Suoraan sisältöön

KEHÄ VIHREÄ

Kehä Vihreä on Jyväskylän keskustaa kehystävien viher- ja virkistysalueiden kokonaisuus. Se on uudenlainen keskuspuisto, jossa kehämäinen muoto tuo viheralueiden virkistys- ja liikkumismahdollisuudet lähelle kaikkia kaupunkilaisia. Monimuotoinen Kehä Vihreä on tarkoitettu niin virkistymiseen, liikkumiseen, ulkoiluun, luontoretkiin, tekemiseen, oleskeluun ja vaikkapa leikkimiseen.

Kehä Vihreä muodostuu jo olemassa olevista palasista, joita ovat esimerkiksi Harju, Lutakonranta ja Tourujoki. Tunnettujen osien lisäksi puistoketjua sitovat yhteen erilaiset kapeat välialueet. Niiden kehittämisellä luodaan tulevaisuudessa Kehä Vihreästä jatkuva ja selkeä kokonaisuus. Samalla kehitetään alueen elvyttävyyttä, toiminnallisuutta ja viihtyisyyttä.

Kehä Vihreän kehittämisen linjaukset on kirjattu vuonna 2017 hyväksyttyyn toimenpideohjelmaan. Siinä on kiteytetty periaatteet pitkällä tähtäimellä esimerkiksi reitistön, toimintojen ja kasvillisuuden osalta.

Parhaillaan ollaan laatimassa Kehä Vihreän taidekonseptia, joka syventää toimenpideohjelmassa esitettyjä ajatuksia taiteen osalta.


Kutsuva Kehä Vihreä -näyttely

Kehä Vihreä oli Suomi100-juhlavuoden hanke. Sen huipentumana toteutui Keski-Suomen luontomuseossa Kehä Vihreä -aiheinen näyttely, joka on avoinna 11.2.20. Ohessa kutsu näyttelyyn [pdf, 0,3 Mt].

Kehä Vihreän näyttelyyn voi tutustua vielä Jyväskylä-päivillä Hipposhallissa maaliskuussa. Jyväskylä-päivien internet-sivut.


Kehä Vihreä -esittely Kankaan asukasinfossa

Huhtikuun 16. päivä pidettävässä Kankaan asukasinfossa on aiheena Kehä Vihreän kehittäminen. Lisätietoa myöhemmin.Lisätietoja

Mervi Vallinkoski
maisema-arkkitehti
puh. 014 266 5060

Mari Kiili
maisemasuunnittelija
puh. 014 266 5147

sähköpostit: etunimi.sukunimi[@]jkl.fi.

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 • Sivun alkuunTietoja sivustosta