Jussi & The Boys

Keikka su 9.12.2018 klo 18.00 suurella näyttämöllä

Kesto n. 2 h, sisältäen väliajan.

Kaikki liput 29 € 

laulu/basso Jussi Raittinen
kitara/laulu Jari Metsberg
rummut/laulu Rudy Ryynänen
kitara/laulu Tuomas Metsberg

JUSSI & THE BOYS -yhtyeen nykyisen kokoonpanon muodostavat JUSSI RAITTINEN, laulu ja basso, JARI METSBERG, kitara ja laulu, TUOMAS METSBERG sekä RUDY RYYNÄNEN, rummut ja laulu. Tuomas Metsbergin tultua mukaan 2015 on bändissä ensi kertaa kaksi sukupolvea. Vanhempi Metsbeg ja Ryynänen ovat olleet mukana vuodesta -99. Bändissä on muuten ollut kaksi veljesparia, Antti ja Pekka Tammilehto alias Topi Sorsakoski sekä Eero ja Jussi Raittinen, jotka perustivat The Boysin 1964. Bändissä on ollut kaikkiaan 36 jäsentä.

Jussi Raittinen täyttää syyskuussa 75 vuotta ja niinpä Jussi & The Boys-yhtyeen esiintyminen Jyväskylän Kaupunginteatterissa 9. joulukuuta päättää juhlakauden, johon kuuluvat muun muassa yhtyeen uuden albumin ”Unioninkatu 45” julkaisu elokuun lopulla sekä konsertti Helsingin Kulttuuritalolla lokakuun alussa.

Jyväskylän konsertin ohjelmistoa suunnitellaan parhaillaan. Tuttuja lauluja The Boys –yhtyeen alku-vuosikymmeniltä kuullaan taatusti; Kaikki rakkauteni, Kaunis nainen, Liisan koira, Kesäduuni blues, sekä Metsämökin tonttu. Kantrikappaleet Takaa ajatusten virran, Soittajan vaimo ja Virran Ola on vielä kuningas kuultaneen myös.
Elvis Presleyn lauluja Jussi & The Boys on versioinut paljon suomeksi ja niitä pyydetään usein. Näitä ovat muun muassa Vankila rock, Juhlimaan (tosi rankasti) ja Murtuneen sydämen hotelli. Viime vuonna edesmenneen Chuck Berryn kappaleita löytyy bändin levytyksistä kosolti, esimerkiksi Hän kuudentoista on, Valtatie 66 ja vastikään uudelle albumille taltioitu Tommie B. Goode. ”Unioninkatu 45”:llä kuullaan kuusi uutta kappaletta Esa Elorannan, Soanna Konosen, Matti Johannes Koivun, Pekka Raittisen sekä kaksikon Vesa Anttila & Topi Salmi kynistä. Jussi & The Boys –albumeilta tuttuun tapaan on mukana myös kantri- ja rock and roll- käännöskappaleita.

Toukokuussa albumilta lohkaistaan single, Esa Elorannan tekemä "Melkein onnellinen", jolla kuullaan ensi kertaa jousisektiota Jussi & The Boysin levyllä. Tätä kirjoitettaessa jännitetään, tuleeko se saamaan paljon radiosoittoja. Vaan varmaa on, että se ja muita uuden levyn kappaleita soitetaan Jyväskylän Kaupunginteatterin konsertissa 9. joulukuuta. Jussi Raittinen juontaa konsertin ja kertoo tarinoita laulujen tiimoilta. ”Unioninkatu 45” -albumia on myynnissä sekä cd- että vinyylilevynä ja myös Jussin elämänkerran kakkososaa ”Vanha rokkistara”.

 

laulu/basso Jussi Raittinen
kitara/laulu Jari Metsberg
rummut/laulu Rudy Ryynänen
kitara/laulu Tuomas Metsberg