstaina 27.9.2018 klo 19 Laulava ja tanssiva Kehä Vihreä alkaen Moirislammen puistosta

Katso teemakävelyiden tarkemmat tiedot esitteestä tai Facebook-sivuiltamme!


Poikkea Kehältä - Lumoudu luonnosta

Kehä Vihreälle on laadittu elvyttävän luontokokemuksen harjoitepankki, joka paljastetaan harjoite kerrallaan touko-kesäkuun aikana Kehä Vihreän Facebook-sivuilla. Tietoa harjoitepankista sekä tähän asti julkaistuista harjoitteista löydät täältä (pdf-tiedoston koko 5,6 M).Lisätietoja

Mervi Vallinkoski
maisema-arkkitehti
puh. 014 266 5060

Mari Kiili
maisemasuunnittelija
puh. 014 266 5147

sähköpostit: etunimi.sukunimi[@]jkl.fi.

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 • Sivun alkuunTietoja sivustosta