Suoraan sisältöön

KEHÄ VIHREÄ

Kehä Vihreä on Jyväskylän keskustaa kehystävien viher- ja virkistysalueiden kokonaisuus. Se on uudenlainen keskuspuisto, jossa kehämäinen muoto tuo viheralueiden virkistys- ja liikkumismahdollisuudet lähelle kaikkia kaupunkilaisia. Monimuotoinen Kehä Vihreä on tarkoitettu niin virkistymiseen, liikkumiseen, ulkoiluun, luontoretkiin, tekemiseen, oleskeluun ja vaikkapa leikkimiseen.

Kehä Vihreä muodostuu jo olemassa olevista palasista, joita ovat esimerkiksi Harju, Lutakonranta ja Tourujoki. Tunnettujen osien lisäksi puistoketjua sitovat yhteen erilaiset kapeat välialueet. Niiden kehittämisellä luodaan tulevaisuudessa Kehä Vihreästä jatkuva ja selkeä kokonaisuus. Samalla kehitetään alueen elvyttävyyttä, toiminnallisuutta ja viihtyisyyttä.

Kehä Vihreän toimenpideohjelma hyväksyttiin kaupunkirakennelautakunnassa 28.2.2017. Siinä on kiteytetty alueen kehittämisen periaatteet pitkällä tähtäimellä esimerkiksi reitistön, toimintojen ja kasvillisuuden osalta.


Kehä Vihreä on osa Suomi100-juhlavuoden ohjelmaa

Juhlavuoden kunniaksi Kehä Vihreälle valmistuu kaksi isompaa hanketta: Sepänkeitaan yhteisötaideteos sekä Tourujoen puisto, josta käytettiin ideasuunnitteluvaiheessa nimeä Kansalaispuisto Matara.

Tourujoen puisto on asukkaiden ideoiden pohjalta suunniteltu uusi oleskelupuisto, jonka avajaisia vietettiin Valon Kaupunki -tapahtumassa perjantaina 29.9.2017. Sepänkeitaan yhteisötaideteoksessa Sepänkadun ja Rajakadun kunnostettavalle risteysalueelle syntyy koululaisten toteuttamaa taidetta uuteen alikulkutunneliin sekä puistoon.

Keski-Suomen luontomuseossa avautuu Kehä Vihreä -aiheinen näyttely 31.10.2017. Ohessa kutsu näyttelyyn [pdf, 0,3 Mt].Lisätietoja

Mervi Vallinkoski
maisema-arkkitehti
puh. 014 266 5060

Paula Tuomi
kaavasuunnittelija
puh. 014 266 5059

sähköpostit: etunimi.sukunimi[@]jkl.fi.

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 • Sivun alkuunTietoja sivustosta