Hyppää pääsisältöön
Kuva
Jyväskylän sydän 24 banner

Jyväskylän kaupunginteatterin lippumyymälä

Vapaudenkatu 36
p. 014 266 0110 

Lippumyymälä on avoinna:
ti klo 12-17, ke-la klo 12-19
p. 014 266 0110

Ohjelma-aikataulu:

Klo 9.00-15.00

Klo 16.00-21.00

Klo 22.00-3.00

Klo 4.00-9.00

Muu ohjelma


Koko ohjelma:

Jyväskylän sydän 24 -avaus

9.00-10.00 yleisölämpiö (2. krs.)

Jyväskylän sydän 24 -tapahtuman viralliset avajaiset!

Tapahtuman avajaistilaisuus, jossa keskustellaan Jyväskylän sydän -projektin etenemisestä, kulttuuritoimijoiden yhteistyöstä ja esitellään Hanna Veanderin ja Miss Kompron tilataideteos Piirrän sen sulle taivaalle. Tapahtuman avaa virallisesti sivistystoimenjohtaja Eino Leisimo. Paneelikeskustelussa mukana projektipäällikkö Janne Viitamies ja projektissa mukana olevat kulttuurilaitokset edustajineen. Tilaisuuden juontaa Antti Niskanen.


Lasten kylä, Jyväskylä 

Jyvälän Setlementti ry:n Sillat- hanke ja Experience Workshop ay, Jyväskylän kaupungin kulttuuri- ja osallisuuspalvelut, LastenParlamentti, Unicef-vapaaehtoisryhmä Jyväskylä

9.00-14.30, yleisölämpiö (2. krs.)

Tervetuloa rakentamaan Lasten kylää. Millainen on sinun unelmien kylä? Miltä siellä näyttää? Miltä kuulostaa? Tehdäänkö palikoista torni? Vai talo? Tehdäänkö pehmolelulle oma pesä? 
Lauletaanko laulu? Vai soitetaanko yhdessä? 


Lentosimulaattori

Suomen Ilmavoimamuseo

9.00-24.00 yleisölämpiö (2. krs.)

Ilmavoimamuseon "kevyellä" lentosimulaattorilla voi kokeilla lentämisen huumaa virtuaalitodellisuudessa VR -laseilla. Opettajan opastuksella uskaltaa lentää virtuaalisesti jopa yli sata vuotta vanhoilla lentokoneilla. Tikkakoskella toimiva Ilmavoimamuseo esittelee ilmavoimiemme historiaa yli sadan vuoden ajalta. Museossa pääsee kokemaan ilmailun riemua aidossa ohjaamoympäristössä kiinteillä simulaattoreilla.


Pop up -kirjasto

Jyväskylän kaupunginkirjasto

9.00-9.00 yleisölämpiö (2. krs.)

Lukemista koko perheelle! Tutustu Jyväskylän kaupunginkirjaston pop up -kirjaston valikoimaan. Tarjolla kirjoja ja lehtiä, paperisena ja sähköisenä. Palveluaika ke 9-23 ja to 7-9, klo 23-7 omatoimikirjasto.


Sarjakuvatyöpaja

Keski-Suomen sarjakuvaseura KESS ry

9.00-9.00 yleisölämpiö (2. krs.)

Sarjakuvatyöpajassa rakennetaan nonstoppina pienlehtiä sarjakuvina. Työpajassa syvennytään myös välillä hahmosuunnitteluun, jossa kerrotaan hahmosuunnittelusta erillisten korttien avulla. Klo 15.00-17.00 Kirjailijavieraina Kamala Luonto-sarjakuvan taiteilijapari Jarkko Vehniäinen ja Marja Lappalainen signeeraamassa. Tarkempi ohjelma nähtävissä Facebookissa. Järjestää Keski-Suomen sarjakuvaseura KESS ry.


Valokuvamaraton

Visusti-hanke

9.00-9.00 aula (1. krs.)

Luovan valokuvauksen keskuksen kuvamaraton haastaa kävijät katsomaan Jyväskylän sydän 24 -tapahtumaa linssin läpi ja suorittamaan valokuvaamisen rastitehtäviä. Kuvausväline voi olla mikä tahansa kännykästä järjestelmäkameraan, ja sarjoja on kaksi: avoin sarja ja ammattilaissarja. Avoimen sarjan tehtävät on mahdollista suorittaa milloin tahansa Jyväskylän sydän 24 -tapahtuman aikana, ja tehtäviin
tarvittava aika on lyhyempi. Ammattilaissarja sisältää kuvaustehtäviä ympäri vuorokauden. Molempien sarjojen parhaat palkitaan FineArt Printeillä. Maratonin aloituspiste sijaitsee teatterin ala-aulassa kellon ympäri. Valokuvamaraton on osa visuaalisten alojen yhteisen Visusti-hankkeen ohjelmaa. Järjestäjä Visusti-hanke (Jyväskylän taiteilijaseura, Luovan valokuvauksen keskus & Materia ry).

Kuva: Emmi Minkkinen


Taiteentekijät 1

10.00 yleisölämpiö (2. krs.)

Taiteentekijät on haastattelusarja, jossa kuullaan erilaisten taiteentekijöiden kertomana omasta työstään kulttuurin ja taiteen parissa. Kesto 1 tunti.
Mukana haastattelussa ovat:
Heli-Maija Voutilainen, museotoimenjohtaja, Jyväskylän museot
Maria Poikonen, suunnittelija, kulttuuri- ja osallisuuspalvelut
Outi Kaltiokumpu, pukija, kaupunginteatteri 
Petra Lujala, nuotistonhoitaja-tuottaja, Jyväskylä Sinfonia


Suomen kieltä toistamalla

Monikulttuurikeskus Gloria

10.00-12.00 Kulma, yleisölämpiö (2. krs.)

Tule tutustumaan suomen kielen oppimiseen puhumalla, kuuntelemalla ja toistamalla. Toisto-menetelmän avulla suomea opitaan helposti ja hauskasti. Apuna ovat kuvakortit ja puhuva sanakirja. Toisto-ryhmissä on paljon innokkaita oppijoita kaikkialta maailmasta. Suuren suosion saavuttanutta ryhmää vetävät Hanna-Kaisa Malkavaara ja Liisa Tikkanen. Järjestää Monikulttuurikeskus Gloria.


Live-piirustus

Naoji Ishiyama & Kaisa Koljonen

10.00-18.00 aula (1. krs.)

Taidegraafikot Naoji Ishiyama & Kaisa Koljonen toteuttavat live-piirustuksen yleisön edessä. Piirustus syntyy kahden taiteilijan dynaamisen yhteistyön ja vuorovaikutuksen tuloksena. Toteutusmuotona on lyijykynäpiirustus paperille, ja syntyvän teoksen koko on noin 100cm x150cm. Taiteilijat tekevät yhteistä piirustusta välillä kilpaillen ja välillä tehden yhteistyötä omilla vuoroillaan. Työ aloitetaan tyhjästä paperista ilman suunnitelmaa. Teoksen lopputulos on jotain mitä kumpikaan taiteilijoista ei ole voinut etukäteen kuvitella. 

Kuva
Naoji Ishiyama & Kaisa Koljonen

Kuva: Marko Ikävalko


Teatterikierros 1

Jyväskylän kaupunginteatteri

11.00 aula (1. krs.)

Kierros Jyväskylän kaupunginteatterin tiloissa yhdistettynä taiteilijan työtilassa käyntiin ja työn avaamiseen. Kierrokselle mahtuu noin 10 osallistujaa. Ennakkoilmoittautumiset kierrokselle: https://www.lyyti.in/Teatterikierros_1_1785 . Kierroksen kesto on noin 45 min. Oppaana toimii Jyväskylän kaupunginteatterin pukusuunnittelija Tellervo Syrjäkari.


Krokiihetki 

Visusti-hanke

11.00-13.00 yleisölämpiö (2. krs.)

Tule piirtämään elävää mallia (Croquis) tai seuraamaan työskentelyä. Kanssapiirtäjinä ja ohjaajina toimii neljä Jyväskylän taiteilijaseuran ammattitaiteilijaa: Johanna Pisto, Kristiina Lempiäinen-Trzaska, Maisa Kivi ja Olga Malytcheva. Klo 11-13 piirtämistä ja maalaamista tahdittaa musiikin eri tyylilajit. Voit liittyä mukaan mallin vaihtuessa noin 10–15 minuutin välein. Malleina toimii Jyväskylän kaupungin hyvinvointikeskuksen väki ja heidän stailaamisesta vastaa Materia ry, Anu Rinkinen. Dokumentoinnista huolehtii Luovan valokuvauksen keskus. Krokii on osa visuaalisten alojen yhteisen Visusti-hankkeen ohjelmaa (Jyväskylän taiteiljaseura, Luovake & Materia ry).


Kielikahvila ja satutuokiot

Monikulttuurikeskus Gloria

12.00-14.00 Kulma, yleisölämpiö (2. krs.)

Tervetuloa oppimaan, opettamaan ja puhumaan eri kieliä Kielikahvilaan. Kielipöydissä puhutaan mm. persiaa, venäjää ja englantia. Voit myös tulla kuuntelemaan satuja eri kielillä. Järjestä Monikulttuurikeskus Gloria.


Elämyksellinen Ella! 

Jyväskylän kaupunginteatteri

12.00-18.00 yleisölämpiö (2. krs.)

Elämyksellinen Ella!  on kokonaisuus, jossa hyödynnetään digiteknologiaa. Käytössä on mm. Green Screen, jonka avulla päästään kuvaamaan osallistujia fiktiivisissä ympäristöissä. Elämyksellinen Ella! soveltuu erityisesti lapsille ja lapsiperheille. Kokonaisuus toteutetaan yhteistyössä Jyväskylän kaupunginteatterin, Jyväskylän yliopiston opettajankoulutuslaitoksen ja Jyväskylän kaupungin perusopetuksen kanssa.


Keinuhevosen kengittäjä

Jyväskylä Sinfonia

13.30 Suuri näyttämö (2. krs.)

Jyväskylä Sinfonian hyvän tuulen konsertti tuo iloista mieltä lapsille, vanhemmille, isovanhemmille ja kaikille, jotka ovat kiinnostuneita ihmistaimen kasvun ihmeestä. Sekä lapset että vanhemmat pääsevät osallistumaan konsertin kulkuun musiikin mukana. Konsertti perustuu Jukka Itkosen runokirjaan, joka kertoo kehitystarinan vauvan ensimmäisestä aamusta lapsen kasvuun. Timo Klemettisen musiikki kietoo runot sävelten syliin balladein ja lempein salsarytmein. Konsertti sopii koko perheelle – myös vauvaikäiset ovat tervetulleita mukaan. Jozsef Hars kapellimestari, Ulla Piispanen laulu, Matti Tegelmann laulu. Kesto noin 30 minuuttia.

Liput 10 € / 8€ (OP Keski-Suomen omistaja-asiakkaille) kaupunginteatterin lippumyymälä/ alk. 11,50 € Lippu.fi (OP Keski-Suomen omistaja-asiakkaille 2€ alennus, löydät alennuskoodin OP-Mobiilista). Alle 1v sylissä ilmaiseksi.

Kuva
Keinuhevosen kengittäjä

Kuva: Matti Pikkujämsä


Teatterikierros 2

Jyväskylän kaupunginteatteri

14.00 aula (1. krs.)

Kierros Jyväskylän kaupunginteatterin tiloissa yhdistettynä taiteilijan työtilassa käyntiin ja työn avaamiseen. Kierrokselle mahtuu noin 10 osallistujaa. Ennakkoilmoittautumiset kierrokselle: https://www.lyyti.in/Teatterikierros_2_9845. Kierroksen kesto on noin 45 min. Oppaana toimii Jyväskylän kaupunginteatterin näyttelijä Jouni Salo.


Grafiikan paja

Jyväskylän taidemuseo

14.00-17.00 Kulma, yleisölämpiö (2. krs.)

Jyväskylän taidemuseon nonstop grafiikan paja, jossa valmistetaan monotypioita ja origameja. 


Illallinen yhdelle

Anneli Karppinen & Antti Lattu

14.30 Pieni näyttämö (1. krs.)

Illallinen yhdelle -teatteriesitys pohjautuu Lauri Wylien käsikirjoittamaan pienoisnäytelmään, komediaan "Dinner for one". Samaisesta pienoisnäytelmästä on useita tv- ja elokuvafilmatisointeja. Illallinen yhdelle tarjoilee katsojille kiireettömän, rauhallisen ja juhlavan hetken 90-vuotiaan Miss Sophien luona. Hän nauttii hienostuneen, pitkän illallisen menneiden aikojen ystäviensä seurassa. Tässä kunnioittavassa, arvokkaassa seurassa häntä palvelee pitkäaikainen ja uskollinen hovimestari James. Miss Sophien roolissa nähdään Jyväskylän kaupunginteatterin näyttelijä Anneli Karppinen ja hovimestarin roolissa Antti Lattu Teatteri Eurooppa Neljältä. Esityksen kesto 20 min. 


Kirjailijavieraana Juha Itkonen

Jyväskylän kaupunginkirjasto

15.00 Suuri näyttämö (2. krs.)

Kirjailijat Juha Itkonen ja häntä haastatteleva Eeva Rohas keskustelevat kirjailijan tehtävästä, esikuvista ja muistamisesta keskittyen erityisesti Itkosen viime vuonna ilmestyneeseen romaaniin Ihmettä kaikki (Otava 2018) sekä Itkosen ja Kjell Westön uunituoreeseen kirjaan 7 + 7 – levottoman ajan kirjeitä (Otava 2019). Kesto 45 min.

Kuva
Kuvassa kirjailija Juha Itkonen

Kuva: Laura Malmivaara


Teatterikierros 3

Jyväskylän kaupunginteatteri

16.00 aula (1. krs.)

Kierros Jyväskylän kaupunginteatterin tiloissa yhdistettynä taiteilijan työtilassa käyntiin ja työn avaamiseen. Kierrokselle mahtuu noin 10 osallistujaa. Ennakkoilmoittautumiset kierrokselle: https://www.lyyti.in/Teatterikierros_3_6423. Kierroksen kesto on noin 45 min. Oppaana toimii Jyväskylän kaupunginteatterin pukusuunnittelija Tuovi Räisänen.


Taiteentekijät 2

16.00 yleisölämpiö (2. krs.)

Taiteentekijät on haastattelusarja, jossa kuullaan erilaisten taiteentekijöiden kertomana omasta työstään kulttuurin ja taiteen parissa. Kesto 1 tunti.
Mukana haastattelussa ovat:
Seija Laitinen-Kuisma, kirjatotoimenjohtaja, kaupunginkirjasto
Ilkka Kauppi, sellisti, Jyväskylä Sinfonia
Matti Salmela, järjestäjä, kaupunginteatteri
Hanna Brotkin, Taidetestaajat-hankkeen Keski-Suomen aluekoordinaattori, kulttuuripalvelut


Keinuhevosen kengittäjä

Jyväskylä Sinfonia

17.00 Suuri näyttämö (2. krs.)

Jyväskylä Sinfonian hyvän tuulen konsertti tuo iloista mieltä lapsille, vanhemmille, isovanhemmille ja kaikille, jotka ovat kiinnostuneita ihmistaimen kasvun ihmeestä. Sekä lapset että vanhemmat pääsevät osallistumaan konsertin kulkuun musiikin mukana. Konsertti perustuu Jukka Itkosen runokirjaan, joka kertoo kehitystarinan vauvan ensimmäisestä aamusta lapsen kasvuun. Timo Klemettisen musiikki kietoo runot sävelten syliin balladein ja lempein salsarytmein. Konsertti sopii koko perheelle – myös vauvaikäiset ovat tervetulleita mukaan. Jozsef Hars kapellimestari, Ulla Piispanen laulu, Matti Tegelmann laulu. Kesto noin 30 minuuttia.

Liput 10 € / 8€ (OP Keski-Suomen omistaja-asiakkaille) kaupunginteatterin lippumyymälä/ alk. 11,50 € Lippu.fi (OP Keski-Suomen omistaja-asiakkaille 2€ alennus, löydät alennuskoodin OP-Mobiilista). Alle 1v sylissä ilmaiseksi.


Kipinät-kuoro

17.00, Kauppakeskus Forum (3. krs.)

Jyväskyläläinen Kipinät-kuoro osallistuu Jyväskylän sydän 24 -tapahtumaan soluttautumalla keskustan ytimeen. Jazzin ja popin sävytteisen ohjelmiston lisäksi luvassa on myös väläyksiä improvisaatiosta sekä jouluisista tunnelmista. Kesto 30 min.
 


Privaattihetkiä – mille sydämeni sykkii

Storia Ensemble

17.00-18.00

Teatteritalon eri tiloissa liikkuu storialaisia katutaiteilijoita. Kohtaamisia tapahtuu niin kahden kesken kuin pienryhmienkin kesken teatteritalon eri osissa. Privaattihetket tarjoavat intiimejä hetkiä taiteen äärellä ja kohtaamiset sopivat kaiken ikäisille. Katutaiteilijoina toimivat improvisaatioryhmä, muusikko, luovan tanssin ja liikeimprovisaation ohjaaja sekä mindfulness-ohjaaja. Tilaisuudet järjestää Storia Ensemble.


Avoin Lukupiiri: Katja Kallion Yön kantaja 

Suomen käsityön museo

17.00-19.00 Kulma, yleisölämpiö (2krs.)

Suomen käsityön museon kaikille avoimessa lukupiirissä keskustellaan romaaneista, joissa käsityö on jotenkin mukana, vaikkapa vain yhtenä näkymättömänä arkipäivän askareena. 
Katja Kallion Yönkantaja (2017) kertoo vahvasti fiktioon tukeutuen oikeasti eläneen turkulaisen Amanda Aaltosen tarinan. Amanda päätyy 26-vuotiaana loppuiäkseen pakkohoitoon Seilin saarelle. Hänen käsityötaitonsa höllää hiukan pakkopaidan kuristusta vai löysyttääkö sittenkään?  Tätä voimme kysyä kirjailijalta itseltään, hän on paikalla lukupiirissä klo 17.30-18.30 ja sen jälkeen puolituntia Meet&Greet -tilaisuudessa.  


Lyhty-työpaja

Jyväskylän kansalaisopiston kuvataidekoulu

17.00-19.00 yleisölämpiö (2. krs.)

Jyväskylän kansalaisopiston kuvataidekoulun nonstop-työpajassa valmistetaan lyhtyjä, jotka kootaan osaksi Lyhty-valoinstallaatiota. Työpaja soveltuu koko perheelle.


Oikeus kuulua joukkoon -keskusteluilta

Monikulttuurikeskus Gloria

17.00-19.00 yleisölämpiö (2. krs.)

Keskusteluillan teemana on nuorten identiteetin vahvistaminen, kuulluksi tuleminen, vähemmistönuorten syrjintäkokemusten sekä vähemmistönä vähemmistössä olemisen näkyväksi tekeminen. Illassa on paneelikeskustelu, jossa on mukana päättäjiä ja viranomaisia sekä tietenkin nuoria. Tule mukaan keskustelemaan! Taustatahoina ovat Monikulttuurikeskus Gloria, Music Against Drugs, Jyväskylän Romaninuoret, Jyväskylän Seta ja Keski-Suomen Barbmu.


Keinuhevosen kengittäjä 

Jyväskylä Sinfonia

18.00 Suuri näyttämö (2. krs.)

Jyväskylä Sinfonian hyvän tuulen konsertti tuo iloista mieltä lapsille, vanhemmille, isovanhemmille ja kaikille, jotka ovat kiinnostuneita ihmistaimen kasvun ihmeestä. Sekä lapset että vanhemmat pääsevät osallistumaan konsertin kulkuun musiikin mukana. Konsertti perustuu Jukka Itkosen runokirjaan, joka kertoo kehitystarinan vauvan ensimmäisestä aamusta lapsen kasvuun. Timo Klemettisen musiikki kietoo runot sävelten syliin balladein ja lempein salsarytmein. Konsertti sopii koko perheelle – myös vauvaikäiset ovat tervetulleita mukaan. Jozsef Hars kapellimestari, Ulla Piispanen laulu, Matti Tegelmann laulu. Kesto noin 30 minuuttia.

Liput 10 € / 8€ (OP Keski-Suomen omistaja-asiakkaille) kaupunginteatterin lippumyymälä/ alk. 11,50 € Lippu.fi (OP Keski-Suomen omistaja-asiakkaille 2€ alennus, löydät alennuskoodin OP-Mobiilista). Alle 1v sylissä ilmaiseksi.

Konsertin yhteydessä Lapsen oikeuksien päivän juhlatilaisuus ja Kulttuuriaitan lastenkulttuuripalkinnon jako, kesto 15 min.


Avoimet harjoitukset: Kohtauksia eräästä avioliitosta  

Jyväskylän kaupunginteatteri

18.15 Pieni näyttämö (1. krs.)

Jyväskylän kaupunginteatterin näytelmän Kohtauksia eräästä avioliitosta harjoituksia pääsee seuraamaan puoleksi tunniksi Pienelle näyttämölle. Harjoituksissa luetaan 1. näytös. Näytelmän ensi-ilta on 6.2.2020, ohjaajana toimii Hilkka-Liisa Iivanainen. Kesto 30 min.


Teatterikierros 4

Jyväskylän kaupunginteatteri

19.00 infopiste, aula (1. krs)

Kierros Jyväskylän kaupunginteatterin tiloissa yhdistettynä taiteilijan työtilassa käyntiin ja työn avaamiseen. Kierrokselle mahtuu noin 10 osallistujaa. Ennakkoilmoittautumiset kierrokselle: https://www.lyyti.in/Teatterikierros_4_2861. Kierroksen kesto on noin 45 min. Oppaana toimii Jyväskylän kaupunginteatterin valosuunnittelija Antti Silvennoinen.


Kalle Rasinkangas: World space

Jyväskylän taidemuseo

19.00-24.00 yleisölämpiö (2. krs.)

World Space on vuorovaikutteinen virtuaalitodellisuustaideteos, jossa kokija pystyy tavallista tuolia liikuttamalla muuttamaan virtuaalista maailmaa ympärillään. Teoksessa riittää tutkittavaa niin kävellen, katsoen kuin tuolilla uutta etsien. Erilaiset olemisen tavat tuottavat erilaisia kokemuksia, joten teoksesta löytyy jokaiselle jotain erilaista. World Space on tutkimusmatka virtuaalisen ja fyysisen maailman rajalla, jossa ainoa pysyvä asia on tuoli.  Teos on ollut esillä Prahassa kesällä ja nyt Jyväskylässä.


Avoimet harjoitukset: Tavat ja toiveet – Jane Austenin matkassa

Jyväskylän kaupunginteatteri

20.00 infopiste, aula (1. krs.)

Jyväskylän kaupunginteatterin tulevan näytelmän Tavat ja toiveet – Jane Austenin matkassa
harjoituksia pääsee seuraamaan puoleksi tunniksi teatteritalon harjoitushuoneeseen. Näytelmän ohjaajana toimii Johanna Freundlich ja näytelmän ensi-ilta on 15.2.2020. Lähtöpisteenä toimii aulan infopiste, josta tilaan käydään oppaan kanssa. Kesto 30 min.


Sähkö-klubi

Keski-Suomen Kirjailijat

20.00-21.30 yleisölämpiö (2. krs.)

Sähkö on Keski-Suomen Kirjailijoiden järjestämä monitaiteellinen klubi, jossa runonlausuntaan ja muihin kirjallisiin esityksiin yhdistetään muita taiteenlajeja. Marraskuun Sähkö-klubi tutkii ja kääntelee isoja aiheita, muistojen hiipivää kirpeyttä, energian filosofiaa, itsen etsintää ja lipeämistä, runouden (Jouni Teittinen), tanssin (Veli Lehtovaara) ja musiikin (Profeetta) keinoin. Monitaiteellisen illallisen tarjoaa Keski-Suomen Kirjailijat. 


Unisieppari -työpaja

Suomen käsityön museo

20.00-24.00 Kulma, yleisölämpiö (2. krs.)

Suomen käsityön museon järjestämässä nonstoptyöpajassa voit valmistaa itsellesi oman unisiepparin tai osallistua yhteisen installaation kokoamiseen. Intiaanien tiipiin katossa roikkuva unisieppari on napannut pahat unet ja ajatukset verkkoonsa, eivätkä ne ole vaivanneet nukkujaa. Tänä iltana kutsumme sinut valvomaan kanssamme punomaan oman unisiepparin metallirenkaasta, langoista, höyhenistä ja helmistä. Voit ripustaa sen kotona sängynpäälle ja odottaa tuleeko uni ja näkyykö unissa upea Jyväskylän taide- ja kulttuurikeskus, jonka puuttuminen on vienyt sinulta yöunet.


Them Two

Tanssiryhmä Off/Balance

21.45 Pieni näyttämö (1. krs.)

Tanssiryhmä Off/Balancen taiteelliset johtajat Terhi Kuokkanen ja Elina Häyrynen tekivät tänä syksynä dueton kahdeksan vuoden tauon jälkeen. Them two sai ensi-iltansa Wine Garden -festivaalilla 30.8.2019. Teos sykkii urbaania tyylikkyyttä ja sen pukusuunnittelijana toimii lukuisissa tanssi- ja teatteriteoksissa mukana ollut Jaana Kurttila. Järjestäjä Tanssiryhmä Off/Balance. Kesto noin 15 min.

Kuva: Jaana Kurttila


Silent Disco

Keski-Suomen Tanssin Keskus & Anne-Maarit Kinnunen

22.00 Pieni näyttämö (1. krs.)

Tule tanssimaan discopallon ja värivalojen sykkeeseen! Silent disco on kirjaimellisesti hiljainen, sillä siellä tanssitaan kuulokkeet korvilla siihen musiikkiin mitä kuulokkeista kuulet. Silent discossa "disco master" antaa tanssijoille erinäisiä helppoja tehtäviä tanssimisen lomassa, joita voi halutessaan suorittaa, ja siellä saa tanssia juuri niin pitkään kuin haluaa. Ohjaajana tanssitaitelija Anne-Maarit Kinnunen ja järjestäjänä toimii Keski-Suomen Tanssin Keskus ry. Kesto 1 tunti.


Harmony Sisters

Teatteri Eurooppa Neljä

22.00 Suuri näyttämö (2. krs.)

Musiikkinäytelmä Harmony Sisters on hurmaava kertomus kolmesta köyhästä kotkalaistytöstä, joista muodostui maailmanmainetta niittänyt laulutrio. Näytelmä kertoo yhtyeen tarinan alkuaikojen huippusuosiosta aina sotien pyörteeseen niin Suomessa kuin Saksassakin. Näytelmän on käsikirjoittanut ja ohjannut Jari Silventoinen. Rooleissa nähdään Tiina Iisala, Maiju Jokinen, Neija Välilä ja Jari Silventoinen sekä TE4 Band. Näytelmän kesto 2 tuntia, sisältää väliajan.

Kuva: Jiri Halttunen


Telttaretki 

Jyväskylän kaupunginteatterin Backstage Group -ryhmä

23.30-1.30 Pieni näyttämö (1. krs.)

Tule kanssamme telttaretkelle syksyiseen yöhön tähtitaivaan alle. Kauniisti koristellulla lavalla voi kuunnella live-musiikkia, maalailla, kirjoittaa runoja, nauttia runolausunnoista open mic -tyyliin, juoda kuppi teetä tai kahvia, tai vain istua, sulkea silmät ja rentoutua. Tule mukaan rauhoittumaan ja antautumaan taiteen vietäväksi.
 


Sydänyö

Sirkustaiteilija Lotta Rautakorpi, Saga Elgland Company, Salaiva & Keski-Suomen elokuvakeskus

24.00

Poikkitaiteellinen työryhmä kutsuu kukkuvat kaupunkilaiset unettomaan Sydänyöhön, jossa valveunien vaeltajat valloittavat teatteritalon mahdollistaen odottamattomia kohtaamisia mitä yllättävimmissä paikoissa. Sydänyö on immersiivinen kiertoajelu halki teatteritilan päätyen lopulta suurelle näyttämölle. Itseohjautuvalla kiertoajelulla yleisölle tarjoillaan tilasidonnaisia, interaktiivisia performansseja, videotaidetta ja non-stop -miniesityksiä. Sydänyön muodostavat Saga Elgland Company, Lotta Rautakorpi, Salaiva-yhtye ja Keski-Suomen elokuvakeskus. Kesto noin 1 tunti.

Kuva: Samppa Erkkilä


24 Hour Party People

Keski-Suomen elokuvakeskus

1.00 Suuri näyttämö (2. krs.)

24 Hour Party People on vuonna 2002 ensi-iltansa saanut elokuva, joka kuvaa puolidokumentaarisesti Manchesterin musiikkipiirejä vuosina 1977–1997. Elokuva etenee punk-kaudelta halki 1980-luvun Madchesterinä tunnettuun, kansainvälistä huomiota saaneeseen ilmiöön, joka oli kuumimmillaan 1990-luvun vaihteessa. Tapahtumien keskipisteenä on erityisesti Factory Records -yhtiö ja sen johtaja Tony Wilson (Steve Coogan), jonka uraa elokuva seuraa. Ohessa esiintyy näyteltyinä Factoryn suurimpia nimiä kuten Joy Division, New Order ja Happy Mondays. Juonessa on yhdistelty sekä tositapahtumia että kuulopuheita ja elokuvan käsikirjoittajan omia kuvitelmia tapahtuneesta, mikä tuodaan myös itse elokuvassa esille. Järjestää Keski-Suomen elokuvakeskus ry. Kesto noin 2 tuntia.

Kuva
Stillkuva elokuvasta 24 Hour Party People

Kuva: 24 Hour Party People, tuotanto Pathé


Glass Wipe

03.00 Pieni näyttämö (1. krs.)

Pohjoisen luonteella kasvatettu (tamperelaistunut), energinen ja lavan haltuun ottava livebändi, jonka oma musiikki on Kaliforniapunkin vaikutteilla uppopaistettua merilappilaista jyskettä. Eli vähän kuin Green Day, mutta parempi! Kitara & Laulu: La Dande, basso & Laulu: Salvador Juan & rummut El Marco.


Meditatiivisesti yhdessä

Musiikkiyhdistys Ruamjai

6.30 Pieni näyttämö (1. krs.)

Yleisö pääsee kuoron ohjaamana liikkumaan niin sanotun ääniputken läpi, jossa ääniympäristöt muuttuvat tilassa ja hetkessä toiseen. Luvassa on meditatiivinen, hellästi herättelevä aamuhetki, jonka järjestäjänä toimii musiikkiyhdistys Ruamjai. Kesto 30 min.

Kuva
Ruamjai-kuoro

Kuva: Leo Brinkmann


Aamujooga

Jyväskylän kansalaisopisto

7.30 Pieni näyttämö (1. krs.)

Jyväskylän kansalaisopiston järjestämä, kaikille sopiva aamujoogatuokio. Ohjaajana Aino Klippel. Tuo mukanasi oma matto. Kesto 45 min.


Aamuklubi

7.00-9.00 yleisölämpiö (2. krs.)

Aamuklubi herättelee yleisön seuraavaan päivään. Tapahtuman päätös.


Muu ohjelma

 

Emma Ainala: Neverending Clout

Jyväskylän taidemuseo

Kuvataiteilija Emma Ainalan teos Neverending Clout on esillä koko tapahtuman ajan. Teoksen lisäksi voi tutustua Schildtin lukiolaisten tulkintoihin teoksesta. 


Jyväskylän sydän

Jyväskylän kaupunki

Jyväskylän sydän -projektin esittelypiste. Avoinna 24 tuntia.


Jyväskylän brändi

Jyväskylän kaupunki

Aula (1. krs.)

Tervetuloa vastaamaan kyselyyn Jyväskylän brändistä! Jyväskylän brändin kirkastaminen aloitettu alkuvuodesta 2019. Tavoitteena on Jyväskylän tunnettuuden vahvistaminen valtakunnallisesti ja jatkossa enemmän myös kansainvälisesti. Kaikille avoimella brändikyselyllä kootaan tietoa siitä, miltä Jyväskylän brändin sisällöt tuntuvat ja mitä jatkotyössä on hyvä ottaa huomioon. Brändikyselyyn voi vastata koko tapahtuman ajan. Lisätietoja: https://www.jyvaskyla.fi/viestinta/jyvaskyla-brandi 


KEliel 24h 

Eliel Tammiharju

Aula (1. krs.)

24 tunnin ajan muovautuva äänimaisema.


Lyhty-valoinstallaatio

Jyväskylän kansalaisopiston kuvataidekoulu

Lasikontti, Teatteritalon terassi

Jyväskylän kansalaisopiston kuvataidekoulun oppilaiden valmistamista lyhdyistä koottu valoinstallaatio. Teos täydentyy tapahtuman ajan Lyhty-työpajan tuotoksilla. Valoinstallaatio on nähtävissä teatteritalon terassilla 1.12. saakka.


Matti Nykäsen muistomerkkiehdotukset

Jyväskylän kaupunki

Aula (1. krs.)

Tervetuloa tutustumaan Matti Nykäsen muistomerkin luonnosvaiheeseen valittujen taiteilijoiden ehdotuksiin sekä äänestämään omaa suosikkiasi! Ehdotukset ovat nähtävillä koko tapahtuman ajan.


Piirrän sen sulle taivaalle

Hanna Veander & Miss Kompro

Yleisölämpiö (2krs.)

Piirrän sen sulle taivaalle on Hanna Veanderin ja Miss Kompron suuri tilataideteos, joka on saanut vaikutteita Jyväskylän Sydän -projektin syksyn työpajoista, ihmisten ja näkökulmien kohtaamisista, ongelmista, ratkaisuista ja yhteisen suunnan löytämisestä. Myös tapahtumaan osallistuvilla toimijoilla ja yleisöllä on oma rooli teoksen valmistamisessa täyteen kukkaansa. Teos rakentuu yhteistyössä Humanistisen ammattikorkeakoulun ja Suomen Ilmavoimamuseon kanssa. 


Uneksinko?

Kirsi Pitkänen

Yleisölämpiö (2. krs.)

Uneksinko? on taiteilija Kirsi Pitkäsen interaktiivinen installaatio, joka sijaitsee yleisölämpiössä, terassin vieressä. Installaatio luo puitteet Jyväskylän museoiden ja Monikulttuurikeskuksen toiminnalle, joka sisältää työpajojen lisäksi eri aistein koettavaa ja nähtävää sisältöä. Installaatio kutsuu kokeilemaan, hämmästymään ja tallentamaan itseään ympäristössä, joka näyttäytyy katsojalle epätodellisena ja absurdina. Yöllä installaatiosta löytää myös paikkoja nukkumiselle. Kokonaisuus on koettavissa koko vuorokauden ajan. 


Tsehov tuokiot 

Jyväskylän kaupunginteatteri

Aula (1. krs.)

Nonstop ääni-installaatio, jossa Jyväskylän kaupunginteatterin näyttelijät lukevat Anton Tsehovin tekstejä. Ohjaus Anssi Valtonen.                                         


Valaistus

Valon kaupunki

Teatteritalon sisä- ja ulkovalaistuksesta vastaa Valon kaupunki.